Bertta viihtyy Burger Kingin vuoropäällikkönä: ”Täällä nuorikin pääsee näyttämään taitonsa”

Laura Helander 23.8.2022

Lukiossa kolmatta vuotta opiskeleva Bertta Tapiola on nuoresta iästään huolimatta edennyt nopeasti Burger Kingin vuoropäällikön tehtäviin. Bertta iloitsee, että työntekijöiden toiveet ja elämäntilanteet otetaan arjessa hyvin huomioon. Hyvä tiimihenki ja sopiva määrä haasteita saavat työvuorot kulumaan siivillä.

Reilu vuosi sitten Kouvolan Burger King Veturissa kesätyöntekijänä aloittanut Bertta Tapiola pitää Burger Kingiä ensimmäisenä oikeana työpaikkanaan. Työ houkutteli puoleensa, sillä viikoittaiseen työmäärään pystyi itse vaikuttamaan eikä taustalle tarvinnut aiempaa työkokemusta.

 – Videoperehdytyksen jälkeen pääsin heti tekemään töitä vuoropäällikön rinnalla, joka opasti ja auttoi alkuun. Oli tosi kivaa, ettei heti tarvinnut osata tehdä kaikkea itse ja pystyi tarvittaessa varmistamaan asiat, Bertta iloitsee.

Bertta oli alun perin ajatellut, että viipyisi Burger Kingissä vain kesän ajan, mutta viihtyikin työssään niin hyvin, että jatkoi syksyllä tekemällä muutamia vuoroja koulun ohessa. Kokemusta on ehtinyt sen jälkeen kertyä sekä kassalta että keittiön puolelta.

 – Tykkään siitä, että työssä saa itse tehdä käsillä ja kehittyy koko ajan nopeammaksi. Asiakkaiden tyytyväisyys tekee iloiseksi, samoin näiltä saatu hyvä palaute.

Vuoropäällikkö luotsaa tiimin toimintaa

Kuluneena keväänä Bertta siirtyi vuoropäällikön tehtäviin. Uusi työrooli jännitti Berttaa varsinkin aluksi paljon, sillä Bertta täytti 18 vuotta vain kuukautta ennen vuoropäällikkökoulutuksen alkua.

– Mietin aluksi vähän että pärjäänköhän mä, mutta hyvin se meni ja jokaisesta vuorosta oppii aina jotakin uutta. Ravintolapäällikkö koulutti minua lähemmäs kuukauden ja kävimme yhdessä läpi työtehtäviä. Uusia asioita pääsi harjoittelemaan myös käytännössä, Bertta kertoo.

Siinä missä työntekijöillä on Burger Kingissä tavallisesti määrätty työpiste, vuoropäällikön tulee olla paikalla siellä, missä milloinkin tarvitaan eniten apua.

– Tarkkailen samaan aikaan keittiötä, kassaa ja salia, tarkkailen myyntejä ja kirjaan niitä. Huolehdin, että kaikilla on kaikki hyvin ja että tauoista ja työvuoroista pidetään kiinni. Jos tiimiläisille tulee työvuoron aikana mitään kysyttävää, he voivat aina tukeutua vuoropäällikköön, Bertta kuvailee työtehtäviään.

Bertta kokee, että on työnsä ansiosta kehittynyt paineen alla työskentelyssä ja pystyy sen ansiosta pitämään lankoja käsissään kiireisinä hetkinäkin. Vaikka jotain menisikin pieleen, lannistumisen sijaan kannattaa yrittää korjata tilanne ja mennä reippaasti eteenpäin.

Joustavuus ja hyvä yhteishenki ovat työn suola

Koulun ja töiden yhteensovittaminen on välillä aikamoista aikatauluttamista. Koulun, töiden ja itsenäisen opiskelun ohella kalenterista pitää löytyä tilaa myös levolle.

– Burger Kingillä pyritään etsimään työntekijöiden kannalta mahdollisimman hyviä ratkaisuja. Meidän ravintolapäällikkö on ollut tosi ymmärtäväinen ja jos mulla on ollut koeviikko, olen voinut tehdä vähemmän vuoroja. Myös työpisteet pyritään katsomaan sen mukaan, missä kukin työntekijä pärjää ja viihtyy parhaiten, Bertta kiittelee.

Työvuorot kuluvat Bertan mukaan koulupäiviin verrattuna aina todella nopeasti ja niistä saa myös energiaa. Bertta korostaa, että Burger Kingissä on hyvä yhteishenki ja kiireisinäkin hetkinä töitä tehdään tiiminä.

– Burger Kingiin sopii töihin yhteistyöhaluinen tyyppi. On tärkeää, että pystyy kommunikoimaan muiden kanssa ja muistaa kiireessäkin kertoa, mitä on menossa tekemään ja mitä on jo tehnyt.

Kaikille tasavertaisesti mahdollisuuksia

Bertalle on tärkeää, että jokainen saa olla töissä juuri sellainen kuin on. Työntekijöiden joukossa on yhtä lailla nuoria vasta-alkajia ja vanhempia tekijöitä, eikä vähäinen suomen kielen osaaminenkaan ole rajoite työskentelylle. Tärkeintä on, että asenne on kohdallaan. 

– Mäkin oon tosi nuori vuoropäälliköksi, mutta mulle annettiin mahdollisuus edetä, koska näytin että pystyn tekemään sitä työtä ja halusin kehittyä. Se on ehkä just parasta Burger Kingissä, että kaikille tarjotaan samat mahdollisuudet, Bertta summaa.

Bertalla ei ole vielä mitään tiettyä alaa kiikarissa, mutta hän on ajatellut jatkavansa töitä myös jatko-opintojensa rinnalla. Koska Burger Kingejä löytyy ympäri Suomen ja myös ulkomailta, samaa työtä voisi tehdä melkeinpä missä vain.

Paikalleen ei tarvitse jämähtää työtehtävienkään suhteen, sillä vuoropäällikön hommista voisi halutessaan tähdätä pidemmällekin: apulaisravintolapäälliköksi, ravintolapäälliköksi tai vaikkapa aluepäälliköksi asti.

Töihin Burger Kingiin?
Töihin Burger Kingiin?Katso tästä Burger Kingin avoimet työpaikat.Tsekkaa ja hae!