Henkilöstövuokraus avasi Millalle tien Kotipizzalle töihin: ”Joka päivä on kivaa mennä töihin”

Henkilöstövuokraus avasi Millalle tien Kotipizzalle töihin: ”Joka päivä on kivaa mennä töihin”

Eeva Louko 26.4.2021

Milla-Maaria Matveinen, 21, nauttii työstään Järvenpään Kotipizzassa. Baronan henkilöstövuokraus oli vaivaton ja nopea tapa päästä kiinni monipuolisiin tehtäviin ja nauruntäyteisiin työpäiviin.

Milla-Maaria Matveinen bongasi syksyllä 2020 Baronan työpaikkailmoituksen Järvenpään Kotipizzan avoimista paikoista Oikotieltä. Hän oli jo jonkin aikaa kaivannut maisemanvaihdosta ja Kotipizzan monipuolisilta kuulostavat työtehtävät alkoivat houkuttaa.

-Olin ollut jo neljä vuotta K-Supermarketissa asiakaspalvelutehtävissä ja ajattelin, että nyt on aika kokeilla jotain uutta. Tuntui, että tarvitsin vaihtelua ja uusia näkökulmia työelämään, Matveinen kuvailee.

Hakemus oli vaivaton ja prosessi eteni vauhdilla.

- Suoran linkin kautta täytettiin hakemus Baronan sivuilta. Haku oli tehty ihanan helpoksi, eikä minun tarvinnut alkaa etsimään tarkkoja päivämääriä tai mitään todistuksia liitteineen, hän kuvailee.

Videohaastattelukutsu tuli nopeasti. 

- Se ilahdutti, sillä olen hakenut viimeksi töitä 16-vuotiaana eikä minulla ollut ravintolapuolen tehtävistä kokemusta, vaikka hygieniapassin olenkin suorittanut. Prosessi oli  tosi suoraviivainen. Haastattelun jälkeen kävin tapaamassa Kotipizza-yrittäjää ja sain paikan. Koko hommassa meni vain muutamia viikkoja.

Katso videolta, mikä on Millan mielestä työpäivässä kivointa ja miksi Kotipizza on huippupaikka olla duunissa!

”Kokemus asiakaspalvelusta on tässä työssä iso etu"

Matveinen aloitti joulukuun alussa uudessa työssään Järvenpään Kotipizzassa. Perehdytys tapahtui työn ohessa ja aloitettiin perusteista, Matveisella kun ei ollut ravintola-alalta aiempaa täsmäkokemusta.

-Ravintolapäällikkö kertoi ensin perusasiat, mutta muuten työtä on tehty tekemällä ja kysymällä. Onneksi työkaverit ovat aivan ihania ja auttavat joka kerta kun minulla tulee kysymyksiä – vaikka välillä tuntuu, että pommitan kysymyksillä jatkuvasti kaikkia, Matveinen nauraa.

Matveisen työnkuva on monipuolinen ja siihen kuuluu niin pizzojen täyttämistä, uunista ulos ottamista, siivoamista ja ravintolan ylläpitoa. Keskeinen osa työtä on asiakaspalvelu.

-Aiempi kokemus asiakaspalvelusta on ollut iso etu. Tässä työssä asiakaskohtaamisia on jatkuvasti ja pitää pystyä reagoimaan nopeastikin muuttuvissa tilanteissa.

Matveinen kertoo, että on vain muutamassa kuukaudessa oppinut valtavasti uusia taitoja ja asioista. Työpaikka on tuntunut omalta ja yhteishenki on upea.

- Täällä ei juuri ole hierarkiaa vaan kaikki tekevät kaikkea. Meillä on aivan ihana työporukka ja joka päivä on kivaa mennä töihin. Hain kevään yhteishaussa kouluun ja vaikka saisinkin opiskelupaikan, aion työskennellä täällä jatkossakin osa-aikaisena.

Vuoktatyö on ollut vaivatonta ja luotettavaa

Matveisen mukaan työsuhteeseen on kuitenkin tulossa muutoksia jo aiemmin, sillä määräaikainen vuokratyösopimus Baronan kanssa loppuu toukokuun puolivälissä. Sen jälkeen Matveinen vaihtaa suoraan Kotipizzan kirjoille. Käytännössä mikään muu ei muutu, kuin se että koeajan palkka nousee vakituisen työntekijän tasolle.

- Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa vuokratyön teosta. Baronan kautta työskentely on ollut todella helppoa ja olen aina saanut nopeasti vastauksia askarruttaviin kysymyksiin. Mitään ongelmia ei ole koskaan ollut, Matveinen kiittelee.

Matveisen mielestä Baronan kautta on mahdollisuus työllistyä vaivattomasti kiinnostaviin tehtäviin. Iso talo on luotettava ja vaihtoehtoja löytyy kaikille.

- Työnhaku on tehty helpoksi ja talo on täynnä ammattitaitoista porukkaa. Uskon, että varsinkin nuorille, ensimmäistä kunnon työpaikkaansa etsiville Baronan palvelu on kätevä ja vaivaton. Apua saa aina ja sopimukset ovat selkeät ja voi luottaa siihen, että homma toimii, Matveinen summaa.