Barona kannustaa tekoihin: Pohjalainen vetovoima kokoaa valtakunnan vaikuttajat ja päättäjät yhteen

Barona 15.1.2020

Esko Aho, Matti Alahuhta, Tomi Mäkipelto, Jukka Hildén, Vesa Vihriälä ja Elina Viitanen kokoontuvat osana yli 400 päättäjän ja vaikuttajan joukkoa 11.2.2020 rohkean ja yhteisen tulevaisuuden äärelle Pohjalaista Vetovoimaa -tapahtumassa.

Keskustelu työllisyyden kohdentamisen keinoista käy Suomessa vilkkaana. Samanaikaisesti kohtaanto-ongelma konkretisoituu Pohjanmaalla: alueen työttömyys alenee ja avoimien työpaikkojen määrä jatkaa kasvamista. Kehitys hidastaa jo monen pohjanmaalaisen yrityksen kasvua. Kysyntää tuotteille ja palveluille olisi, mutta ammattitaitoisen työvoiman puuttuminen estää kasvun.

Etelä-Pohjanmaa kärsii työvoimapulasta ja arvioiden mukaan alueen väkiluku laskee yli tuhannella ihmisellä vuodessa. Pohjalaista vetovoimaa -tapahtumassa puhutaan asiasta suoraan ja rohkeasti. Päivän aikana etsitään konkreettisia keinoja alueen vetovoiman palauttamiseksi ja työvoiman lisäämiseksi.

Mikä saa huipputason vaikuttajat ja yritysmaailman edustajat päiväksi Seinäjoen Rytmikorjaamolle keskustelemaan rohkeudesta? Baronan liiketoimintajohtaja Jaana Kaarelan mukaan syyt löytyvät vetovoimasta:

”Suurimalla osalla tapahtuman puhujista on tunneside alueeseen. Ja kaikilla heillä on valtavasti tietotaitoa siitä, miten Pohjanmaan vetovoimatekijöitä saadaan paremmin esille. Seminaaripäivässä kuulemme sellaisia ideoita, joista koko Suomi voisi ottaa mallia!”

”Halusimme yhdessä alueen vaikuttajien kanssa mahdollistaa tapahtuman, joka paitsi avaa laajemman keskustelun työvoiman saannin turvaamisesta myös tuo uusia näkemyksiä alueen - ja miksei koko Suomen - elinkeinoelämän kehittämiseksi”, Kaarela jatkaa.

Pohjalaista vetovoimaa -tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa ja sen lisätiedot löytyvät osoitteesta www.pohjalaistavetovoimaa.fi. Maksullisen tapahtuman tuotto ohjataan kahteen paikalliseen hyväntekeväisyyskohteeseen.

Jukka Hildenin video tapahtumasta: https://youtu.be/eyABF-RrsRg
Esko Ahon video tapahtumasta: https://youtu.be/5jL4JrfpVAk
Antti Luusuanniemen video tapahtumasta: https://youtu.be/NIdkRWGDQsE

Lisätiedot:

Jaana Kaarela, liiketoimintajohtaja, Barona
jaana.kaarela@barona.fi, p.  040 557 5866