Nuoret haastavat Baronan toimitusjohtajan – paneelikeskustelu SuomiAreenalla 14.7.

Barona 17.5.2022

Diginatiivien työelämässä kaikki on toisin – vai onko?

Barona on mukana tulevan kesän SuomiAreenalla Porissa 14.7 paneelikeskustelulla, jossa nuoret pääsevät haastamaan Baronan toimitusjohtaja Lassi Määtän. Millaisia kokemuksia nuorilla on työelämästä? Mitä odotuksia heillä on erityisesti työnantajien suuntaan?  MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali kokoaa yhteen suuren yleisön lisäksi yrityselämän, politiikan ja julkisen tahon päättäjiä ja vaikuttajia.  

Panelisteina ovat Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä, diginatiivit yrittäjä Jalmari ’Jalmafi’ Karvinen, kokki Sanni Korpinen ja lentokoneasentaja Vilma Keto sekä Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan työelämäpalveluiden johtaja Teija Harju.  

Baronan SuomiAreena -paneelikeskustelu “Diginatiivien työelämässä kaikki on toisin – vai onko?“ on ajankohtainen monessa yrityksessä, jossa monen pandemiavuoden jälkeen on taas palkattu esimerkiksi nuoria kesätyöntekijöitä.  

“Paneelissamme ääneen pääsevät ennen kaikkea nuoret. Osa meistä yrityksistä ja työnantajista elää vielä vanhassa maailmassa, mutta nuoret ja tulevat työntekijämme eivät. Jotta ymmärtäisimme toisiamme paremmin, tarvitaan rohkeaa keskustelua ja näkemysten vaihtoa. Mitä voisimme tehdä yhdessä uudella tavalla, jotta nuoret kokisivat olonsa onnelliseksi työelämässä ja saisimme yhdessä aikaan positiivista muutosta?”, Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä sanoo.

Diginatiivien työelämässä kaikki on toisin – vai onko? 

Vuoden 1995 jälkeen syntyneet nuoret ovat ensimmäinen aidosti diginatiivi sukupolvi – Z-sukupolvi. Konsulttiyhtiö Deloitten globaalin tutkimuksen mukaan tämän sukupolven edustajista kaksi kolmesta on huolissaan työ- ja uranäkymistään ja peräti 42 % heistä kokee olevansa useasti tai jatkuvasti paineen alla. Moni nuori kokee myös, että työnantaja ei ole riittävästi tukenut heidän hyvinvointiaan pandemian aikana. 

Epävarmuuden keskellä diginatiivien sukupolvi on kovaa vauhtia luomassa uudenlaisia pelisääntöjä työelämään. Nuoret odottavat sekä kuluttajina että työntekijöinä yrityksiltä arvojensa mukaista toimintaa.  
 
“Tarvitsemme nuorten osaamista ja näkemyksiä työelämässä. Ympäröivästä maailman tilanteesta huolimatta, jokainen sukupolvi ansaitsee tulla kuulluksi ja huomioiduksi. Olen valmis haasteeseen ja avoimeen keskusteluun nuorten kanssa. Barona haluaa toimia alustana positiiviselle vuorovaikutukselle ihmisten ja yritysten välillä”, Määttä lupaa. 

Baronan paneelikeskustelu järjestetään MTV-lavalla Porin torilla 14.7. klo 11.00-11.45. Kaikki SuomiAreena keskustelut ovat katsottavissa suorana tai tallenteena mtv-palvelussa. 

Barona on vuonna 1999 perustettu palveluyhtiö. Uudistamme työelämää laaja-alaisilla työvoiman ja yritysten kasvua tukevilla ratkaisuilla, joihin kuuluvat mm. asiantuntija- ja konsultointipalvelut, teknologiavetoiset kokonaisratkaisut sekä työelämään liittyvät, työllistämisen kaikki muodot kattavat palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2021 oli 410 miljoonaa euroa. Toimimme Suomessa yli 30 toimipisteessä ja kansainvälisesti yhdeksässä eri maassa. Barona on osa Bravedo-yhteisöä.