Barona ja FSP Finnish Steel Painting Oy rakensivat yhdessä pintakäsittelyn koulutuksen, jolla löydettiin kymmenkunta uutta ammattilaista.

Teollisen pintakäsittelyn ja korroosionestomaalauksen työtehtäviin on hankala löytää työntekijöitä, tietää FSP Finnish Steel Painting Oy:n henkilöstöjohtaja Mari Rajamäki.

”Ammattikouluissa koulutetut henkilöt saattavat hakeutua muihin tehtäviin. Idea uusien tekijöiden kouluttamiseen tuli Baronalta vuokratyöyhteistyön kautta”, Rajamäki kertoo.

Siispä FSP sekä Barona Group -konserniin kuuluva Saranen Consulting Oy:n rakensivat noin kolmen kuukauden pituisen rekrytoivan koulutuksen yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Turun TE-toimiston kanssa.

Koulutuksen aikana sen 12 osallistujaa oppivat perusteet metallimaalauksen, korroosionestomaalauksen ja ruiskumaalauksen tekniikoista sekä alan kone- ja laitetekniikoista. Koulutuksen aikana suoritettiin myös työhön tarvittavat turvallisuuskortit.

”Koulutus onnistui kaikin puolin ja meillä oli ihan mahtava opiskelijaporukka. Ensimmäinen onnistumisen kokemus tuli jo heitä valitessa. Minulle jäi kuva, että koulutus oli osallistujillekin positiivinen kokemus”, Rajamäki kommentoi.

Rajamäki kehuu, että koko koulutuksen ajan osallistujia huomioitiin, kuunneltiin ja tuettiin.

”Opiskelijat saivat täsmällistä ohjeistusta. Heiltä vaadittiin, että he paneutuvat opiskeluun, mutta vastavuoroisesti he saivat hyvin järjestetyn koulutuksen.”

Rajamäki sanoo, että osallistujien harjoittelutkin FSP:n maalaamoilla onnistuivat hyvin, vaikka harjoittelut ajoittuivat kesälomien ajalle. Muutaman osallistujan harjoittelua jatkettiin syksymmälle ja siten saatiin kaikki harjoittelut järjestettyä.

Saimme sellaisia ihmisiä, kuin olimme toivoneetkin

Rekrytoivien koulutuksien tavoitteena on nimensä mukaisesti saada koulutetuille henkilöille uutta osaamista ja töitä koulutuksen jälkeen. FSP pystyi työllistämään koulutuksen jälkeen suurimman osan osallistujista, mutta niitäkin, joita ei heti työllistetty, on kysytty töihin myöhemmin.

”Saimme sellaisia ihmisiä, kuin olimme toivoneetkin. Toimipisteiden esimiehiltä saatu palaute on ollut melkein poikkeuksetta positiivista. Nyt meillä on koulutuksen omaavia henkilöitä, joiden ammattitaito kasvaa tehdessä.”

Koulutettujen työnjälkeä tullaan näkemään muun muassa isoissa infrastruktuurirakenteissa kuten siltarakenteissa, tuulivoimaloissa, öljynjalostamoilla, sellu- ja paperikoneissa sekä lastinkäsittely- ja nosturilaitteissa.

Rajamäki suosittelee koulutuksia muillekin, sillä koulutus oli hänen mielestään ammattitaidolla rakennettu, helppo ja asiakasystävällinen.

Sujuvuus on tuttua muustakin yhteistyöstä Baronan kanssa viimeisen kolmen vuoden ajalta. Barona on FSP:n kumppani myös toimihenkilöiden rekrytoinnissa ja henkilöstövuokrauksessa.

”Yhteistyö on ollut pelkästään positiivista. Asioita pystytään järjestämään ja hoitamaan lyhyelläkin varoitusajalla, ja ne asiat, jotka sovitaan, myös toteutetaan”, Rajamäki toteaa.

 


Vuonna 1964 perustettu FSP Finnish Steel Painting Oy on yksi Euroopan johtavista pintakäsittelyalan yrityksistä. Yrityksen palveluksessa on noin 250 alan ammattilaista ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli 23 miljoonaa euroa. Yrityksellä on lähes 30 toimipaikkaa Suomessa, Ruotsissa, Puolassa ja Virossa.


Markku Vihma-image
Ota yhteyttä:
Markku Vihma
Operatiivinen johtaja
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin