Metallimestarit-koulutusohjelma käynnissä – tavoitteena kouluttaa yli 30 teollisuuden osaajaa Pohjois-Karjalaan

Barona 25.5.2021

Työelämäyhtiö Barona, ammattioppilaitos Riveria sekä Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja TE-toimisto ovat käynnistäneet Metallimestarit-koulutusohjelman Pohjois-Karjalassa. Ohjelman tavoitteena on kouluttaa seuraavan noin 12 kuukauden aikana yli 30 teollisuuden osaajaa alueen yritysten työvoimatarpeisiin.

Metallimestarit-ohjelmaa tukee Teknologiateollisuus ry. Hankkeessa on mukana 13 alueemme yritystä, mm. KKR Steel ja Okun Hammaspyörä.

Rokoteohjelman eteneminen on vauhdittanut Pohjois-Karjalan yritysten kasvua, ja valmistavassa teollisuudessa on jälleen merkittävä osaajapula. Valmiita osaajia ei työmarkkinoilla ole vapaana, joten räätälöidyille koulutusohjelmille on valtava tarve.

– Pohjois-Karjalan teollisuusyritysten liiketoiminta on vaikean viime vuoden jälkeen lähtenyt reippaaseen kasvuun. Työpaikkoja on auennut kymmenittäin mutta yrityksistä on tullut erittäin vahva signaali, että osaajia ei löydy. Alueella on tarvetta mm. hitsaajille, särmääjille ja koneistajille, joilla on ajantasainen osaaminen sekä valmiudet oppia uutta. Koneistajan on tänä päivänä tunnettava esimerkiksi robotiikkaa sekä ohjelmointiakin, toteaa Baronan Joensuun aluepäällikkö Timo Vainikainen.

Ohjelma tarjoaa laajan valikoiman väyliä työelämään, kuten rekrytointi-, oppisopimus- ja täsmäkoulutuksia. Koulutuksen kesto on 6-12 kuukautta riippuen henkilön lähtötasosta. Koulutettaville on tarjolla vakituisia työsuhteita.

Koulutusohjelman on alun perin konseptoinut Barona yhdessä työvoimaviranomaisten, oppilaitosten ja Teknologiateollisuus ry:n kanssa. Barona vastaa projektinjohdosta, kouluttajat tulevat ammattioppilaitos Riveriasta. Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena.

Edellisellä ohjelmakaudella vuosina 2016-2017 työllistettiin useita kymmeniä metallialan osaajia Pohjois-Karjalaan.

Haku koulutusohjelmaan on käynnissä ja päättyy 31.5. Lue lisää osoitteesta www.metallimestari.fi.

Lisätietoja:

Timo Vainikainen, aluepäällikkö, Barona
0500 378 580
timo.vainikainen@barona.fi

Karoliina Poutiainen, asiantuntija, Pohjois-Karjalan TE-palvelut
0295 043 021
karoliina.poutiainen@te-toimisto.fi

Pekka Junninen, koulutuspäällikkö, Riveria
050 502 0338
pekka.junninen@riveria.fi