Barona kehittämään kevytyrittäjyysmarkkinaa – sijoittaa Free-kevytyrittäjyyspalveluun

Barona 14.1.2021

Työelämäyhtiö Barona on tehnyt sijoituksen Free.fi-kevytyrittäjyyspalveluun. Tavoitteena on, että kumppanuus syvenee lähivuosina merkittävästi.

Vuonna 2017 toimintansa aloittaneessa Free.fi:ssä on noin 10 000 rekisteröitynyttä kevytyrittäjää. Voimakkaasti kasvaneen kevytyrittäjyyspalvelun liikevaihto oli vuonna 2020 noin 30,5 miljoonaa euroa. Free.fi kasvoi viime vuonna 187,7 prosenttia, ja on nyt laskentatavasta riippuen Suomen 2. tai 3. suurin kevytyrittäjäpalvelu.

”Työmarkkinat elävät ajassa ja monipuolistuvat jatkuvasti. Meille juridinen työmuoto ei ole tärkein vaan ihmisten motivaatio sekä se, että jokaisella on mahdollisimman matala kynnys tarttua työmahdollisuuksiin itselleen sopivalla tavalla. Investoimme Free.fi:hin, koska haluamme olla vahvasti uudistamassa työelämää ja luomassa työmahdollisuuksia Suomeen”, toteaa Baronan kehitysjohtaja Heikki Raulo ja jatkaa:

”Suomessa ei ole onnistuttu työllistämään esimerkiksi ulkomaalaistaustaisia tai heikon kielitaidon omaamia ihmisiä tarpeeksi tehokkaasti. Kevytyrittäjyys on muun muassa heille tärkeä väylä päästä töihin kiinni. Lisäksi maailmalta näemme, että tämä projektiluonteinen työtapa tulee olemaan varsinkin osaajapulasta kärsivillä asiantuntija-aloilla yhä yleisempää.”

Free.fi-palvelusta löytyy mm. siivoojia, kampaajia, rakennusalan ammattilaisia, koodareita ja graafisia suunnittelijoita. Ammattinimikkeitä on yli 100.

”Odotamme innolla nyt alkavaa yhteistyötä Baronan kanssa. Kumppanuus tarjoaa meille oivan mahdollisuuden laajentua valtakunnallisesti ja tarjota palveluamme yhä laajemmalle joukolle yrittäjiä. Yhdessä meillä on paremmat mahdollisuudet rakentaa entistä kestävämpää ja vastuullisempaa työelämää”, sanoo Free.fi:n perustaja ja toimitusjohtaja Joonas Tuompo.

Kevytyrittäjä on itsenäisesti, ilman omaa Y-tunnusta tai yritystä työtä tekevä henkilö. Laskutuksen hoitaa laskutuspalvelu, joka huolehtii myös kirjanpitoon ja muuhun byrokratiaan liittyvistä velvollisuuksista. Lisäksi Free.fi tarjoaa laskutus- ja kirjanpitopalvelua myös Y-tunnuksellisille yrittäjille.

Kevytyrittäjien määrä on kasvanut Uusi työ ry:n mukaan vuosittain yli 30 prosenttia. Viime vuonna koronapandemia vaikeutti myös kevytyrittäjyyttä monilla toimialoilla.

Barona on Suomen suurin henkilöstöpalveluyritys. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2019 noin 405 miljoonaa euroa (pro forma).

Lisätietoja:

Heikki Raulo, Baronan kehitysjohtaja
040 719 1589
heikki.raulo@barona.fi

Joonas Tuompo, Free.fi:n toimitusjohtaja
040 187 6486
joonas@free.fi