Miksi keikkatyö kannattaa? Kahdeksan hyvää syytä lähteä keikalle

Miksi keikkatyö kannattaa? Kahdeksan hyvää syytä lähteä keikalle

Melis Görsoy 28.5.2023

Haluaisitko tehdä sinua kiinnostavia töitä juuri silloin, kun sinulle sopii? Ehkä kaipaat lisätienestiä opintojen ohelle tai avoimissa työpaikoissa on niin paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja, että mietit vielä, mikä olisi sinun juttusi työelämässä.

Keikkatyö tarjoaa erinomaisen yhdistelmän vapautta, joustavuutta, monipuolisuutta ja ammatillista kasvua. Tässä kahdeksan hyvää syytä kokeilla keikkailua:

1. Voit itse rakentaa oman työkalenterisi

Keikkatyössä sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus suunnitella oma työaikasi. Voit valita keikkakalenterista sinulle sopivat työvuorot niin, että aikaa jää myös opiskelulle, vapaa-ajalle ja harrastuksille. 

2. Työvuoroja on saatavilla pitkälle tulevaisuuteen

Keikkatyössä ei tarvitse olla huolissaan työmahdollisuuksista. Monet yritykset tietävät etukäteen, mihin vuoroihin keikkalaista tarvitaan ja uusia keikkamahdollisuuksia tulee jatkuvasti. Keikkatyöskentely ei siis edellytä sinulta valmiutta lähteä keikalle heti.

3. Kaikkiin tehtäviin ei vaadita koulutusta

Kaikissa keikkatöissä ei edellytetä alan koulutusta tai aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Saatat olla etsimässä ensimmäistä työpaikkaasi tai haluat kokeilla erilaisia tehtäviä. Useimmiten asenne ratkaisee!

4. Näet työelämän laajan kirjon

Keikkatyö antaa sinulle mahdollisuuden tutustua erilaisiin työtehtäviin, työpaikkoihin ja toimialoihin. Tämä monipuolinen kokemus tarjoaa sinulle arvokasta osaamista, taitoja ja näkemyksiä.

5. Saat näköalapaikan omalle alallesi

Keikkatyö voi toimia hyvänä ponnahduslautana ammatilliselle urallesi. Keikkatyön kautta voit löytää oman kiinnostuksen kohteesi ja hahmottaa, millä alalla tai millaisissa tehtävissä haluat työskennellä tulevaisuudessa.

6. ”Jalkaa oven väliin” keikkatyön kautta

Keikkatyö tarjoaa mahdollisuuden työskennellä useissa eri yrityksissä, ja monet keikkailijat myös työllistyvät halutessaan vakituisemmin. Työskentelymahdollisuudet useaan yritykseen aukeavat Baronalla helposti yhdellä hakemuksella ja haastattelulla.

7. Työmahdollisuuksia ympäri Suomen

Keikkatyö tarjoaa mahdollisuuden työskennellä eri puolilla Suomea. Voit muuttaa kaupungista toiseen ilman, että joudut huolehtimaan uuden työpaikan löytämisestä. Saatat jopa löytää uusia työmahdollisuuksia uudelta asuinalueeltasi.

8. Keikkatyö on yhtä arvokasta kuin vakituinen työ

Teit sitten keikkatöitä tai vakituisia töitä, samasta työstä maksetaan sama palkka ja työsi on aina yhtä arvokasta. Työehtosopimukset varmistavat, että oikeutesi työntekijänä turvataan ja että palkkasi vastaa tehtäväsi vaatimuksia.

 

Keikkailu tarjoaa joustavan ja monipuolisen tien työelämään. Matkan varrella pääset tutustumaan sinua kiinnostaviin tehtäviin, hankkimaan uusia ainutlaatuisia kokemuksia ja kartuttamaan arvokasta ammatillista osaamista. Keikkatyö on yksi tapa rakentaa tulevaisuutta, joka on sinun näköisesi. Kokeile rohkeasti, tutustu erilaisiin työmahdollisuuksiin ja rakenna oma ainutlaatuinen polkusi työelämässä!

Lue lisää keikkatyöstä.
Lähtisitkö keikalle?Alkoiko keikkailu kiinnostaa? Lue keikkatyöstä lisää, katso avoimet keikkatyöt ja hae vaikka heti.Lisää keikkatyöstä