Baronan teknologiakehitystä johtamaan Mikael Nuotio – tavoitteena uudenlainen arvontuottaminen ja entistä dynaamisempi teknologiayhteisö

Barona 16.11.2022

Mikael Nuotio, johtaja, teknologiat & digitalisaatio

Palveluyhtiö Baronan uudeksi liiketoiminnan digitransformaatiosta ja teknologiakehityksestä vastaavaksi johtajaksi on nimitetty Mikael Nuotio. Hän aloitti tehtävässään syksyllä. Nuotio on aiemmin toiminut Baronan hotelli- ja ravintola-alan toimialajohtajana vuodesta 2018 ja tätä ennen Baronan tietohallintojohtajana sekä IT-alan yhtiössä toimitusjohtajana.    

Nuotio tulee uudessa roolissaan edistämään Baronan strategian mukaisia tavoitteita, missä työ, hyvinvointi ja osaaminen yhdistyvät saumattomasti teknologiseen ympäristöön. Tavoitteena on tuottaa yhtiön asiakkaille entistäkin yhdenmukaisempi ja merkityksellisempi palvelukokemus. 

”Haluamme vahvistaa teknologia-alan huippuosaamistamme, jonka yksi yhteiskunnallisesti tärkeimmistä tehtävistä on kiihdyttää eri toimialojen kuten kaupan alan ja logistiikan digitaalista murrosta, erityisesti Baronan liiketoimintakokonaisuuksien digitalisoitumista vauhdittamalla”, Nuotio avaa.  

Baronan toimitusjohtaja Lassi Määtän mukaan Nuotion valintaa tehtävään tuki hänen pitkä kokemuksensa ja näyttönsä Baronan liiketoimintojen menestyksekkäästä johtamisesta ja strategiatyöstä, sekä monipuolinen osaaminen teknologia-alalta.  

”Baronalla on jo entuudestaan poikkeuksellisen syvää osaamista työelämään liittyvien digipalveluiden ja uusien sovellusten kehittämisestä, suunnittelusta ja digitransformaation johtamisesta. On tärkeää, että Mikael haluaa tiiminsä kanssa olla kasvattamassa Baronasta globaalia toimijaa, joka edellä mainittuja osaamisia hyödyntämällä pystyy ratkaisemaan myös isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä”, Määttä kertoo.  

Nuotio itse uskoo vahvasti kumppanien kanssa yhteiskehittämiseen, ja haluaa tehdä teknologioiden soveltamisesta entistä vastuullisempaa. Ratkaisujen kehittämisessä tulee myös huomioida isot muutostekijät kuten huoltosuhteen heikkeneminen ja yleinen maailmantilanne. 

”Olemme monessa suhteessa uuden äärellä. Teknologia on iso osa ihmisten arkea, mutta miten sitä voidaan johtaa niin, että se tuottaa jotain merkityksellistä ja arvokasta myös työnhakijoille. Tähän haluamme Baronalla panostaa. Samalla haluamme haastaa työnantajana itsemme ja muut, jotta esimerkiksi naisten osuus teknologia-alalla kasvaisi ja monimuotoisuuteen sekä kansainvälisiin, ajasta ja paikasta riippumattomiin työmuotoihin kiinnitettäisiin nykyistä enemmän huomiota”, Nuotio lupaa. 

Nuotion johtamassa teknologiayksikössä naisten osuus on 51 prosenttia. Teknologiayksikön esihenkilötehtävissä naisten osuus on noin 33 prosenttia.

”Olen kiitollinen Baronalle uusista mahdollisuuksista ja odotan kovasti, että pääsen soveltamaan aiemmin oppimaani uuden huippuosaavan teknologiatiimin kanssa”, Nuotio lisää.

Lisätietoja:  

Lassi Määttä, toimitusjohtaja, Barona  
+358 40 830 7646  
lassi.maatta@barona.fi 

Mikael Nuotio, johtaja, teknologiat & digitalisaatio, Barona  
+358 50 566 0164  
mikael.nuotio@barona.fi