Sakun ura lähti nousukiitoon Elisalla: ”Uudet haasteet ovat pitäneet työn mielekkäänä”

Sakun ura lähti nousukiitoon Elisalla: ”Uudet haasteet ovat pitäneet työn mielekkäänä”

Eeva Louko 25.8.2021

Saku Lahtinen työllistyi Baronan kautta Elisa Telesalesin myyntitiimiin kolme vuotta sitten. Urapolku on vienyt huikeaa vauhtia kolmen eri tiimin kautta myynnin kouluttajaksi ja oman tiimin vetäjäksi.

Myynnin johtotehtävät eivät olleet Saku Lahtisen, 33, alkuperäinen haaveammatti. Alun perin lukion ja koneenasentajan tutkinnon suorittanut Lahtinen työskenteli teollisuudessa pätkätöissä. Veri kuitenkin veti kaupan alalle ja erityisesti johtaminen tuntui omalta jutulta.

– Päätös alanvaihdosta kypsyi hiljalleen, lopullisen päätöksen tein isyysloman jälkeen jolloin hautasin ennakkoluulot, laskin rimaa ja hain puolipäiväiseksi buukkaajaksi finanssialalle.

Se kannatti, sillä kesällä 2018 Lahtinen nappasi itselleen Baronalla avoimena olleen täysipäiväisen paikan Elisa Telesalesin yrityspuolen puhelinmyynnissä. Työpaikan vaihdoksen jälkeen Lahtisen ura lähti Elisalla nousukiitoon nopeasti: Hän nousi aloittelijoiden tiimistä isojen asiakkuuksien tiimiin reilussa vuodessa.

– Taisin olla ensimmäinen, joka pääsi nykyisen kaltaisesta aloittelijoiden tiimistä isojen tiimiin. Isojen asiakkuuksien tiimissä oli mahdollisuus kehittyä edelleen, saada parempaa palkkaa ja todella mielenkiintoisia työtehtäviä. Vastuuta siis todella saa, jos sitä haluaa.

Johtajuus haaveena – unelmat toteen Elisalla

Pitkäaikainen haave kaupan alan johtotehtävistä kyti edelleen Lahtisen mielessä. Elisalla suhtaudutaan joustavasti kehittymiseen ja reilun parin vuoden myyntitehtävien jälkeen Lahtinen aloitti myynnin kouluttajana aloittelijoiden tiimissä juuri siinä, jossa itse aloitti työt kolme vuotta sitten. Tehtävässä saa hyvää kokemusta johtamisesta ja se tukee miehen ammattikorkeakouluopintoja.

– Tällä hetkellä pääasiallinen tehtäväni on kouluttaa uusia myyjiä eli opettaa myyntiä käytännössä ja teoriassa. Oppia annetaan myös käytettävistä tietokoneohjelmista ja tavoista toimia tuloksellisesti. Toimenkuvaani kuuluu myös tuotekoulutus, rekrytointi ja oman pienryhmän vetovastuu.

Työ pienryhmän vetäjänä ja kouluttajana on ollut erittäin mielekästä.

– Saan olla vahvasti osana oman tiimin kehittämistä ja koko Telesalesin eteenpäin viemistä tuloksekkaampana ja parempana työpaikkana meille kaikille, hän lisää.

”Haasteet pitävät työn mielekkäänä”

Lahtinen on viihtynyt Elisalla erinomaisesti jo kolme vuotta ja on siirtynyt Baronalta Elisan palkkalistoille pysyvästi.

– Jatkuvat uudet haasteet ovat pitäneet työni mielekkäänä ja mahdollisuus edetä Telesalesin ja Elisan sisällä ovat varmasti suurimmat syyt siihen miksi olen viihtynyt täällä erinomaisesti. Nautin nyt siitä, että haasteet ovat ratkaistavissa kognitiivisin kyvyin, eikä työ ole enää niin fyysistä verrattain teollisuuteen. Maininta on annettava myös hyvistä esimiehistä, jotka ovat osaavia, Lahtinen sanoo.

Lahtisen mielestä Elisalle sopii parhaiten myynninnälkäinen ja ennakkoluulottomasti uusiin juttuihin suhtautuva tyyppi. Kehitysmyönteisyys on myös aina plussaa.

– Meille sopii työntekijäksi sellainen tyyppi, jolla on halua oppia myymään ja kehittyä työntekijänä jatkuvasti. Myyminen on taito mitä tarvitaan kaikkialla ja myymään meillä oppii erinomaisesti. B2B-myynti on myös arvostettua kokemusta kaupallisella alalla, Lahtinen summaa.