Barona siirtyy uuteen vaiheeseen – työtä luotsaamaan uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Lassi Määttä

Barona 5.5.2021

Barona on reilun 20-vuotisen taipaleensa varrella tullut tunnetuksi kyvystään ratkaista työelämän moninaisia haasteita rohkeasti ja ennakkoluulottomalla otteella. Voimme olla ylpeitä siitä, että työllistämme vuosittain 30 000 ihmistä, koulutamme joka vuosi 3500 ihmistä uuteen ammattiin ja ohjaamme 1100 työkyvyttömyysuhan alla olevaa ihmistä uudelle uralle.

Baronan kyky kehittää yhdessä kumppaniensa kanssa ratkaisuja, jotka vastaavat työelämän nopeisiinkin muutoksiin, on osoittanut koronavuonnakin iskukykynsä. Suomen 6. suurimpana työnantajana Barona on merkittävä vaikuttaja työelämässä, jossa teknologiset ratkaisut näkyvät entistäkin enemmän ihmisten arjessa. Baronan liikevaihto vuonna 2020 oli noin 340 miljoonaa euroa.

Minna Vanhala-Harmanen jatkaa toimitusjohtajana syksyyn

Baronan nykyinen toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen siirtyy omasta toiveestaan sivuun.

– Aprillipäivänä tuli toimitusjohtajana täyteen kymmenen vuoden yhdenjaksoinen rupeama, josta viimeiset neljä vuotta Baronassa. Ylpeydellä ja haikeudella jätän yhtiön ja saatan Baronan kohti seuraavaa vaihetta. Hyödynnän tämän tilaisuuden myös itseni kannalta uusien mahdollisuuksien kartoittamiseen. Työelämän uudistaminen on ollut minulle sydämen asia ja se kulkee varmasti jatkossakin mukanani, Vanhala-Harmanen kommentoi.

Baronan perustajiin ja pääomistajiin kuuluva Markus Oksa kiittää Vanhala-Harmasta hänen isosta työstään Baronan eteen.

– Minnalla on näkyvä kädenjälki suomalaisessa työelämässä ja Baronan tähänastisella matkalla. Hän on paitsi innostanut baronalaisia, myös haastanut koko yhteiskuntaa käymään keskustelua modernista, toimivasta ja inhimillisestä työelämästä, Oksa toteaa.

– Barona on paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Selvisimme koronavuodesta lopulta erinomaisesti ja tällä hetkellä kasvuvauhti on kiihtymässä. Tuloskunto on myös hyvä ja panostamme merkittävästi uusien kokonaisvaltaisempien palveluratkaisujen rakentamiseen. Tästä on erittäin hyvä jatkaa eteenpäin, Oksa jatkaa.

Uudeksi toimitusjohtajaksi nimetty Lassi Määttä

Baronan uutena toimitusjohtajana aloittaa Lassi Määttä 1. syyskuuta. Määttä on pitkän linjan baronalainen, joka työskenteli vuodet 2004-2018 Baronalla liiketoiminnan johtotehtävissä, jonka jälleen hän on toiminut eri yhtiöiden hallituksissa sekä Bravedo-yhteisön kehityshankkeissa.

– Lassi Määttä on kokenut johtaja, joka on valmiiksi hyvin sisällä Baronan ydinosaamisessa ja sen eri toimialoissa, Markus Oksa sanoo ja jatkaa:

– Toisaalta tämä on uusi alku, jossa tulee korostumaan Baronan rooli parhaiden osaajien, teknologian ja datan yhdistäjänä – digitalisaation konkretisoijana.

– Baronalle on rakentunut vahva ja vastuullinen paikka suomalaisessa elinkeinoelämässä 2000-luvun kuluessa. Seurattuani yhtiötä viime vuodet hieman etäämmältä, otan todella motivoituneena ja innostuneena sen toimitusjohtajan tehtävän vastaan. Laaja-alainen henkilöstö- ja teknologiaosaaminen yhdistettynä Baronaa ympäröivään Bravedo-yhteisöön luovat todella tukevan lähtökohdan siirtyä asiakkaillemme tarjottavissa kokonaisratkaisussa seuraavalle tasolle. Uskon työ- ja elinkeinoelämän tarvitsevan entistäkin enemmän rohkeita ratkaisuja kestävän kasvun mahdollistamiseksi yrityksille ja yksilöille, Lassi Määttä kommentoi uutta tehtäväänsä.

Lisätietoja:

Markus Oksa, toimitusjohtaja, Bravedo
+358 40 585 6619
markus.oksa@bravedo.fi