3 Kaveria on vuonna 2012 perustettu suomalainen jäätelöbrändi, joka on viime vuosina noussut suomalaisten tietoisuuteen. Yritys on alusta alkaen käyttänyt pääsääntöisesti suomalaisia raaka-aineita tuotteissaan ja tuotanto tapahtuu Helsingin Kivikossa. Tuotannossa parhaimmillaan työskentelee 25 ihmistä ja jäätelön tuotannosta vastaa tuotantopäällikkö Micael Saranpää.

Baronan ja 3 Kaverin yhteistyö starttasi viikko sitten. ”Meillä oli resurssivajetta tuotannossa ja me tarvittiin nopeasti lisää työvoimaa. Bongasin Baronan Arto Töyrän nimen googlettamalla ja me saatiin heti yhteisestä jutun juuresta kiinni. Nyt noin viikon kuluessa ollaan jo tässä tilanteessa, että ensimmäiset työntekijät ovat aloittaneet ja yhteistyö aloitettu”, Micael kertoo.

”Lähetin illalla sähköpostin, aamulla klo 7 tuli vastaus, klo 7.30 vahvistus työntekijästä ja klo 8.30 aloitti työntekijä töissä. Aika mahtavan nopea vastausaika, siinä osui kaikki niin sanotusti kohdalleen”, Micael naurahtaa.

”Yhteistyö starttasi makeissa merkeissä. Meidän vahvuus yhteistyön starttaamisessa oli osaava ja ahkera henkilö oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, Baronan Elintarviketeollisuus -toimialan vetäjä Arto Töyrä summaa.

Yhteistyötä startatessa Micaelin mielestä tärkeintä on hyvä kemia ihmisten välillä. ”Tärkeintä on, että ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Baronan Arton kanssa löydettiin harmonia heti. Ollaan käytetty myös muita alan yrityksiä, mutta yhteistyö ei ole oikein lähtenyt lentoon, sillä viestintä ja kommunikointi ei ole toiminut”.

Lisäksi tärkeää henkilöstöalan kumppanissa Micaelille on se, että löytyy oikeanlaisia resursseja mitä toimittaa nopealla aikataululla. ”Tärkeää on, että osataan toimittaa oikeanlaisia henkilöitä, ketkä soveltuvat tähän työhön”, Micael toteaa.

3 Kaverin Jäätelön tuotannossa tärkeintä on yhteisen tekemisen ideologia

”Tärkeintä meille henkilöstön kannalta on se, että meillä on yhteinen tekemisen ideologia, ihmiset kommunikoivat keskenään ja viihtyvät töissä. Se, että vietetään aikaa keskenään myös vapaa-ajalla, kertoo, että ihmisten kemiat kohtaavat”, Micael toteaa.

Elintarviketeollisuuden alalla monia huolestuttaa, löytyykö tulevaisuudessa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita tekemään raskasta fyysistä työtä. Micael tunnistaa tämän heidän suurimmaksi haasteekseen. ”Monet haluaa istua tietokoneen edessä tänä päivänä ja tienata heti johtajan palkan”, hän pohtii.

Koronavirus ei ole vaikuttanut jäätelön kysyntään

Ihmiset syövät edelleen jäätelöä ja 3 Kaverin Jäätelön tuotannossa tarvitaan jatkuvasti lisää resursseja. Toimistolta kaikki ovat siirtyneet etätöihin ja Micael toteaa tällä olleen oikeastaan positiivisia vaikutuksia tuotantoon. ”Tuotannon tekeminen on selkeämpää ja suoraviivaisempaa, ei ole häiriötekijöitä eikä kukaan ole jaloissa pyörimässä. Eli näin tuotantopäällikön näkökulmasta ollut positiivista tämä toimistolaisten etätyö”, Micael hymähtää.

”Koronavirus on ollut ikävä tulokas Suomen markkinoille. Elintarviketeollisuudessa siitä on myös ollut haittaa varsinkin niille yrityksille, jotka toimittavat tuotantoaan HoReCa-sektorille. Tietysti me suomalaiset olemme tottuneet syömään hyvin ja terveellisesti niin varsinkin valmisruokaa tuottavat yritykset taas ovat saaneet lisäbuustia tuotantoonsa. Eli elintarvikealallakin on voittajia ja häviäjiä. Nyt aloitamme maistuvan yhteistyön 3 Kaverin Jäätön kanssa ja toivomme kaikille lämmintä ja ihanaa jäätelökesää”, Arto päättää.

Arto Töyrä-image
Ota yhteyttä:
Arto Töyrä
Palvelujohtaja
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin