Baronan varastopalvelut laajenevat merkittävästi – investoimme isoon logistiikkakeskukseen Vantaalla

Barona 29.9.2020

Avialogis

  • Barona Varastopalvelut Oy on mukana merkittävässä logistiikkahankkeesssa Vantaalla, jossa kehittäjänä on toiminut Varte Oy ja rahoittajana Aberdeen Standard Investments.
  • Uusi logistiikkakeskus Avialogis sijoittuu Vantaan Viinikkalaan, Kehä III:n varrelle, vain 6 kilometrin päähän Helsinki-Vantaan lentoasemasta.
  • Barona Varastopalvelut Oy:lle rakentuu noin 80 000 m2:n tontille lähes 33 000 m2 kokoinen logistiikkakeskus.
  • Alustavien arvioiden mukaan jopa 150 uutta työntekijää työllistävä logistiikkakeskus tulee sisältämään alan suurimman yksityisen koulutuskeskuksen.
  • Ensirakentaminen käynnistyy marras-joulukuun aikana 2020, varsinainen rakentaminen alkuvuodesta 2021 ja valmistuminen tapahtuu kahdessa vaiheessa vuoden 2022 loppuun mennessä.

Barona Logistiikkaan kuuluva Barona Varastopalvelut Oy kasvaa ja kehittää palvelujaan uudella logistiikkakeskuksella. Barona Logistiikan toimialajohtaja Janne Bergqvistin mukaan uusi 33 000 neliömetrin logistiikkakeskus Avialogis tulee hyödyntämään alan ja myös Baronan viimeisintä teknologiaa ympäristöystävällisin ratkaisuin. 

”Haastavasta yleisestä taloussuhdanteesta huolimatta haluamme investoida logistiikkapalvelujemme kehittämiseen. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä synergisempiä ja räätälöidympiä palvelukokonaisuuksia. Tämän lisäksi loistava sijainti ja modernit tilat palvelevat entistä joustavammin asiakkaidemme kasvavia tarpeita ja verkkokaupan kasvua sekä mahdollistavat samalla myös työntekijöidemme viihtyvyydestä huolehtimisen”, Bergqvist kertoo. 

Baronan vahvaa osaamista ja kokemusta erilaisista sisälogistiikan palveluratkaisuista halutaan hyödyntää jatkossa entistä laajemmin myös varastopalvelujen kehittämisessä. Uuteen logistiikkakeskukseen siirtyy myös Baronan koulutuskeskus, jossa vuosittain koulutetaan yli 250 sisälogistiikan ammattilaista erilaisiin tehtäviin. Työllistymisaste koulutetuilla on lähemmäs 90 %. 

Bergqvistin mukaan uudesta logistiikkakeskuksesta tulee alan suunnannäyttäjä.

”Olemme nähneet muutosvauhdin nopeuden logistiikan toimialalla ja se koskee niin toimitusketjujen tehokkuutta kuin esimerkiksi varastotyötehtävien muuttumista. Meiltä odotetaan enemmän niin kumppanina kuin työnantajana, ja haluamme vastata näihin odotuksiin. Avialogis tulee vauhdittamaan kasvuamme ja toimimaan samalla myös vastuullisena investointina tulevaan”, Bergqvist toteaa.

Barona Varastopalvelut Oy on osa Baronan Logistiikkaa, joka työllistää vuosittain noin 3 000 henkilöä eri tehtäviin sisälogistiikassa. Barona Logistiikka on osa Baronaa, joka tarjoaa vuosittain työpaikan yli 30 000 ihmiselle ja kattavasti erilaisia palveluratkaisuja eri toimialoilla liittyen mm. rekrytointiin, resurssointiin ja ulkoistuksiin.

 

Lisätietoja:
Janne Bergqvist
Toimialajohtaja, Barona Logistiikka
p. +358 50 590 3597
janne.bergqvist@barona.fi

Avialogis
Avialogis avattiin 1.9.2022Merkittävä uusi logistiikkakeskus Avialogis avattiin virallisesti Vantaalla syyskuussa 2022. Lue juttu avajaisista.Lue juttu