Barona ja KaVo Kerr Group haastavat toisiaan kokeilemaan uutta. Avoin ja rehellinen kommunikointi sekä halu kehittää rekrytointia tekee yhteistyöstä toimivaa. Kumppanuuden tuloksena luotiin tänä vuonna entistä parempi tapa rekrytoida.

Hammaslääketieteellisen kuvantamisen laitteita ja ratkaisuja valmistava maailmanlaajuinen KaVo Kerr Group on tehnyt Suomessa Baronan kanssa yhteistyötä jo kymmenen vuotta. Vuoden 2016 alussa KaVo Kerr Group aloitti useamman kymmenen henkilön rekrytoinnin Tuusulassa sijaitsevaan tutkimus- ja tuotekehitysyksikköönsä. Haaste oli suuri, ja tavoitteena oli palkata kovia tuotekehityksen, laadunvarmistuksen, projektinhallinnan sekä sovelluskehityksen asiantuntijoita.

”Halusimme tehdä rekrytoinnin uudella tavalla, nopeasti ja nykyaikaisia rekrytointityökaluja käyttäen”, kertoo KaVo Kerr Groupin henkilöstöpäällikkö Aija Kuortti. ”Baronalla kuunneltiin tarpeitamme ja tartuttiin toiveeseemme etsiä uusi tapa toteuttaa rekrytoinnit.”

KaVo Kerr Groupilla on aiemmin tehty rekrytointia perinteisin keinoin: karsittu kandidaatteja hakemusten perusteella ja kutsuttu haastatteluihin. Nyt toiveena oli, että haastatteluun tulisi jo hyvin valikoitu joukko, joten esivalintaa tuli tehdä tarkemmin. Näin prosessi oli tehokkaampi ja säästi sekä esimiesten että HR:n aikaa.

Kun Barona valittiin kumppaniksi projektiin, jakautui työnjako niin, että KaVo Kerr Group avasi työpaikkailmoitukset, ja hakemukset ohjattiin yrityksen omaan järjestelmään. Barona taas vastasi koko rekrytoinnin markkinoinnista sekä kandidaattien esivalinnasta, jota tehtiin monessa otteessa käyttäen apuna videohaastattelua ja soveltuvuustestejä.

”Saimme älyttömän hyviä hakijoita haastatteluihin. Ja hyvin vähän tuli niin sanottuja huteja. Mallimme pitäisi melkein patentoida”, Aija Kuortti nauraa.

”Nyt kehittämämme rekrytointiprosessi oli yhteinen oppimisen paikka”, Kuortti sanoo. Hän kuvailee Baronan rekrytointipalvelun muokkautuneen hienosti heidän vaatimuksiinsa ja toiveisiinsa. ”Vaadin nopeita ratkaisuja silloinkin, kun yhteyshenkilöni Baronalla olisi halunnut tehdä työnsä rauhassa. Hän siirsi jopa lomiaan rekrytointien onnistumiseksi. Se on hienoa sitoutumista ja asiakkuuden hoitoa”, Kuortti kiittelee.

Kokonaisuudessaan yhteistyö Baronan kanssa on Kuortin mukaan ollut vuosien aikana hyvää. ”Pidän siitä, että on avointa ja rehellistä kanssakäymistä. Aina ei voi mennä takuuseen kaikista kandidaateista ja työntekijöistä, mutta kun kommunikointi toimii, on paremmat mahdollisuudet osua oikeaan.”

Aija Kuortin mielestä Baronalta löytyy rekrytoinnin ja työsuhdeasioiden ammattilaisia. ”Minulla on mielikuva, että asiat hoidetaan ammattimaisesti, ja työntekijöitä ja työnhakijoita kohdellaan kunnioittaen.”  Ammattitaito näkyy Kuortin mukaan myös siinä, että konsultit uskaltavat haastaa asiakasta ajattelemaan uudella tavalla ja tuovat toimialakohtaisen tietämyksensä mukaan rekrytointiin.

Koko yhteistyön aikana konserni on saanut Baronalta tukea sekä toimihenkilöiden että kesätyöntekijöiden rekrytointiin ja tuotannon sekä tuotantologistiikan resurssointiin. ”Meilläkin on välillä ihan mahdottomat aikataulut. Vanhana rekrytointikonsulttina olen ollut vaikuttunut siitä, että aina kun tarvitaan työvoimaa, sitä ollaan saatu”, Kuortti toteaa.


KaVo Kerr Group

KaVo Kerr Groupin globaali tuoteportfolio koostuu johtavista hammashoidon tuotemerkeistä, joille on yhteistä korkea laatu, älykkäät innovaatiot ja asiakkaiden luottamus. KaVo Kerr Groupin brändejä ovat mm. KaVo, Kerr, i-CAT, Gendex, NOMAD, DEXIS, INSTRUMENTARIUM DENTAL, SOREDEX, Orascoptic, Pelton & Crane, Marus, Pentron, Ormco ja Implant Direct. Hammashoitoalan ammattilaiset ympäri maailman luottavat KaVo Kerr Groupin tuotteisiin, sillä asiakkainamme on jopa 99% kaikista maailman hammaslääkärivastaanotoista.

KaVo Kerr Groupin Suomen liiketoimintayksikkö on hammaslääketieteellisen kuvantamisen huippuosaamisyksikkö. Tuotevalikoima kattaa kartiokeilatietokonetomografiaratkaisut,  panoraamalaitteet, kefalostaatit, intraoraaliröntgenit ja -sensorit, kuvalevynlukijat sekä ohjelmistotuotteet.  Suomen yksikön liikevaihto oli 127 MEUR vuonna 2015 ja se työllistää noin 400 henkilöä.

Lue lisää.

 

Ilkka Lagerström-image
Ota yhteyttä:
Ilkka Lagerström
Director, Head of Business lines & Talent Acquisition
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin