Opteam liittyy osaksi Barona-konsernia

Barona 20.2.2017

Barona Group Oy on 10.2.2017 ostanut Opteam Yhtiöt Oy:n. Opteam on nyt osa Barona -konsernia, joka kattaa Baronan henkilöstöpalveluliiketoiminnan lisäksi myös useita muita liiketoimintoja.

Yhdessä yritykset työllistävät vuosittain noin 25 000 ihmistä, pääosin Suomessa. Barona Group Oy:n arvioitu liikevaihto vuonna 2016 oli noin 270 Meur ja Opteam Yhtiöt Oy:n arvioitu liikevaihto oli noin 50 Meur. Yrityskauppa ei koske Opteam-ketjuun kuuluvien franchiseyrittäjien liiketoimintaa, joka jatkuu toistaiseksi kuten tähänkin asti.

Opteam jatkaa toimintaansa yrityskaupan jälkeen omalla brändillään. Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen ja muu toimiva johto jatkaa tehtävissään, eikä järjestelyllä ei ole myöskään muita henkilöstövaikutuksia.

Opteam

Opteam on 1999 perustettu, suomalainen henkilöstöpalvelualan yritys. Opteamin tarina alkoi ravintola- ja hotellialalta, mutta on laajentunut sittemmin kaupan, teollisuuden ja luovan työn aloille sekä erilaisiin asiantuntijapalveluihin, kuten henkilöstön valmentamiseen ja kehittämiseen, kansainväliseen rekrytointiin sekä työkykyjohtamiseen. Opteamilla on valtakunnallinen toimipaikkaverkosto ja Suomen lisäksi Opteam toimii Puolassa, Slovakiassa ja Filippiineillä. Henkilöarviointeihin ja organisaatioiden kehittämiseen erikoistunut Psykolgitoimisto Cresco on osa Opteamia.

BARONA

Barona on 1999 perustettu, suomalainen useilla eri toimialoilla toimiva täyden palvelun henkilöstötalo. Baronan tarina sai alkunsa rakennusalalta, ja Barona on sittemmin laajentunut logistiikan, teollisuuden, IT-alan, asiakaspalvelun, myyntialan, taloushallinnon ja HR toiminnon palveluntarjoajaksi. Barona tarjoaa asiakkailleen henkilöstöpalvelut ja -ratkaisut eri aloihin erikoistuen, yrityksen elinkaaren kaikissa eri vaiheissa. Myös Baronalla on valtakunnallinen toimipaikkaverkosto, ja Suomen lisäksi toimintaa on Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Espanjassa, Virossa ja Venäjällä.

Yhdessä kykenemme palvelemaan asiakkaitamme ja työnhakijoitamme entistä erikoistuneemmin

Baronan ja Opteamin yhdistelmänä alalle muodostuu asiantuntijakeskittymä, joka kykenee tarjoamaan toimialakohtaisiin tarpeisiin erikoistuneet henkilöstöpalvelut ja -ratkaisut työelämän kaikissa eri vaiheissa. Työelämää ravisteleva murros kaipaa erilaisia toimijoita ja osaajia ratkomaan yhteisiä, suuria kysymyksiä; työurien pidentäminen, osaamisen murros, työhyvinvoinnin parantaminen, osaamisen ja työn kohtaaminen.

”Haluamme kehittää palveluita, jotka tuovat työelämään uusia ratkaisuja myös kansainvälisesti. Uskon, että kun Baronan toimialatuntemus ja digitalisaatio-osaaminen yhdistyvät Opteamin tapaan yhdistää yhteiskunnan eri toimijoita, syntyy siitä palveluita, jotka tarjoavat kilpailukykyä niin kotimaassa kuin ulkomailla”, toteaa Barona Groupin toimitusjohtaja Markus Oksa.

Lisätietoja:

Markus Oksa, toimitusjohtaja, Barona Group, puh. +358 40 585 6619

Minna Vanhala-Harmanen, toimitusjohtaja, Opteam, puh. +358 400 511 786