Barona auttoi filippiiniläistä Cyndy Liongsonia aloittamaan sairaanhoitajan työt Suomessa.

Filippiineiltä hoitajaksi maailman onnellisimpaan maahan – Cyndyn uratarina

Juha Niemi 18.7.2023

Filippiiniläinen Cyndy Liongson oli aina haaveillut työskentelystä ulkomailla. Kotimaassaan sairaanhoitajaksi kouluttautunut Cyndy punnitsi useita eri vaihtoehtoja, mutta päätyi lopulta valitsemaan uudeksi kotimaakseen Suomen.

– Työskentelin sairaanhoitajana Filippiineillä, kunnes muutin Suomeen syyskuussa 2022. Harkitsin sitä ennen myös muuttoa Yhdysvaltoihin tai Iso-Britanniaan, Cyndy muistelee.

Nykyään Cyndy työskentelee Kannuksessa sijaitsevassa kuntoutuskoti Kitinkannuksessa. Törmättyään sosiaalisessa mediassa avoimeen työpaikkailmoitukseen hän alkoi tutkia, millainen maa Suomi on ja millaista siellä olisi työskennellä. Pian Cyndy vakuuttui siitä, että viihtyisi Suomessa.

Rekrytointiprosessi oli yksinkertainen ja kannustava

Heti hakemuksen täyttämisen jälkeen rekrytointiprosessi alkoi edetä nopeasti. Aiemmin sairaanhoitajan tutkinnon Filippiineillä suorittanut Cyndy oli pätevä työhön, mutta uuteen kotimaahan ja erityisesti asiakastyöhön sopeutumiseksi hän kävi seitsemän kuukauden mittaisen kielikoulutuksen ennen muuttoaan Suomeen.

– Kielikurssi oli hieman haastava, koska en ollut koskaan aiemmin edes törmännyt suomen kieleen. Mutta minulla oli kova halu päästä Suomeen töihin ja olenkin tyytyväinen, että suoritin kurssin, Cyndy kertoo.

Cyndy iloitsee siitä, että sai Baronan avulla mahdollisuuden muuttaa Suomeen. Hän kokee Baronan rekrytoinnista vastanneiden ammattilaisten tarjonneen tulijoille jatkuvaa tukea niin rekrytointi- kuin kotoutumisvaiheessa ja nähneen paljon vaivaa sen eteen, että asiat toimisivat hyvin.

– Baronan hakuprosessi oli yksinkertainen ja minua kannustettiin matkan varrella. Heidän ansiostaan minun ei tarvinnut maksaa kielikoulutuksesta tai oleskeluluvasta mitään.

Sopeutuminen uuteen kotimaahan sujui hyvin jatkuvan tuen avulla

Läpäistyään kielikoulutuksen ja muutettuaan Suomeen Cyndy halusi oppia lisää uudesta kotimaastaan. Baronan kansainvälisen rekrytoinnin ja sosiaali- ja terveysalan rekrytointiasiantuntijat olivat uusia tulokkaita vastassa heti lentokentällä.

– Meille järjestettiin tervetulotilaisuus, jossa saimme kuulla suomalaisesta kulttuurista ja työpaikkojen normeista Suomessa. Meille tarjottiin myös pizzaa ja oloni oli hyvin tervetullut, Cyndy muistelee.

Filippiineiltä Suomeen saapuvat sairaanhoitajat suorittavat Suomeen saavuttuaan ammatillisia opintoja, jotta heidän hoitotyön osaamisensa vahvistuisi entisestään. Cyndy kertoo Baronan tarjonneen tulokkaille alkuvaiheessa majoituksen ja verkkoyhteyden, jotta työn tekeminen ja opiskelu olisivat helppoa alusta asti.

Uusi työpaikka Suomessa

Nopeasti Suomeen saapumisen jälkeen Cyndy pääsi aloittamaan työnsä Pohjanmaalla Kannuksessa sijaitsevassa Kitinkannuksessa, joka tarjoaa kuntoutusta ja yksilöllistä hoitoa sekä avo- että laitoskuntoutusasiakkaille.

– Tuemme asiakkaita heidän jokapäiväisessä elämässään ja olemme vastuussa heidän lääkkeistään ja terapiasta. Tarjoamme kokonaisvaltaista kodinomaista hoitoa asiakkaillemme, Cyndy kertoo.

Cyndy kokee, että työpaikalla annetusta perehdytyksestä oli suuri apu uuteen työhön tottumisessa.

– Minulla oli aivan mahtava perehdyttäjä, joka auttoi minua prosessien ja termien kanssa. Sen ansiosta minun oli todella helppoa sopeutua työyhteisöön ja tuntea oloni hyväksi.

Suomessa Cyndya miellyttävät erityisesti puhdas luonto, neljä vuodenaikaa ja maailman huipputasoa oleva koulutusjärjestelmä. Kahden lapsen äitinä Cyndy kokee, että Suomi tarjoaa koko perheelle erinomaisen paikan asua nimenomaan koulutusmahdollisuuksiensa ja turvallisen elinympäristön ansiosta.

– Barona on mahdollistanut minulle työskentelyn maailman onnellisimmassa maassa ja uskon, että voin kasvattaa lapseni täällä maailmankansalaisiksi, Cyndy kiittelee.

Katso avoimet työpaikat
Etsitkö työtä?Täältä löydät Baronan avoimet työpaikat – valitse sinulle sopiva ja hae vaikka heti!Katso avoimet työpaikat