Koulutusyhteistyöllä apua Satakunnan automaatioasentajapulaan – mukana Barona, WinNova ja alueen yrityksiä

Barona 29.6.2022

Koulutusyhteistyöllä apua Satakunnan automaatioasentajapulaan – mukana Barona, WinNova ja alueen yrityksiä

Palveluyhtiö Barona ja Länsirannikon Koulutus Oy WinNova käynnistävät koulutusyhteistyön yhdessä Satakunnan alueen yritysten ja kuntien kanssa. Yhteistyön tavoitteena on vastata aluetta vaivaavaan pulaan sähkö- ja automaatioasentajista. Syksyllä käynnistyvä pilottijakso sisältää yli 10 koulutuspaikkaa, joiden kautta alanvaihtajat tai alan kokemusta jo omaavat pääsevät työllistymään Satakuntaan mm. Teollisuuden Voimalle, Aurubis Finlandille ja Jujo Thermaliin. 

Satakunnan alueen yrityksillä on jo pitkään ollut pulaa sähkö- ja automaatioasentajista. Työmarkkinoilta ei suoraan tekijöitä ole löytynyt, jolloin uusien osaajien kouluttaminen on merkittävä ratkaisu. 

Alkavassa koulutusyhteistyössä WinNova vastaa koulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta. Barona vastaa rekrytointiprosessista, hankkeen koordinoinnista sekä hakijamarkkinoinnista. Yritykset osallistuvat koulutuksen suunnitteluun ja tarjoavat työpaikat koulutettaville. 

Eura, Eurajoki, Rauma ja Pori tarjoavat kaksi kuukautta ilmaista asumista koulutettaville, jotka muuttavat kuntiin maakunnan ulkopuolelta. 

“Haku syksyllä alkavaan koulutusohjelmaan käynnistyy elokuussa. Koulutus sopii sekä alanvaihtajille että automaatiokokemusta jo omaaville, sillä sisältö räätälöidään henkilön osaamistaustan mukaan. Yhteistyö on lähtenyt hienosti käyntiin ja odotukset pilottijakson onnistumiselle ovat todella korkealla”, toteaa WinNovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju

Koulutus koostuu kolmen kuukauden rekrytoivasta koulutusohjelmasta, joka toteutetaan yhdessä ELY-keskuksen kanssa. Täydentävää tutkinnon osaa tai tutkintoa tarvitseville on tarjolla myös oppisopimuskoulutusjakso, joka kestää 6-24 kuukautta. 

Teollisuuden Voima saa koulutusohjelman kautta useamman uuden automaatioasentajan. 

“Tarvitsimme Olkiluotoon automaatio-osaajia, ja siksi otimme yhteyttä WinNovaan. Teemme yhteistyötä Winnovan kanssa myös muuten laajasti, joten halusimme vahvistaa yhteistyötämme myös tällä uudella avauksella. Yhteydenotostamme ripeästi käynnistyivät valmistelut, ja olemme erittäin iloisia, että koulutukset alkavat pian”, kertoo Teollisuuden Voiman henkilöstö- ja viestintäjohtaja Jaana Isotalo

Halukkailla yrityksillä on yhä mahdollisuus päästä mukaan syksyn koulutusohjelmaan. 

“Työmarkkinoiden haasteet ovat tänä päivänä sellaisia, että niiden ratkominen vaatii laaja-alaista osaamista ja yhteistyötä. Meillä on nyt kasassa erittäin hieno verkosto, johon jokainen taho tuo oman osaamisensa. Uskon, että koulutusyhteistyö saa jatkoa myöhemmin”, kertoo Baronan Satakunnan aluepäällikkö Sanna Nikumatti

Yhteistyössä on mukana myös Satakunnan kauppakamari sekä Satakunta Business Campus. 

Lisätietoa: 

Sanna Nikumatti, Satakunnan aluepäällikkö, Barona 
050 421 0317 
sanna.nikumatti@barona.fi 

Jaana Isotalo, henkilöstö- ja viestintäjohtaja, Teollisuuden Voima 
050 327 6609 
jaana.isotalo@tvo.fi