Barona kasvaa Ruotsissa ja Norjassa yritysostoin

Barona 25.6.2019

Suomalaisomisteinen Barona kasvaa vauhdilla yritysostojen myötä Ruotsissa ja Norjassa.
Tällä hetkellä Baronan liikevaihdosta 10 % muodostuu kansainvälisestä liiketoiminnasta ja Baronalla on toimipisteitä jo yhdeksässä maassa; Ruotsin, Norjan ja Tanskan lisäksi Slovakiassa, Puolassa, Virossa, Espanjassa ja Venäjällä. Baronan liikevaihto vuonna 2018 oli 364 ME.

Barona on ostanut asiakaspalvelun ulkoistuksiin ja henkilöstöpalveluihin erikoistuneiden ruotsalais-yritysten Ageriksen ja AMGAn sekä teollisuuden kiinteistö- ja sähkötekniikan henkilöstöpalveluihin keskittyvän ruotsalaisen Pritztan koko osakekannan. Lisäksi Barona on hankkinut vähemmistöomistuksen norjalaisesta rakennustoimialan sähköasentajien rekrytointiin ja resursointiin erikoistuneen Mployn osakekannasta.

Baronan toimitusjohtaja Minnan Vanhala-Harmasen mukaan Barona tulee jatkossakin laajentumaan entistä vahvemmin Suomen rajojen ulkopuolelle. 

”Haluamme kasvattaa menestymisen edellytyksiä niin asiakkaiden kuin henkilöstömme näkökulmasta ja positioitumaan Pohjoismaiden johtavana palveluratkaisutoimittajana”, Vanhala-Harmanen kertoo.

Asiakaspalveluratkaisujen toimialajohtaja Harri Alamäki näkee voimien yhdistämisen Ageriksen ja AMGAn kanssa mahdollistavan aidon pohjoismaisen palvelutarjoaman syntymisen ja vahvistavan Baronan asemaa Ruotsin asiakaspalvelumarkkinoilla. Kaupan myötä Barona saa Ruotsiin kolme toimivaa asiakaspalvelukeskusta täydentämään olemassa olevia 5 asiakaspalvelukeskusta, joita yhtiöllä on ennestään Suomessa, Espanjassa ja Puolassa.

"Tulemme vastaamaan entistä tehokkaammin ja monipuolisemmin nykyisten ja tulevien asiakkaidemme asiakaspalvelutarpeisiin. Uskon Ageriksen ja AMGAn osaamisen ja yrityskulttuurin täydentävän omaamme hienosti”, Alamäki toteaa innostuneesti ja jatkaa: 

”Yhdistämällä osaamisemme, voimme tarjota myös ruotsalaisille asiakkaillemme laajempaa palvelua mm. Espanjan Fuengirolassa sijaitsevasta asiakaspalvelukeskuksestamme ja vastaavasti ruotsinkielisten palveluiden saatavuus suomalaisille asiakkaillemme paranee.”

Pritztan ja Mployn myötä Barona vahvistaa kunnossapito- ja rakennusliiketoimintaan liittyviä palveluitaan Ruotsissa ja Norjassa. 

”Kiinteistötekniikan sekä teollisuuden koneiden ja laitteiden asennus- ja huoltotehtävien resursoinnissa on hyvin samankaltaisia haasteita kaikissa Pohjoismaissa. Osaajia eläköityy ilman että uusia tekijöitä valmistuu riittävissä määrin, ja sähkö- ja automaatiotekniikan osaamistarve kasvaa” kertoo Baronan teollisuustoimialan operatiivinen johtaja Markku Vihma.

”Nyt tehdyillä yritysostoilla vahvistammekin toimituskykyämme erityisesti sähköasentajien sekä kiinteistöteknikoiden osalta ja samalla nykyiset sekä tulevat asentajamme pääsevät hyötymään pohjoismaisista työ- ja uramahdollisuuksista. Uskomme myös, että Suomessa kehittämällemme asentajien muuntokoulutuskonseptille sekä hakijamarkkinoinnin työkaluille on kysyntää myös Ruotsissa ja Norjassa”, Vihma lisää.

Baronan rakennustoimialan näkökulmasta Mployn kanssa tehty yritysjärjestely vahvistaa merkittävästi Baronan asemaa myös vahvasti kasvavassa Norjan markkinassa. 

”Olemme kasvaneet Suomen markkinoilla yli 15 vuoden ajan ja saavuttaneet vahvan aseman ja markkinajohtajuuden rakennusalan henkilöstöpalveluiden tuottajana suomalaisille rakennusliikkeille. Tämä järjestely avaa meille valtavasti uusia kasvumahdollisuuksia pohjoismaisilla markkinoilla ja mahdollistaa rajat ylittävät synergiaedut jatkossa niin nykyisille kuin uusillekin asiakasyrityksillemme sekä työntekijöillemme”, täydentää Baronan rakennustoimialan toimialajohtaja Timo Ahola.

Lisätietoja:      

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Barona
minna.vanhala-harmanen@barona.fi, p. 0400 511786