Olemme Barona. Muutamme maailmaa rohkeudella ja teknologialla.

Olemme Barona. Muutamme maailmaa rohkeudella ja teknologialla.

Olemme Barona, yksi Suomen suurimmista työnantajista. Olemme työurien rakentaja ja osaamisen kehittäjä. Yritysten kestävän kasvun mahdollistaja. Strategisten haasteiden ratkaisija.

Näytämme suuntaa ja luomme uusia tapoja tehdä töitä ja työllistää. Teemme maailmasta ennakoitavampaa, kankeasta joustavaa, kasvun esteistä historiaa.

Palvelemme asiakkaitamme vuosittain yli 30 000 osaajan voimin Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa ja Espanjassa.

Olemme johtava palveluyhtiö toimialojen, keinovalikoimien ja valtioiden rajat ylittävissä ratkaisuissa esimerkiksi ulkoistuksissa, henkilöstöpalveluissa, koulutuksissa ja konsultoinnissa.

Työelämä 2023
Työelämä 2023Yli kolmannes suomalaisista haluaa vaihtaa työpaikkaa. Alle 40-vuotiaista sitäkin useampi. Tutustu uuteen Työelämätutkimukseen.Lue lisää
Vastuul­li­suus
Vastuul­li­suusArvot eivät ole vain sanoja. Teot ovat ne, jotka punnitaan. Barona on vastuullinen ratkaisu.Lue lisää
Kansain­välinen työ­voima 2022
Kansain­välinen työ­voima 2022Taloussuhdanteesta huolimatta työvoimapula pahenee. Mitä yritykset ajattelevat kansainvälisestä rekrytoinnista Suomessa vuonna 2022?Lue lisää
Tiedotteet
TiedotteetMikä on pinnalla nyt? Katso ajankohtaiset uutisaiheet ja viimeisimmät tiedotteet.Katso tiedotteet

Mistä olemme tulossa?

Oli vuosi 1999. Suomi oli juuri noussut lamasta. Rakennustyömailta kuului jatkuva pauke. Se näkyi työvoimapulana, joka jo rajoitti kiivasta talouskasvua. Kaksi nuorta miestä, Markus Oksa ja Mikko Leppänen, saivat idean. Voisivatko he rekrytoida tekijöitä ja vuokrata heitä työmaille? Sitä piti testata. Tärkein investointi oli pakettiauto, jolla kierrettiin joka aamu noutamassa työntekijät ja kuljetettiin työmaille.

Idea osoittautui toimivaksi.

Toimintaa laajennettiin rohkeasti muillekin toimialoille. Nopeasti oltiin tilanteessa, jossa kasvettiin myös yritysostoilla. Kokemus karttui, asiantuntemus kehittyi ja palvelutarjonta laajentui päivä päivältä, vuosi vuodelta.

Nyt, hieman yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin, Barona on toimialat, keinot ja ratkaisut tunteva palveluyhtiö, jolla on oma logistiikkakeskus Suomessa ja yhdeksän palvelukeskusta Suomessa, Ruotsissa, Puolassa ja Espanjassa. Yhtiö, joka mahdollistaa työnhakijoiden unelmia ja ratkoo yritysten haasteita niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Kasvutarinoiden laukaisualusta

Mihin olemme menossa?

Meistä jokaisella on oikeus onnelliseen elämään. Ei ole erikseen työelämää ja elämää – on vain elämä, jossa työllä on oma, tärkeä paikkansa.

Meidän supervoimamme on ihminen. Sinä ja minä. Sinä haluat työltäsi jotakin, minä omaltani ehkä jotakin muuta, mutta meille kummallekin on tärkeää voida hyvin ja kokea töissä merkityksen ja onnistumisen hetkiä.

Rakennamme ratkaisumme aina vastuullisesti, yksilöä kunnioittaen, yhteiskunnallisen tehtävämme täyttäen. Muutamme maailmaa rohkeudella ja teknologialla. Teknologia on meille työkalu, jolla työstä tulee merkityksellisempää, vaikuttavampaa, ratkaisevampaa.

Barona on uudistaja, nyt ja tulevaisuudessa. Olemme alusta, jossa ihmiset kehittävät työstään ja osaamisestaan itsensä näköistä. Josta yritykset saavat tilanteisiinsa sopivat kokonaisvaltaiset palveluratkaisut helposti ja nopeasti.

Faktoja Baronasta

 • Perustettu vuonna 1999.
 • Olemme osa Bravedoa, rohkeiden yritysten yhteisöä.
 • Olemme 100-prosenttisesti suomalainen yhtiö.
 • Toimimme Suomessa yli 30 paikkakunnalla ja kansainvälisesti 10 maassa.
 • Meillä työskentelevät ihmiset edustavat yli 80 kansallisuutta.
 • Työllistämme vuosittain yli 30 000 ihmistä.
 • Autamme vuosittain yli 8000 vieraskielistä kehittämään osaamistaan tai löytämään työpaikan Suomesta.
 • Toteutamme vuosittain noin 18 000 rekrytointitoimeksiantoa.
 • Koulutamme vuosittain noin 3500 ihmistä uuteen ammattiin ja ohjaamme noin 1000 työkyvyttömyysuhan alla olevaa ihmistä uudelle uralle.

Urapolusta valtaväylä?

Baronan yritysperhe

Barona on osa Bravedoa, rohkeiden yritysten yhteisöä, joka jakaa arvot, toimintamallit ja tavoitteet. Lisäksi meillä on oma ”Osa Baronaa” -yritysperheemme, jonka yritykset omistamme kokonaan tai osittain.

Saranen

Koulutamme uusia digiosaajia, kehitämme henkilöstön osaamista ja olemme kumppani muutostilanteissa.

saranen.fi

Talentgate

Toteutamme työelämän tarpeisiin vastaavia rekrytoivia koulutusohjelmia intohimolla ja yli 20 vuoden kokemuksella.

talentgate.fi

Arffman

Pyrimme jatkuvasti löytämään ja poistamaan pullonkauloja, jotka hidastavat kohtaamiemme ihmisten kasvua.

arffman.fi

FRS

Autamme asiakkaitamme onnistumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa.

finlandrelocation.com

Skillcode

Jatkuvia oppimisratkaisuja menestyvän liiketoiminnan vaatimaan osaamiseen.

skillcode.fi
Bravedo
BravedoRohkeiden yritysten ryhmä, jossa alansa menestyvät toimijat yhdistävät voimansa ratkaistakseen yritysten ja yhteiskunnan haasteita.Katso bravedo.fi

Baronan arvot

 1. Vastuullisuus

  Edistämme yhdessä tasavertaista ja eettistä työelämää. Kannustamme läpinäkyvään toimimiseen, joka tukee monimuotoisuutta ja kunnioittaa erilaisuutta. Meidän silmissämme kaikki ansaitsevat löytää paikkansa työelämässä. Otamme tarvittaessa esiin kipeitäkin asioita ja kehitämme omaa tekemistämme. Baronalainen tunnetaan työelämän vastuunottajana.

 2. Rohkeus

  Rohkaisemme kokeilemaan ja käärimään hihat, virheitä pelkäämättä. Otamme ennemmin edelläkävijän kuin perässähiihtäjän roolin. Asetamme kunnianhimoisia tavoitteita, joilla rakennamme onnellisempaa ja oikeudenmukaisempaa työelämää. Arvostamme vastuunottajia, jotka lähtevät oma-aloitteisesti ja luovasti kehittämään uutta, omia vahvuuksiaan hyödyntäen.

 3. Vapaus

  Annamme ihmisille vapauden olla omanlaisiaan ja toteuttaa työtään parhaaksi katsomallaan tavalla yhdessä sovittujen periaatteiden mukaisesti. Meillä ei tarvitse piilotella muuta elämäänsä, ei uskontoaan, ei harrastuksiaan tai sitä ketä rakastaa. Uskomme ihmisiin ja ihmisen itsensä näköiseen työelämään.

 4. Yhdessä tekeminen

  Luomme parempaa työelämää yhdessä toimien. Jaamme osaamistamme ja asiantuntijuuttamme kollegoiden, työntekijöidemme ja asiakkaidemme kesken. Kunnioitamme toistemme mielipiteitä ja pyrimme löytämään yhdessä ratkaisuja. Tuomme yhteisvoimin tehdyn työn näkyviin, ja kiitämme ja juhlimme saavutuksia yhdessä.

Vastuul­li­suus
Vastuul­li­suusArvot eivät ole vain sanoja. Teot ovat ne, jotka punnitaan. Barona on vastuullinen ratkaisu.Lue lisää