Osaamisen ja osaamistarpeiden muuttuessa kouluttaminen tulee muuttumaan entistä yrityslähtöisemmäksi ja jopa tehtävälähtöisemmäksi. Rekrytoivan koulutusohjelman kautta yritys pystyy ketterästi ja riskittömästi kouluttamaan nopealla aikataululla osaajia.

Icopal Katto Oy on käyttänyt aiemmin Barona Rakennuksen henkilöstövuokrauspalveluja ja sitä kautta yritykset ovat käyneet aktiivista keskustelua syvemmästä yhteistyöstä. Icopal on koulutuksia järjestänyt aiemmin eri kumppanien kanssa, mutta päättivät jatkaa koulutuksiaan Baronan kanssa vakuututtuaan Baronan osaamisesta koulutusten järjestäjänä.

”Prosessi on edennyt todella ammattimaisesti ja selkeästi. Baronalla on selkeästi kokemusta tästä”, Icopal Katto Oy:n toimitusjohtaja Juha Leppänen toteaa. ”Päätimme järjestää rekrytoivan koulutusohjelman, koska asentajien puute on ollut meidän toiminnan laajentumisen esteenä. Meidän alamme töihin ei anneta koulutusta missään, joten näitä ammattilaisia ei ole olemassa. Lisäksi meidän asentajakaartimme eläköityminen on yksi syy koulutuksien järjestämiselle. Asentajien tarve on ollut jatkuvaa.”

Keväällä 2020 Icopal Katto Oy ja Barona käynnistivät haun kattoasentajien eli bitumieristäjien koulutusohjelmaan yhdessä TTS Työtehoseuran ja TE-toimiston kanssa. Koulutukseen valittiin 20 koulutettavaa 75 hakijan joukosta. Koulutus kestää kolme kuukautta, josta neljä viikkoa on lähiopetusta ja kahdeksan viikkoa työssä oppimista. Rekrykoulutuksen tavoitteena on pitkä työsuhde ohjelman jälkeen.

”Baronalla on vahva osaaminen hakijamarkkinoinnista ja rekrytointiprosessin hoitamisesta, joten pystymme tavoittamaan parhaat hakijat. Teemme jatkuvaa yhteistyötä koulutusverkostojen ja julkisen sektorin kanssa. Me Baronalla pidämme kaikki langat käsissä ja hoidamme koko prosessin, jotta asiakas voi keskittyä ydintekemiseensä”, Baronalla koulutuksesta vastaava yhteyspäällikkö Joona Jokinen kertoo.

”Rakennusalan houkuttelevuus ei ole kovin hyvä, saati sitten vedeneristysalalla, joka on hyvin pieni ala, alle prosentti koko rakennusalasta. Barona onnistui saamaan koulutukseen todella hyvät hakijat, hakijoita oli yhteensä 75 eli tosi hyvin”, Leppänen kertoo.

Oman haasteensa koulutusohjelman järjestämiseen on tuonut koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne. Barona, Icopal ja TTS ovat yhdessä miettineet vaihtoehtoisia toteutustapoja koulutuksen järjestämiseen. Lähiopetus tullaan järjestämään etänä ja työharjoittelu pystytään järjestämään normaalisti työkohteissa huomioimalla kaikki koronaviruksen ehkäisytoimet.

”Sovelletaan ja sopeudutaan. Kouluttajien ja meidän roolimme korostuu entisestään, jotta etäopiskelussa taataan opiskelijoiden motivaatio. Kun rajoitukset poistuvat, voidaan tarvittaessa järjestää lähiopetuksen kertausta ja työssäoppimisjaksolla on nyt suurempi painoarvo. Nyt on tärkeää noudattaa rajoituksia eli joustetaan mieluummin koulutuksen järjestämisessä kuin hallituksen ohjeistuksissa. Uskomme, että toiminta tästä normalisoituu ja asentajia tarvitaan jatkossakin”, Leppänen summaa.

Jarkko Rinne-image
Ota yhteyttä:
Jarkko Rinne
Myyntijohtaja, Barona Rakennus
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin