Intialainen Ragul Jothi Ramalingam sai Baronan avulla unelmatyön Suomesta.

Uusi työpaikka koneistajana toi Ragulin Intiasta Suomeen

Juha Niemi 12.7.2023

Intialainen Ragul Jothi Ramalingam muutti Suomeen tavoitteenaan ottaa seuraava askel urapolullaan. Uuden työn saaminen vieraassa maassa ilman valmiita verkostoja ei ollut helppoa, mutta Baronan avulla Ragul löysi unelmatyön teollisuuden parissa. Nyt hän asuu Nokialla ja työskentelee koneistajana Sandvikilla.

– Valmistuin koulusta vuonna 2013 ja aloitin urani Intiassa. Sieltä polkuni vei Romaniaan, jossa työskentelin muutaman vuoden ennen Suomeen tuloa. Olin kerännyt kokemusta insinööriä kahdeksan vuoden ajan ennen kuin sain nykyisen työni Sandvikilta, Ragul kertoo.

Uuden työnsä Ragul löysi LinkedInistä Baronan työpaikkailmoituksen kautta. Kansainvälisenä työnhakijana hänen tuli täyttää työnhaun yhteydessä useita erilaisia hakemuksia sekä käännättää todistuksia ja sertifikaatteja.

– Barona auttoi minua tekemään tarvittavat hakemukset tehtävään. Muutaman haastattelun ja taustatarkistuksen jälkeen pääsin jatkamaan keskusteluja tulevan työnantajani Sandvikin kanssa. Onneksi minut valittiin tehtävään ja sain mahdollisuuden aloittaa työni Suomessa elokuussa 2022, Ragul iloitsee.

Työntekijöiden integraatioon panostetaan osana rekrytointiprosessia

Kansainvälisten työntekijöiden integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan on yksi rekrytoinnin peruspilareista – tärkeä osa tätä ovat esimerkiksi pankkitilien avaaminen ja verokortin hankkiminen.

Barona on näissä tilanteissa usein rekrytoivan yrityksen ja uuden työntekijän tukena. Myös Ragul kokee saaneensa baronalaisilta paljon apua matkan varrella, minkä ansiosta muutto Suomeen onnistui helposti.

– Minulle oli ennalta järjestetty viihtyisä asunto lähellä työpaikkaani. Lisäksi olen kiitollinen kaikesta saamastani avusta viranomaisten vaatimien asiakirjojen suhteen. Tällä hetkellä Barona auttaa myös vaimoani saamaan työtä Suomessa, jotta koko perheemme voisi vihdoin olla samassa paikassa, Ragul kertoo.

Vaikka uuden työn aloitus jännittikin Ragelia, mahtavan työympäristön ansiosta hän tunsi itsensä heti tervetulleeksi joukkoon. Työsuhteensa alussa Ragulilla oli 6 kuukauden koulutusjakso, jonka aikana kollegoiltaan saamastaan tuesta hän on todella kiitollinen.

– Kohtaan työssäni uusia haasteita joka päivä, mikä on palkitsevaa, koska suomalainen työyhteisö on välittävä ja tukeva. Mielestäni yksi Suomessa työskentelyn suurimmista eduista on se, että työntekijöitä luotetaan, Ragul summaa.

Työn ja vapaa-ajan tasapaino on auttanut sopeutumisessa

Vaikka Suomi ja Intia eroavat toisistaan kuin yö ja päivä, Ragulin on ollut lopulta helppo asettua Suomeen asumaan. Uusi kotimaa on ylittänyt kaikki hänen odotuksensa – kiitosta saavat esimerkiksi työpaikkojen matala hierarkia ja säännölliset työajat.

– Yksi suurimmista eroista Suomen ja Intian välillä on työn ja vapaa-ajan tasapainottaminen. Vietän vapaa-aikani nauttien puhtaasta Suomen puhtaasta luonnosta ja tuhansista järvistä, sekä loputtomista liikuntamahdollisuuksista. Käyn usein pyöräilemässä ja tapaamassa uusia ystäviäni lähistöllä, Ragul kertoo.

Ragulin mukaan elämä uudessa maassa on tarjonnut myös uusia näkemyksiä elämästä ja hän näkee tulevaisuuden olevan täynnä mahdollisuuksia.

– Tunnen oloni erittäin onnelliseksi Suomessa, koska työelämä ei ole täällä yhtä stressaavaa kuin Intiassa. Olen kiitollinen Baronalle, sillä ilman heitä minulla ei olisi ollut tätä mahdollisuutta, Ragul sanoo.

Katso avoimet työpaikat
Etsitkö työtä?Täältä löydät Baronan avoimet työpaikat – valitse sinulle sopiva ja hae vaikka heti!Katso avoimet työpaikat