Kuva filippiiniläisestä hitsaajasta Rosaurosta, joka muutti Suomeen hitsaajan työn perässä.

Rosauro saapui Filippiineiltä Suomeen työskentelemään hitsaajana

Juha Niemi 28.2.2024

Mahdollisuus työskennellä vakituisesti Suomessa hitsaajana toi Rosauro Coronacionin Filippiineiltä Kajaaniin. Kotimaassaan aiemmin hitsaajana ja yrittäjänä työskennellyt Rosauro sai Baronan avulla vakituisen työpaikan junanvaunuihin erikoistuneena hitsaajana Škoda Transtechin tehtaalla Otanmäessä.

 "Ennen muuttoani Suomeen kesällä 2023 olin työskennellyt hitsaajana Japanissa ja Dubaissa. Olin haaveillut Suomessa työskentelemisestä jo pitkään ja päätinkin hakea avointa hitsaajan paikkaa, kun törmäsin mahdollisuuteen LinkedInissä. Paikallinen rekrytointitoimisto otti minuun yhteyttä ja tarjosi mahdollisuuden työskennellä Suomessa”, Rosauro kertoo.

Osaamisen testaaminen osana rekrytointiprosessia

Rosauron mukaan Baronan rekrytointiprosessi oli hyvin sujuva ja miellyttävä. Pian ensimmäisen yhteydenoton jälkeen hän sai kutsun työhaastatteluun, missä häntä haastattelivat paikallisen rekrytointitoimiston edustajat.

Kun ensimmäinen vaihe meni hyvin ja Rosauro esiintyi haastattelussa vakuuttavasti, Baronan ja Škodan edustajat matkustivat Filippiineille tapaamaan häntä henkilökohtaisesti. Tapaamisen ja toisen työhaastattelun lisäksi Baronan ja Škodan edustajat testasivat ja arvioivat paikan päällä Rosauron ja muiden työpaikasta kiinnostuneiden käytännön osaamista hitsaustehtävissä.

 "Ensimmäisen yhteydenoton ja haastattelun jälkeen Baronan rekrytoija haastatteli minua ja osaamiseni testattiin. Minun näkökulmastani rekrytointiprosessi oli suoraviivainen ja olen siihen todella tyytyväinen. Baronalla oli keskeinen rooli työpaikan varmistamisessa. He tukivat ja neuvoivat minua. He pitivät huolta siitä, että kaikki tarvittavat asiakirjat ja muut käytännön asiat saatiin valmiiksi", Rosauro lisää.

Tutustuminen uuteen kotimaahan on sujunut hyvin

Rosauro saapui Suomeen syksyllä 2023 ja hänet otettiin lämpimästi vastaan. Baronan rekrytointitiimi oli Rosauroa vastassa lentokentällä ja hänelle oli järjestetty kuljetus Kajaaniin ja asunto uuden työpaikan läheltä. Jo muutaman kuukauden asumisen jälkeen Rosaurolle tuli vahva tunne, että hän haluaa tehdä Suomesta pysyvän kotimaansa. Hän kiittelee Suomea kilpailukykyisestä palkasta, turvallisesta elinympäristöstä ja ihmisten ystävällisyydestä.

 "Nautin todella Suomessa asumisesta ja työskentelemisestä. Palkka on riittävä kattamaan omat tarpeeni täällä ja se antaa minulle mahdollisuuden myös tukea Filippiineillä asuvaa perhettäni etäisyydestä huolimatta”, hän kertoo.

 Rosauron sopeutumista uuteen asuinmaahan on helpottanut suomalaisten ystävällisyys ja hänen tapaamansa suomalaiset ovat maineestaan huolimatta olleet iloisia ja aina valmiita auttamaan. ”Työkaverini Škodalla ovat tutustuttaneet minut suomalaiseen kulttuuriin, ja odotan innolla sitä, että perheenikin pääsee kokemaan elämää Suomessa ", Coronacion kertoo.

Barona on mukana tulevaisuuden rakentamisessa

Rosauro kiittää Baronaa mahdollisuudesta päästä toteuttamaan unelmansa Suomessa työskentelystä. Hänen kokemuksensa työtehtävistä hitsaajana ovat olleet positiivisia. Tulevaisuus Suomessa on lupaava ja turvattu. Baronan työsuhdeturvan ansiosta Rosauro voi luottaa, että hänelle riittää töitä myös nykyisen projektin päättyessä, sillä Barona on sitoutunut löytämään Rosaurolle toisen työnantajan.

Rosauron mukaan Suomi on lähes täydellinen vastakohta Filippiineille, mutta hän arvostaa ainutlaatuista mahdollisuuttaan tutustua Suomeen. ”Olen oppinut nauttimaan viileästä säästä ja rauhasta. Suomi on hyvä ja turvallinen paikka asua. Olen tavannut täällä monia mukavia ihmisiä ja saanut kaikilta lämpimän vastaanoton. Ja kylmä sääkin on päihitettävissä oikeanlaisella vaatetuksella", hän summaa.

Tutustu muihin kansainvälisiin työntekijätarinoihimme