Arla Joensuu vetämään Baronan Freecreative-palvelua – tavoitteena helpottaa luovan alan tekijöiden ja yritysten kohtaamista 

Arla Joensuu vetämään Baronan Freecreative-palvelua – tavoitteena helpottaa luovan alan tekijöiden ja yritysten kohtaamista 

Barona 10.8.2022

Startup-kehittäjä Arla Joensuu on palkattu Freecreativen Senior Creative Manager -rooliin luomaan uudenlaista liiketoimintaa ja avaamaan markkinaa. Palveluyhtiö Baronaan kuuluva Freecreative on luovien alojen osaajien yhteisö, joka tekee työn tekemisestä ja tilaamisesta helppoa sekä auttaa asiakkaita ja freelancereita löytämään toisensa tehokkaasti. 

AMK medianomi Joensuu, 40, on aikaisemmin työskennellyt yrittäjänä sekä erilaisissa markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä. Hän aloitti uudessa tehtävässään 1.8. 

– Viime vuodet ovat muovanneet työelämää monella tavalla, ja Freecreativen tehtävä on laittaa asiat nyt uudelleen järjestykseen. Muuttuva bisnesmaailma tarvitsee kipeästi luovien alojen osaajia viestinnän ja digimarkkinoinnin puolelta. Erityisesti tulemme kiinnittämään huomiota hyviin työoloihin ja yksilöiden hyvinvointiin, tuemme ja sparraamme, Joensuu kertoo visioistaan. 

Freecreative on uudenlainen startup, jonka avulla luovan alan ammattilaiset löytävät itselleen sopivia töitä ja yritykset saavat apua markkinointiviestinnän muuttuviin tarpeisiin helposti. Freelancereita tuetaan mm. oman osaamisen ja työn hinnoittelussa, ja yritysasiakkaille Freecreative luo väylän löytää ammattitaitoisia tekijöitä sekä helpottaa laskutusta. 

– Freecreative auttaa tunnistamaan ne hetket, kun ammattilainen haluaa kehittyä ja esimerkiksi ottaa loikan isompaan rooliin. Organisaatioita tuemme kaikessa markkinointiviestinnän ymmärtämisessä ja tekemisessä. Tiedämme, että on paljon aloja ja yrityksiä, joiden ei ole tähän päivään asti tarvinnut miettiä digitaalisia tapoja myydä ja tulla näkyväksi, Joensuu sanoo. 

Freecreative järjestää täsmäkoulutuksia omalle yhteisölleen digi- ja vaikuttajamarkkinoinnin osalta. 

Viimeaikainen keskustelu yrittäjien eläkeuudistuksesta kertoo vahvasti siitä, miksi Freecreative on olemassa. Freecreativen arvojen mukaista on huolehtia siitä, että työstä maksetaan reilu korvaus tekijälle ja että sopimukset pitävät. Freecreative auttaa freelancereita löytämään juuri niin lyhyitä tai pitkiä projekteja, kuin se kenenkin elämäntilanteeseen sopii. 

– Haluamme luoda kokonaan uudenlaisen mallin tehdä työtä ja rakentaa sellaista merkityksellistä sekä mielekästä työelämän murrosta, jossa myös freelancereille on riittävästi työtä ja pitkiä projekteja oman toimeentulon turvaamiseen. Samalla yritysten osaajapulan yksi ratkaisu on löytää validoituja markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisia, kertoo Baronan luovien alojen liiketoimintajohtaja Jaana Kaarela ja jatkaa: 

– On todella onni saada Arla mukaan rakentamaan tätä polkua. Arla on kokenut ja aikaansaava, inspiroiva tekijä.  

Freecreative on jatkumoa Barona Luovalle, joka on vuodesta 2017 lähtien erikoistunut markkinoinnin ja viestinnän tekijöiden rekrytointiin. 

Lue lisää Freecreativesta: www.freecreative.fi 

 

Lisätietoja: 

Arla Joensuu, Senior Creative Manager, Barona 
045 6567065 
arla.joensuu@barona.fi 

Jaana Kaarela, luovien alojen liiketoimintajohtaja, Barona 
040 5575 866 
jaana.kaarela@barona.fi