Vauhdikas tapahtuma-ala vetää puoleensa – tässä neljä tarinaa

Jooel Virtanen 26.10.2023

Suomen suurimpana ravintolapalveluiden tarjoajana Restel rekrytoi aktiivisesti osaavia ravintola- ja tapahtuma-alan ammattilaisia. Toiminnan pyörittämisessä tärkeänä apuna ovat Baronan kautta tulevat työntekijät, joille työ Restelillä on avannut ovia unelmien uralle.

Restelin ja Baronan tiivis yhteistyö tarjoaa mielenkiintoisia työmahdollisuuksia erityisesti tapahtuma-alasta kiinnostuneille. Baronan kautta osaajia työllistyy esimerkiksi Helsingin Kansallisoopperaan ja -balettiin sekä Espoon Metro Areenalle. Neljä vuotta Oopperatalolla työskennelleelle Merita Kanervarinteelle talon tavat ovat jo tulleet tutuksi, vaikka tapahtuma-alalla päivät ovatkin aina erilaisia.

– Toimin Helsingin Oopperatalolla drinkkivastaavana, eli tehtäviini kuuluu väliaikadrinkkien valmistaminen sekä tarjoilu näytösten aikana. Mielestäni tapahtuma-ala on siitä mahtava, että täällä ei koe kahta samanlaista työpäivää. Asiakaspalvelu on minulle ehdottomasti homman suola – Oopperatalolla ihmiset ovat nauttimassa kulttuurista, eikä heillä ole kiire mihinkään. Työssä palkitsevinta on se, että saan olla mukana luomassa asiakkaille unohtumattomia elämyksiä. Oopperatalolla teemme hommia rakkaudesta lajiin kannustavassa työyhteisössä, Merita kuvailee.

Tapahtuma-alalla hyvinvoivaa työyhteisöä arvostetaan 

Baronan kautta Oopperatalolle on tiensä löytänyt myös vuoropäällikkönä työskentelevä Eucalptus Ncube. Ihmisläheisessä työssä viihtyvälle osaajalle aktiivinen tapahtuma-ala sopii kuin nenä päähän.

Merita Kanervarinne ja Eucalptus Ncube

– Vuoropäällikön työ on monipuolista ja kiireistä. Vastaan ravintolan päivittäisestä toiminnasta, kuten tilauksista, henkilöstöstä sekä työn sujuvuudesta. Minulle tärkeintä on, että työntekijät voivat hyvin ja he tuntevat olonsa kotoisaksi työpaikalla. Työympäristönä tapahtuma-ala on todella palkitseva, sillä täällä pääsee haastamaan itseään uusissa tehtävissä ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Työyhteisömme on täynnä ammattitaitoisia ja omistautuneita ihmisiä, joista jokaisella on omat vahvuutensa. Ala sopii erilaisiin elämäntilanteisiin, koska työvuorot ovat joustavia ja ne voi itse valita, Eucalptus kertoo.

Keikkatyö sopii monenlaisiin elämäntilanteisiin

Espoon Metro Areena on Tapiolan Urheilupuistossa sijaitseva, vuonna 1999 valmistunut urheilun ja viihteen monitoimihalli. Vuosittain lukuisia suurempia ja pienempiä tilaisuuksia isännöivä Metro Areena tarjoaa henkilöstölle aitiopaikan vilkkaaseen tapahtuma-alaan.

Areenalla työskentelevä 20-vuotias Jenny Pelkonen suosittelee tapahtuma-alaa erityisesti opiskelijoille:

– Työskentelen Metro Areenalla kioskipuolella, jolloin tehtäviini kuuluu myyntituotteiden valmistamista, esillepanoa sekä myyntiä ja asiakaspalvelua. Tapahtuma-alalla työskentely on ollut todella antoisaa ja olen saanut työssäni oppia paljon uusia asioita. Metro Areena on työympäristönä vilkas, ja saamme isännöidä täällä isojakin tapahtumia, kuten Susijengin otteluita. Voisin suositella tapahtuma-alaa erityisesti nuorille, sillä tarjolla on paljon joustavaa ja iltapainotteista työtä, joka ei häiritse esimerkiksi opiskelua, Jenny tiivistää.

Jenny Pelkonen ja Matias Kallio

Tapahtuma-ala tuo mukanaan uusia kokemuksia ja elämänmittaisia ystävyyssuhteita

Metro Areenalla uransa on aloittanut myös Matias Kallio, joka lunasti työpaikan Baronan Raflateam- ja Barteam-pikavalmennukset suoritettuaan. Vaikka ala oli entuudestaan tuntematon, hyppäsi Matias baarityöntekijän ja tarjoilijan tehtäviin kuin vanha tekijä.

– Minulla ei ole aiempaa kokemusta alalta, mutta minun oli helppo aloittaa työt Metro Areenalla Baronan järjestämien valmennusten jälkeen. Tämä on tuntunut oikealta uravalinnalta, ja olen viihtynyt työssäni todella hyvin. Eniten minua palkitsee se, kun saan luotua hyvän fiiliksen asiakkaalle. Tapahtuma-ala on antanut minulle paljon uusia kokemuksia ja lähden aina innolla töihin. Eniten odotukset yllätti se, miten hyvin ja lämpimästi minut otettiin vastaan uudella työpaikalla. Mielestäni tapahtuma-ala sopii ihmisille, jotka haluavat kokeilla erilaisia asioita ja tutustua uusiin ihmisiin, Matias kuvailee.

Töihin ravintolaan tai tapahtumiin?
Töihin ravintolaan tai tapahtumiin?Lähtisitkö töihin ravintola- ja tapahtuma-alalle? Katso avoimet työpaikat, löydä suosikkisi ja hae.Katso avoimet työpaikat