Myyntityö mielessä? Baronan kautta pääsee helpommin haaveilemiinsa hommiin

Myyntityö mielessä? Baronan kautta pääsee helpommin haaveilemiinsa hommiin

Laura Helander 18.12.2022

Tunnetko myyntityön vetävän sinua puoleensa magneetin lailla? Hienoa! Moni lyö kuitenkin turhaan jarrut päälle havahtuessaan siihen, että takataskusta puuttuu vielä toistaiseksi se arvokas, aiempi kokemus alalta.

Kannattaa muistaa, että jokainen on joskus ensimmäisen kerran työnhaussa, jolloin jo pelkästään utelias asenne ja halu oppia uutta saavat enemmän painoarvoa. Samalla viivalla olevia hakijoita saattaa silti olla yhtä pestiä kohden runsaasti eikä valinta silloin hyvästäkään yrityksestä huolimatta välttämättä osu omalle kohdalle.

Miten siis saada ovet esimerkiksi juuri myyntialalle avautumaan?

Älä luovuta, vaan lähde kokeilemaan työnhakua toista reittiä!

Asian on havainnut myös 20-vuotias Iida Skaffari, joka muistelee lähettäneensä lukioikäisenä hakemuksensa pikaruokaravintolaan useita kertoja saamaan koskaan haastattelukutsua. Ensimmäinen työpaikka Burger Kingillä napsahti kohdalle lopulta Baronan kautta.

– Olin vähän epäileväinen paikan saamisen suhteen, kun työnhaku ei ollut siihen mennessä tuottanut tulosta. Haastatteluvaiheessa tuli kuitenkin ihanan helpottunut tunne, että töihin pääsy on todella mahdollista, Iida muistelee.

Myös pitkään haaveena olleesta työstä muodin ja vaatteiden parissa tuli todellisuutta välivuoden aikana, kun Iida aloitti Baronan kautta vuokratyöntekijänä vaatejätti LPP Groupilla, jonka ketjuun kuuluvat Reserved, Cropp, House, Mohito ja Sinsay. Syksyn mittaan Iida on jatkanut mieluisessa työssä keikkailua nykyisten opintojensa ohella.

Hyvästit hankalille hakuprosesseille – haastatteluun voi päästä yllättävänkin nopeasti

Iida tietää kokemuksesta, että työnhaku voi toisinaan tuottaa hikikarpalon jos toisenkin.

– Välillä töitä hakiessa on täytynyt täyttää pitkät kaavakkeet ja silloin on saattanut tulla fiilis, että jätän tämän kesken, Iida huomauttaa.

Baronan kautta ei tarvitse turhautua hakuprosessiin. Perinteisen hakemuksen ohella kiinnostavaa paikkaa voi hakea botin kautta, jonka kysymyksiin hakija saa nopeasti klikkailtua rekrytoijan tarvitsemat tiedot. Iida muistelee LPP Groupille hakiessaan tehneensä lisäksi Baronan sivulle oman profiilin, jonka ansiosta haku pysyi kätevästi koko ajan päällä.

Hakemuksen jättämisen jälkeen hakijaan pyritään olemaan mahdollisimman nopeasti yhteydessä. Iidan hakiessa LPP Groupille kävi niin, että työhaastattelu toteutui jo samana päivänä kuin ensimmäinen yhteydenotto Baronalta tuli.

– En pystynyt osallistumaan yleiseen haastattelupäivään, mutta haastattelu pystyttiin järjestämään saman tien puhelimitse. Hakuprosessiin taisi kulua kokonaisuudessaan kaksi viikkoa. Oli kivaa, ettei tarvinnut kamalan pitkään odotella, miten käy.

Haluaisitko työskennellä myynnin parissa?
Haluaisitko työskennellä myynnin parissa?Baronan kautta löydät juuri sinua kiinnostavat tehtävät kaupan alalla. Hakea voit vaikka heti!Katso työpaikat

Tekemällä oppii ja vastuuta pääsee halutessaan ottamaan enemmänkin

Myyntiala on monipuolinen – varsinkin erikoiskaupan puolella myytävät tuotteet ja myymälöiden olemus voivat vaihdella huomattavan paljonkin ja myyjiltä odotetaan eri tavalla asiantuntemusta. Iida myöntää, että hänellä oli pitkään oletus, ettei vaatekauppaan pääse töihin, jos alalta ei ole aiempaa kokemusta.

– Oli superihanaa päästä LPP Groupille töihin. Vielä haastattelussakin tosin mietin, ettei mulla ole mahdollisuuksia päästä työhön, kun siellä oli joukossa tyyppejä, jotka oli ihan opiskelleet muotialaa. Baronalta sai kuitenkin hyvät valmiudet työhön, sillä ennen työn alkua käytiin lyhyen koulutuksen kautta läpi myyntityön yleisiä periaatteita, Iida summaa.

Myyntityöhön kuuluu keskeisenä asiakaspalvelu ja kassan käyttö, joiden ohella työ vaatemyymälässä pitää sisällään varaston hoitoa ja vaatteiden viemistä paikoilleen. Iida iloitsee, että pääsi hyvin nopeasti työhön tultuaan tekemään vastuumyyjän hommia.

– Olin tosi otettu vastuumyyjän roolista, sain sen kautta tervetullutta lisäkokemusta johtajuudesta. Vastuun myötä tuli entistäkin ylpeämpi olo itsestä ja tunne, että olen oikeasti hyvä tällaisissa ylemmänkin tason työtehtävissä, Iida iloitsee.

Työn ja muun elämän saa tasapainotettua toimivalla tavalla

Iida tekee tällä hetkellä töitä nollasopparilla eli ei sitoudu tiettyyn määrään työtunteja. Hän kokee käteväksi sen, että voi itse varailla vuoroja Baronan Vuoroneuvoksen kautta tai LPP Groupin omasta järjestelmästä sen mukaan, miten pystyy niitä tekemään.

– On ollut aivan älyttömän helppoa opiskelujen kannalta, että voi tehdä vuoroja joustavasti oman tilanteen mukaan, välillä enemmän ja välillä vähemmän.

Lisäksi keikkaileva vuokratyöntekijä pystyy kerryttämään itselleen työkokemusta paljon monipuolisemmin kuin olemalla vain yhdessä työpaikassa kiinni – Baronan kautta töitä voi tehdä eri myymälöissä vaikka saman viikon aikanakin. Kun perustyö on hallussa, toisen myymälän tuotteet, ilme ja asiakaskunta voivat tuoda arkeen virkistävää vaihtelua.

Vuokratyön ei kuitenkaan tarvitse merkitä tekijälleen vain väliaikaista pätkätyötä – väliaikaisen pestin kautta voi tarjoutua mahdollisuus jatkaa itselle mieluisen yrityksen riveissä myös vuokratyösuhteen päätyttyä. 

Baronalla tai ei – työpaikan arjessa kaikki ovat yhtä joukkoa

Myyntityö on pitkälti kohtaamista, joten myös vuorovaikutus on tärkeässä roolissa – niin asiakkaiden kuin oman työporukankin kanssa. Iida kokee tärkeäksi sen, että työpaikan arjessa Baronalta tulevat ja LPP Groupin omat työntekijät ovat hitsautuneet tiivisti yhteen.

– Meillä on niin hyvä työilmapiiri, olen saanut ihan yhtä lailla tuntea kuuluvani joukkoon ja olevani tärkeä osa tiimiä. Jos kohdalle osuu kiireinen päivä tai hankalampi asiakas, aina autetaan toisiamme, se on ollut tosi ihanaa, Iida kertoo.

Myyntialasta kiinnostuneen kannattaa siis olla valmiina tavoittelemaan unelmiaan, ennakkoluulottomasti ja väylästä riippumatta.

– Mietin juuri, että olen ollut LPP Groupilla töissä kohta jo vuoden, mutta edelleen tuntuu hyvällä tavalla siltä kuin olisin vasta siellä aloittanut. Tykkään työstäni niin paljon, ettei se ole alkanut kyllästyttää! Iida naurahtaa.