Barona vahvistaa ravintola-alan tarjontaansa ostamalla valmennusyritys Koutsit Groupin

Barona 10.5.2020

Barona HoReCa Oy on ostanut osake-enemmistön valmennusyritys Koutsit Group Oy:stä. Koutsien osto vahvistaa Baronan osaamista alan palvelukokonaisuuksien kehittämisessä ja verkkovalmennuksessa.

Vuonna 2017 perustettu Koutsit on ravintola-alan ammattilaisista koostuva verkosto, joka tarjoaa alan työntekijöille ja yrityksille konsultointia ja valmennuksia sekä kasvotusten että digitaalisten alustojen avulla.

”Haluamme yhdessä Baronan kanssa luoda aivan uudenlaisia palvelukokonaisuuksia, jotka vastaavat nykyistä paremmin alan tarpeisiin. Vaikka ala on nyt massiivisessa kriisissä, niin pandemian mentyä ohi ihmiset kyllä palaavat asteittain takaisin ravintoloihin ja baareihin. Uskoisin, että tämän poikkeusajan aikana useat loistavat tekijät aloittavat vaikkapa toisen alan opinnot tai työllistyvät muille toimialoille. Ravintola-alan työvoimapula ei siis tule poistumaan, siksi nykyisen henkilöstön ja uusien tekijöiden valmentaminen on entistäkin tärkeämpää”, kertoo Koutsien perustaja Markus Apuli.

Ravintola-alalle tarvitaan jatkuvasti uusia tekijöitä ja tehokkaat lyhytvalmennukset työsuhteen alussa parantavat merkittävästi tulokkaiden osaamista ja työssä suoriutumista. Koutsien Raflateam-valmennuksen käyneitä uusia työntekijöitä on Baronallakin jo useampi sata. Pitkän linjan ammattilaisia Koutsit valmentavat muun muassa työhyvinvoinnissa, myyntitaidoissa ja ravintolakonseptin uudistamisessa.

Barona HoReCan toimialajohtaja Mikael Nuotio uskoo Baronan vahvan HR-osaamisen ja Koutsien syvällisen toimialaymmärryksen tuovan aivan uudenlaisia palveluita koko alalle:

”Tavoitteenamme on tuottaa asiakkaille kehityshankkeita, joilla on välittömiä positiivisia vaikutuksia liiketoimintaan. Tällä hetkellä koko alan tilanne on lievästi ilmaistuna hankala, mutta on kuitenkin ollut vaikuttavaa huomata, että monet sinnikkäät ja kekseliäät yritykset ovat käyttäneet tämän kevättalven juuri toiminnan kehittämiseen. Kun ravintolat taas avautuvat, on kassavirran käynnistäminen tietenkin kaiken a ja o. Silloin esimerkiksi lisämyynnin tekeminen ja työn mahdollisimman tehokas organisointi ovat avainasemassa.”

Koutsit toimivat omana toimintayksikkönään ja sen toiminnasta Barona HoReCalla vastaa Markus Apuli.

Lisätietoja: 

Mikael Nuotio, hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtaja, Barona
050 566 0164
mikael.nuotio@barona.fi

Markus Apuli, toimitusjohtaja, Koutsit Group Oy
0504907540
markus.apuli@koutsit.fi