Keikkatyöntekijästä linjaesihenkilöksi vuodessa

Keikkatyöntekijästä linjaesihenkilöksi vuodessa

Maria Mäenpää 12.9.2021

Enna Märjenjärvi viihtyy erinomaisesti 3 Kaverin jäätelötehtaalla Helsingissä. Enna aloitti Baronan kautta 3 Kaverilla keikkatyöntekijänä sattuman kautta, ja vuodessa hän on edennyt linjaesihenkilöksi. Elintarvikealan opiskelijalle työkokemus omalta alalta on ollut kullanarvoista.

Lisäksi yksi henkilökuntaeduista vetää Ennan suupielet nauruun:

– Täällä saa syödä työvuoron aikana ihan niin paljon jätskiä kuin lystää! 

Sattuman kautta makeisiin hommiin

Parasta Ennan mielestä onkin se, että hänen työssään pääsee tekemään juuri jäätelöä. Enna opiskelee Helsingin yliopistossa elintarviketieteitä, ja oman alan työpaikka heti uran alkuvaiheessa maistuu makealta.

Alun perin Enna päätyi työhönsä silkan sattuman kautta: hän haki Baronan kautta toista työpaikkaa, joka olikin jo ehditty täyttää. Osaavalle ja innokkaalle tekijälle löytyi kuitenkin saman tien sopiva pesti toisesta avoimena olevasta hausta.

Ennen kuin Enna huomasikaan, hän teki jo keikkaa 3 Kaverin tehtaalle, ja työpaikka tuntui alusta asti omalta. Keikkatyössä Enna pitää erityisesti vapaudesta ja arvostaa mahdollisuutta vaikuttaa omaan työmäärään.

– Keikkatyöntekijänä tehdään työvuoroja tarpeen mukaan, eli meilläkin työvoiman tarve vaihtelee ihan päivästä riippuen. Keikkatyöntekijänä on mahdollisuus tehdä töitä enemmänkin silloin kun itselle sopii.

Keikkatöillä jalka oven väliin ja uralla eteenpäin

Ennan potentiaaliin ja työmotivaatioon kiinnitettiin pian 3 Kaverilla huomiota, ja hänen aktiivisuuttaan seurattiin ilolla koko kesätyöjakson ajan. Kesän jälkeen Enna jatkoi keikkatöitä opiskeluiden ohella, ja jo talvella tuotantojohtaja Micael Saranpäältä tuli puhelu. Ennalta tiedusteltiin, haluaisiko hän mahdollisesti tulla tekemään linjaesihenkilön tehtäviä.

– Kun minulle tarjottiin vastuullisempia tehtäviä, niin tuli fiilis, että minuun luotetaan ja että muutkin huomaavat sen, että osaan kyllä tehdä. Siitä että pääsee etenemään sillä uralla ja alalla, jota nyt opiskelee, tulee ihan mahtava fiilis, Enna kertoo.

– Barona on auttanut minua sillä tavalla, että ilman Baronaa en olisi täällä töissä! Baronan kautta on ollut helppo tulla tänne tekemään vuoroja ja sitä kautta edetä oman kiinnostuksen mukaan. Itse asiassa olen jo yhden kaverinikin saanut tänne Baronan kautta töihin, paljastaa Enna innostuneena.

Tuutko töihin?
Tuutko töihin?Jatkuvasti tarjolla satoja erilaisia työmahdollisuuksia oman maun mukaan. Valitse suosikkisi ja hae.Katso avoimet työpaikat