Opiskelija, näin hyödynnät LinkedIniä jo opintojesi aikana – 5 vinkkiä
LinkedIn on täynnä mahdollisuuksia, mutta miten siitä saa parhaat hyödyt irti? Rekrytointikonsulttimme kokosi viisi vinkkiä, jotka tuovat LinkedInin käyttöön uutta potkua.
Vinkki 1: Aloita jo tänään!
LinkedIn on paljon muutakin kuin virtuaalinen CV. LinkedIn-profiilista on siis hyötyä, vaikka et etsisi aktiivisesti töitä. LinkedIn on nimittäin oiva paikka verkostoitua ja tutustua itseään ammatillisesti kiinnostavien henkilöiden kanssa. LinkedIn eroaakin tässä mielessä muista somekanavista, sillä myös tuntemattomien kanssa verkostoituminen on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Verkoston voimin voit puolestaan löytää hyödyllisiä kontakteja tai saada apua työnhaussa, kun se on ajankohtaista.
Vinkki 2: Tule löydetyksi
Rekrytoijat hakevat avoimiin tehtäviin sopivia henkilöitä käyttämällä erilaisia hakusanoja. Mitä enemmän profiilissasi on tietoa, sitä suuremmalla todennäköisyydellä tulet löydetyksi. Omaa osaamista ja kokemusta kannattaakin avata mahdollisimman tarkasti. Jos sinulla ei ole vielä oman alan työkokemusta, voit kertoa esimerkiksi opinnäytetöistäsi, koulussa toteuttamistasi projekteista ja harjoitteluista. Muuta mainitsemisen arvoista on muun muassa kielitaidot ja järjestelmäosaaminen.
Tuomalla esiin omaa kokemusta ja harrastuneisuutta, erotut helpommin muista ja jäät todennäköisemmin rekrytoijan mieleen.
Vinkki 3: Ole oma itsesi
Oman osaamisen lisäksi LinkedInissä kannattaa rohkeasi tuoda näkyviin omia kiinnostuksenkohteita ja persoonaa. Näin myös erotut paremmin henkilöistä, joilla on samankaltaista osaamista kuin sinulla. On hyvä kuitenkin muistaa, että LinkedIn on nimenomaan työelämään keskittynyt somekanava. Kaikki LinkedInissä jakamasi voi päätyä esimerkiksi tulevan kollegasi, esihenkilösi tai asiakkaasi luettavaksi. Vaikka LinkedIn-profiili on henkilökohtainen, toimintasi yhdistetään helposti työnantajaasi, jota edustat myös vapaa-ajalla.
Ole siis aito oma itsesi, sillä pääsee pitkälle!
Vinkki 4: Aktiivisuus palkitaan
LinkedInissä voi olla aktiivinen monella tapaa. Jos omien julkaisujen tekeminen jännittää tai ei tunnu luontevalta, lähde liikkeelle osallistumalla muiden aloittamiin keskusteluihin: tykkää inspiroivista kommenteista tai kerro julkaisun tekijälle näkemyksesi aiheesta. Yksi matalan kynnyksen keino on myös jakaa sisältöjä itseään kiinnostavista aiheista – tällaisia voivat olla esimerkiksi artikkelit tai blogitekstit.
Seuraamalla eri alojen osaajien ja yritysten toimintaa, pysyt kartalla työelämän trendistä ja kasvatat ymmärrystäsi alan aiheista.
Vinkki 5: Pidä profiilisi ajan tasalla
Toisin kuin tavallinen ansioluettelo, LinkedIn-profiili on koko ajan kenen tahansa löydettävissä. Kun päivität profiiliasi osaamisesi kehittyessä, tietosi ja taitosi välittyvät myös työnantajille. Parhaimmillaan LinkedIn-profiili toimiikin käyntikorttina alasi yrityksiin ja tehtäviin.