Aurajoen varrella Liedossa keskellä peltoa seisoessa on kotoisa olo. Se ei ole ihan tavallinen tunne rakennustarvikeliikkeen pihassa, 15 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Hakulan Puu on 30-vuotissyntymäpäiviään odotteleva, kaikenlaisissa rakennustarpeissa palveleva kauppa ja asiantuntijayritys, josta voi tarvikkeiden lisäksi ostaa vaikka valmiin omakotitalon.

Hakulan ja Baronan yhteinen taival alkoi vuonna 2018, kun Barona sai ensimmäistä kertaa vastata kesätyöntekijöiden rekrytoinnista.

– Sellaisia kuin olet itse ollut aikanasi, sanoin Joonakselle, ja Joonas sanoi että asia selvä ja toivottavasti et pety, kertoo Hakulan Puun toimitusjohtaja Henry Kontto.

Kyseinen Joonas on Baronan rekrytointikonsultti Joonas Maunula, jonka nimen Kontto oli aiemmin pannut mieleen hyvämaineisena kesätyöntekijänä Hakulan Puun yhteistyökumppanin leivistä. Kuultuaan Joonaksen aloittaneen Baronalla Kontto otti yhteyttä, ja rekrytoinnit lähtivät sujuvasti käyntiin.

– Kerroin näkemykseni siitä, minkälaisia henkilöitä tarvitsemme, joten samoja töitä opiskeluaikoinaan tehneenä Joonas tiesi tarkalleen, mihin pitää kiinnittää huomiota. Olimme samalla aaltopituudella alusta alkaen, Kontto sanoo.

Asennetta ja tekemisen meininkiä

Ensimmäisen kesän kesätyöntekijät osoittivat asenteellaan ja kyvyillään, että resepti oli toimiva oikeanlaisten työntekijöiden löytämiseen.

– Viime kesänä meillä oli enemmän työntekijöitä kuin koskaan ennen, ja kaikki olivat Baronan kautta. Tähän mennessä ei ole ollut pienintäkään valittamista eikä pettymyksiä ole tullut, Henry Kontto sanoo.

Osa kesätyöntekijöistä on jatkanut opiskelujen lomassa työskentelyä kesän jälkeenkin. Myös kesästä toiseen jatkuvuus on ollut Konton mukaan kiitettävää, kun osa on ollut töissä kaksi kesää peräkkäin.

– Tämä ei ole rakettitiedettä, mutta asenteen pitää olla kohdallaan ja fyysisesti pitää olla hyvässä iskussa, koska työt ovat aika ajoin raskaita. Ja yllättävän paljon kesän aikana tarvitaan ruotsia ja englantia.

Kesätyöntekijöiden työ on tavallisia rakennustarvikeliikkeen tehtäviä kuten asiakaspalvelua, varastotöitä ja myyntiä. Perehdytyksessä menee tekijästä riippuen kahdesta viikosta kuukauteen, ja sen jälkeen työntekijä on valmis työskentelemään yksin kaikissa tarvittavissa tehtävissä. Baronan kanssa oikeat tekijät ovat löytyneet kolmeksi kesäksi, joten yhteistyölle on luvassa jatkoa.

– Jos väkisin pitäisi keksiä jotakin negatiivista, niin en silti keksisi, Henry Kontto sanoo.

 

Hakulan Puu Oy

Hakulan Puu on vuonna 1994 perustettu rakennustarvikeliike, jonka tarkoituksena on olla parasta palvelua tuottava rakennustarviketoimittaja. Tarvikkeiden ja neuvonnan lisäksi Hakula Talot mahdollistaa uuden, oman omakotitalon ostamisen ilman rakentamisen murheita. Hakulan Puu sijaitsee Liedossa Rantatöyryntiellä, Aurajoen varrella vain 15 minuutin ajomatkan päässä Turun keskustasta.

Aku Laajus-image
Ota yhteyttä:
Aku Laajus
Myyntipäällikkö
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin