Barona avaa huippumodernin logistiikkakeskuksen Avialogiksen Vantaalle – tukee sähköistyvää jakeluliikennettä

Barona 15.2.2022

Palveluyhtiö Baronan uusi logistiikkakeskus Avialogis aloittaa toimintansa Vantaalla Kehä III:n varrella huhtikuun alussa. Noin 33 000 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus tulee tarjoamaan kestävää kehitystä edistävät varastotilat ja modernit last mile -ratkaisut, jotka tukevat sähköistyvää jakeluliikennettä. Keskukseen tulee myös Suomen suurin yksityinen logistiikka-alan koulutuskeskus, joka kouluttaa vuosittain noin 250 sisälogistiikan ammattilaista. Keskuksen työllistävä vaikutus on noin 150 työntekijää.

Suomen suurimpiin työnantajiin kuuluva Barona panostaa merkittävästi varasto- ja sisälogistiikan palveluihinsa avaamalla Vantaan Viinikkalaan uuden ympäristöystävällisen logistiikkakeskuksen.  

”Panostamme Avialogiksessa kestävän kehityksen edistämiseen ja innovatiivisiin teknologia- ja henkilöstöratkaisuihin, joissa hyödynnämme koko konsernimme osaamista. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi työntekijöidemme viihtyisyyden ja hyvinvoinnin lisäämistä uusien tilojen ja ergonomiaratkaisujen avulla”, Baronan logistiikan toimialajohtaja Janne Bergqvist kertoo. 

Huippumoderneja varastopalveluita entistä ennakoidummin 

Avialogis hyödyntää digitaalisuutta ja automaatiota monella eri tavalla., Esimerkiksi keräilytehokkuus ja -nopeus varmistetaan Aitomationin ja Baronan yhteistyössä kehittämällä simulaatiotyökalulla, joka hyödyntää koneoppivia algoritmeja.  

Samaan Bravedo-yritysyhteisöön kuuluva Aitomation on erikoistunut liiketoimintalähtöisten automaatio- ja analytiikkaratkaisujen suunnitteluun, ja on ollut jo aiemmin Baronan apuna mm. kysynnän ennustemallien rakentamisessa. 

"Tehokkaat varastoautomaatit ja viimeisintä pakkausteknologiaa edustava pakkauslinjasto mahdollistavat erittäin nopeat toimitusajat. Olemme huomioineet kokonaisratkaisujen suunnittelussa mm. verkkokaupan ja loppuasiakkaalle tapahtuvien last mile -kuljetuspalveluiden kysynnän kovan kasvun”, Bergqvist avaa. 

Tavoitteena entistä vastuullisempaa ja tehokkaampaa sisälogistiikkaa 

Avialogis tukee myös sähköistyvää jakeluliikennettä ja toimintaa tarjoamalla latauspisteet alkuun noin 40:lle sähköiselle jakeluautolle, joiden lataus onnistuu suoraan lastauspaikalla. Lisäksi sähkötrukkien akkuteknologia hyödyntää viimeisintä litiumionitekniikkaa, joka mahdollistaa keskeytymättömän toiminnan. 

Avialogiksen energiasta pyritään tuottamaan noin 30 prosenttia aurinkoenergialla ja päälämmönlähteenä toimii maalämpö. Arviolta reilu 80 prosenttia kokonaisjätemäärästä pystytään kierrättämään uusiomateriaaliksi ja loput voidaan hyödyntää energian tuotannossa. Lisäksi Avialogikselle haetaan merkittävää kansainvälistä BREEAM-ympäristösertifikaattia Excellent-tasolla. 

”On esitetty, että globaali logistiikka-ala kasvaa pandemiasta huolimatta yli kuuden prosentin vuosivauhtia. Samaan aikaan tutkimuksemme mukaan peräti 58 prosenttia logistiikka-alalla työskentelevistä harkitsee alan vaihtoa. Uskomme, että kilpailussa erottuvat toimijat, jotka panostavat teknologian ja vastuullisuuden lisäksi myös työntekijöihinsä. Avialogis tulee olemaan suunnannäyttäjä siinä, miten modernia varastoa johdetaan ja sen palveluita tuotetaan”, Bergqvist lupaa. 

Avialogiksen toiminta käynnistyy vaiheittain vuoden 2022 aikana. 

Lisätiedot: 

Janne Bergqvist, toimialajohtaja, logistiikka, Barona 
050 590 3597 
janne.bergqvist@barona.fi