Barona ostaa enemmistöosuuden Finland Relocation Servicesistä – vahvistaa kansainvälisen työvoiman palveluitaan

Barona 17.6.2021

Työelämäyhtiö Barona on ostanut enemmistöosuuden Suomen johtavasta relokaatiopalveluita tarjoavasta yrityksestä, Finland Relocation Services Oy:stä (“FRS”). FRS jatkaa osana Baronaa itsenäisenä liiketoimintayksikkönä, ja tavoitteena on kehittää yrityksen tarjontaa ja palvelumallia sekä luoda asiakkaille entistä laaja-alaisempia palvelukokonaisuuksia.

Kansainväliseen työvoimaan liittyvät palvelut ovat strateginen painopiste Baronalle. Kaupan myötä Barona vahvistaa merkittävästi työperäisen maahanmuuton ja relokaation palveluita, prosesseja ja verkostoja.

FRS on vuonna 1994 perustettu Suomen ensimmäinen relokaatioyritys, joka työllistää 23 henkeä. FRS auttaa yrityksiä asiantuntijoiden relokaatiossa Suomeen sekä verkostonsa avulla yli 500 paikkakunnalle eri puolilla maailmaa. Vuoden 2021 liikevaihdon ennuste on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Relokaatio tarkoittaa asettautumispalveluita, joilla autetaan yrityksen henkilöstöä muuttamaan ja asettumaan uuteen maahan. FRS auttaa mm. oleskelulupien hankkimisessa, rekisteröinneissä, pankkitilin avaamisessa, kodin etsimisessä, puolison työllistämisessä sekä lasten päivähoidon tai koulupaikan järjestämisessä.

– Työvoimapula syvenee edelleen, ja Suomen hallituksen myönteisten linjausten myötä työperäinen maahanmuutto Suomeen tulee lisääntymään merkittävästi. Yhdistämällä Baronan ja FRS:n vahvuudet voimme vastata entistä paremmin elinkeinoelämän erilaisiin tarpeisiin niin, että yritykset voivat hankkia kaikki työvoiman liikkuvuuteen liittyvät palvelut yhdeltä luukulta, Barona Relocationin liiketoimintajohtaja Marina Velikova sanoo.

– Olemme erittäin iloisia tästä alkavasta yhteistyöstä. Liiketoiminnoissamme on paljon yhteistä, sillä palvelumme liittyvät kiinteästi työvoimaan ja rekrytointeihin, jotka ovat Baronan ydinbisnestä. Meidän asiakkaamme tulevat hyötymään mm. Baronan rekrytointipalveluista, kielikoulutuksista sekä kyvykkyydestä kehittää digitaalisia palveluita, toteaa Finland Relocation Servicesin toimitusjohtaja Jyrki Lautjärvi.

Lautjärven perustajaperhe eli Jyrki, Marjo ja Petri Lautjärvi jatkavat edelleen myös järjestelyn jälkeen FRS:n vähemmistöomistajina sekä hallitustyössä ja yhtiön operatiivisissa johtotehtävissä.

Vuonna 1999 perustettu Barona on Suomen kuudenneksi suurin työnantaja. Barona työllistää vuosittain yli 30 000 eri alan työntekijää asiakkaille sekä omiin yhtiöihinsä. Barona toimii Suomessa yli 30 paikkakunnalla ja kansainvälisesti yhdeksässä maassa.

Lisätietoja:

Marina Velikova, liiketoimintajohtaja, Barona Relocation
050 5944027
marina.velikova@barona.fi

Jyrki Lautjärvi, toimitusjohtaja, Finland Relocation Services
050 0443872
jyrki.lautjarvi@finlandrelocation.com