Baronan ja Check Pointin uusi kyberturvallisuusalusta turvaa liiketoiminnan jatkuvuuden

Barona 4.4.2024

Maailman johtava tekoäly- ja pilvipohjaisten kyberturvallisuusalustojen tarjoaja, Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) ja palveluyhtiö Barona yhdistävät ydinosaamisensa ja tuovat tietoturvamarkkinaan uudenlaisen kokonaisratkaisun. BIT SEC Cybersecurity Platform -alusta hyödyntää Check Pointin edistyksellistä teknologiaa ja tekoälyn ylivertaista nopeutta. Baronan suomenkielinen IT-alalle erikoistunut ensivaste ja asiakaspalvelu täydentävät palvelua, tarjoten organisaatioille ympärivuorokautisen suojan.

Yritykset kohtaavat valtavia paineita yrittäessään ratkaista liiketoimintaan kohdistuvia haasteita, kuten osaajapulaa, jatkuvaa tietoturvauhkien valvontaa ja tarvetta kustannustehokkuuteen, mikä korostaa nopean reagoinnin, uhkien hallinnan ja jopa sääntelyn noudattamisen merkitystä liiketoiminnan jatkuvuuden ja maineen suojaamisessa. Tämä edellyttää osaavia tietoturva-asiantuntijoita, jatkuvaa uhkien seurantaa ja reagointia sekä kehittyneiden työkalujen käyttöä uhkien havaitsemiseksi ja niihin puuttumiseksi.

Perinteiset Security Operations Centerit (SOC) ovat usein reaktiivisia ja henkilöresursseja vaativia. Nykyajan kyberturvallisuus vaatii proaktiivista toimintaa; tunnistamisen sijaan estämistä sekä niin sanottua threat huntingia, tekoälyä ja huippuasiantuntijoita hyödyntäen. BIT SEC Cybersecurity Platform yhdistää kahden toimijan parhaat kyvykkyydet: Check Point tuo Infinity MPR/MDR -teknologian, ja Barona tuo kyberturvaan erikoistuneen ensivasteen asiakkaan tietohallinnon tai IT-kumppanin tueksi. Yhdessä rakennettu uusi kyberturvallisuusalusta vastaa muuttuviin liiketoimintatarpeisiin ja toimii alan suunnannäyttäjänä tarjoten kattavan kokonaisratkaisun useamman toimittajan yksittäisten pisteratkaisujen sijaan.

”Haluamme tehdä vain sitä, missä olemme todella hyviä, ja samalla edellytämme strategisten kumppaneidemme olevan alan ehdotonta kärkeä. Check Pointin kattava ratkaisuportfolio mahdollistaa tietoturva-alusta-ajattelun yhdistämisen meidän palvelualustaamme. Kyberturvallisuus on yrityksen liiketoiminnan jatkuvuuden kivijalka, ja Check Pointin hallinnoitujen palveluiden avulla turvaamme juuri tätä jatkuvuutta”, sanoo Baronan liiketoimintajohtaja Ari Puustinen.

”Uusi tapamme rakentaa SOC-palvelu tarjoaa ennakoivia ja erittäin nopeita vasteaikoja. Avullamme organisaatiot, kuten IT-palveluyhtiöt, voivat tarjota omaan palvelukokonaisuuteensa kattavaa tietoturvapalvelua laitteista pilveen aidosti 24/7. Hoidamme palvelukeskuksissamme vuosittain yli seitsemän miljoonaa kontaktia ja käsittelemme henkilöstöpalveluissamme vuositasolla puoli miljoonaa työhakemusta. Oma vastuullinen henkilötietojen käsittelymme on siis osa tätä yhtälöä, ja jotta voimme toimia tehokkaasti, meidän on oltava myös pitkälle kehittynyt teknologiayhtiö. Vaikka Baronaa ei tästä vielä tunnetakaan, olemme jo vuosia kehittäneet teknologiakyvykkyyttämme”, Puustinen jatkaa.

Tekoäly hoitaa automaattisesti 98 % poikkeamista 

BIT SEC Cybersecurity Platform perustuu Check Point Infinity MPR/MDR (Managed Prevention and Response) -ratkaisuun, joka on tehostettu tekoälyllä. Check Pointin Suomen ja Baltian maajohtaja Viivi Tynjälä painottaa nykyaikaisten kyberhyökkäysten kehittyneisyyttä ja tekoälyn roolia niiden torjunnassa. Alan osaajapula tekee tilanteesta entistä haastavamman.

”Tekoälytehosteinen, automatisoitu tietoturva-alusta kerää ja analysoi massiivisia datamääriä eri järjestelmistä, jolloin palvelun sydämessä oleva MPR-palvelu voi reaaliaikaisesti monitoroida, tunnistaa, analysoida ja ennaltaehkäistä uhkia. Poikkeamiin voidaan reagoida sekunneissa riippumatta datamäärän koosta, ja 98 % poikkeamista käsitellään automaattisesti ilman ihmisen työpanosta. Check Pointin MPR tukee omien teknologioidensa lisäksi kattavan määrän myös muiden toimittajien teknologioita”, Tynjälä kertoo.

Lisäksi palvelu tarjoaa asiakkaille reaaliaikaisen näkymän heidän järjestelmiinsä ja käyttää tekoälyä datan mallintamiseen. Tietoturva-asiantuntijoiden vastuulla on järjestelmien toimivuuden seuranta, kommunikointi asiakkaiden kanssa tapahtumista, MPR-järjestelmän reaaliaikaisen lokin ja suositusten analysointi sekä kehitysehdotusten tekeminen.

Lisätiedot:

Baronan BIT SEC Cybersecurity Platform -palvelu:
Barona, Ari Puustinen, IT-alan liiketoimintajohtaja, ari.puustinen@barona.fi, 040 849 9308

Check Point Software Technologies:
Viivi Tynjälä, maajohtaja, Suomi ja Baltia, viivit@checkpoint.com, 0400 411 53

Haastattelu- ja kuvapyynnöt:
Päivi Savolainen, viestintäkonsultti, OSG Viestintä, paivi.savolainen@osg.fi, 050 441 6068

Lue lisää BIT SEC Cyberscurity Platform -ratkaisusta suomeksi tai englanniksi

Check Point Software Technologies Ltd.

Check Point Software Technologies Ltd. (https://www.checkpoint.com) on johtava tekoäly- ja pilvipohjaisten kyberturvallisuusalustojen tarjoaja, joka suojaa yli 100 000 organisaatiota ympäri maailmaa. Check Point hyödyntää tekoälyn voimaa parantaakseen kyberturvallisuuden tehokkuutta ja tarkkuutta Infinity Platformin avulla. Sen alan johtavat havaitsemisprosentit mahdollistavat proaktiivisen uhkien ennakoinnin sekä älykkäämmät ja nopeammat reagointiajat. Kattavan alustan pilvipohjaisiin ratkaisuihin lukeutuvat Check Point Harmony työtilan suojaamiseen, Check Point CloudGuard pilven turvaamiseen, Check Point Quantum tietoverkon suojaamiseen ja Check Point Infinity Core Services yhteistyöhön perustuville tietoturvatoiminnoille ja -palveluille.