Barona SuomiAreenalla keskustelemassa tasavertaisesta koulutuksesta ja työelämästä

Barona 27.6.2018

Baronan toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen osallistuu paneelikeskusteluun SuomiAreenalla heinäkuussa, jossa pohditaan suomalaisten mahdollisuuksia tasavertaiseen koulutukseen ja työelämään. Vanhala-Harmasen mukaan Barona toimii keskustelussa uudenlaisen työelämän puolestapuhujana.

”Yritysten on yhä vaikeampaa löytää työmarkkinoilta osaajia, jotka täyttäisivät heidän moninaiset tarpeensa. Olemme Baronassa pystyneet tarjoamaan työvoimaa eri toimialoille järjestämällä mm. täsmäkoulutuksia ja uskomme, että koulutus on avainasemassa myös tulevaisuuden Suomea kehitettäessä”, Vanhala-Harmanen toteaa.

Vanhala-Harmasen mukaan julkisella koulutuksella on oma erityinen tehtävänsä suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin edistäjänä. Tarvitaan kuitenkin avointa keskustelua ja yhteisiä linjauksia siitä, miten tätä hyvinvointiyhteiskuntaa voidaan ylläpitää.

”Robotiikan ja digitalisaation myötä työn tekemisen sanastoon tulee yhä enemmän variaatiota. Koulutuksen suunnittelussa ja toteuttamistavoissa tulisi huomioida nämä muutokset, jotta tulevilla sukupolvilla olisi aidot mahdollisuudet menestyä työelämässä. Meidän tulee myös yhdessä keskustella, miten kotoa ja ympäristöstä saadut mallit vaikuttavat nuorten tulevaisuuden suunnitelmiin. Annammeko liian kapeakatseisen kuvan työelämästä, missä vain perinteiset urapolkuvaihtoehdot ovat tavoittelemisen arvoisia? Meillä on kokemusta Baronassa, kuinka ihmiset vaihtavat työtä ja toimialaa esimerkiksi koulutuksesta riippumatta ja pystyvät näin luovimaan muuttuvassa työelämässä”, Vanhala-Harmanen kertoo.

”Lääkärin tytöstä lääkäri ja duunarin pojasta duunari – ennalta määrätty tulevaisuus?” -paneelin muut keskustelijat ovat Mikko Dufva, Sitra; Tapio Huttula, Karvi; Sonja Kosunen; Helsingin yliopisto ja Antti Seitamaa, SAKKI ry. Paneelikeskustelun juontaa radiotoimittaja Renaz Ebrahimi.

Paneelikeskustelu järjestetään klo 11.30-12.30 Porin kaupungintalon pihalla. Paneelin järjestäjinä toimivat Barona, Helsingin seudun kesäyliopistoKansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) ja Nordic Centre of Excellence (NCoE) Justice through education (JustEd).

Lisätietoja:

Minna Vanhala-Harmanen
Toimitusjohtaja, Barona
minna.vanhala-harmanen@barona.fi
p. +358 0400 511 786

Olemme työelämän inhimillinen uudistaja ja työllistämme vuosittain yli 30 000 ihmistä. Toteutamme vuosittain tuhansia suorarekrytointeja, ammatillisen kuntoutuksen työkokeiluja, täsmäkoulutushankkeita ja potentiaalikartoituksia.