Erikoismaaleja valmistava Vantaco Oy etsii Baronan avulla työntekijöitä, jotka eivät tee töitä liukuhihnalta.

Vantaalainen, katto- ja julkisivupinnoitteita valmista Vantaco Oy ja Barona ovat tehneet yhteistyötä nyt viisi vuotta. Ennen yhteistyötä Vantaco Oy:llä oli haaste saada uusia työntekijöitä. Tuotantopäällikkö Robert Huhmarniemi toteaa, ettei rekrytointiin yksinkertaisesti ollut aikaa. ”Edellisenä vuonna olin tehnyt sen yksin ja meidän oli oikeasti laitettava vauhtia siihen hommaan.”

Yhteistyöllä saatiin nopeutettua rekrytointia: Barona hoiti suurimman osan rekrytointiprosessista. Valinnat työntekijöistä tehtiin yhdessä, mutta valitut solmivat työsuhteen Baronan kanssa.

Vantaco Oy:n toimialaa ovat muun muassa erikoismaalien sekä muiden vaativien kemikaalien valmistus. Yhteistyön aikana Vantacolla on työskennellyt yhteensä 40 eri baronalaista vuokratyöntekijänä tuotannon ja kunnossapidon sesonkiluonteisissa tehtävissä, yleensä vuoden alusta elokuuhun saakka.

Parhaillaan töissä on yhdeksän työntekijää ja kolmea uutta etsitään. Viimeisimpänä yhteistyön osana Barona etsi Vantaco Oy:lle laborantin. Maailmanlaajuisen maali- ja pinnoitevalmistaja Valsparin ostaessa Vantaco Oy:n vuonna 2015 lisättiin kahden työvuoron rinnalle kolmas, ja Baronan avulla miehitettiin uusi vuoro.

Se on helppoa, sujuvaa ja nopeaa.

Vantaco tekee katto- ja julkisivupinnoitteita. Työntekijöiltä vaaditaan tarkkuutta, oma-aloitteisuutta ja taitoa hallita kokonaisuutta, koska erikoismaaleja ei tehdä liukuhihnalta. On ymmärrettävä maalinvalmistuksen kaavat ja prosessit. Tuotantopäällikkö Robert Huhmarniemi on ollut tyytyväinen saamiinsa henkilöihin ja kehuu Vantaco Oy:n ja Baronan yhteistyön paranevan koko ajan.

”Se on helppoa, sujuvaa ja nopeaa. Kun lähdetään hakemaan tuotantotyöntekijöitä, Baronan rekrytointikonsultti tietää, minkälaisia henkilöitä haluan ja pyydän jututettavaksi. Minun ei tarvitse käydä läpi kuin muutama henkilö, ja otan heistä meille joko kaikki tai lähes kaikki.”

Huhmarniemi kiittää, että Barona tekee suurimman homman ja säästää Vantacon Oy:n aikaa. ”On aika suuri urakka käydä läpi 200-300 henkilöä ja valita heistä työhön korkeintaan kymmenen. Välillä saamme henkilöt nopeallakin aikataululla. Suurin juttu on, että yhteistyö säästää meiltä aikaa ja vaivaa.”

Huhmarniemi kertoo, että heille etsitään perusvarmoja ja rauhallisia työntekijöitä, joilla on maalaisjärkeä. Iällä ei ole merkitystä.

”Mielellään otamme samanoloista porukkaa, kuin meillä on jo. Se helpottaa kaikkien elämää ja vähentää mahdollisia ristiriitatilanteita. Meillä on nollatoleranssi kaikelle kiusaamiselle. Senkin vuoksi haemme asiallisia, hyviä tyyppejä.”

Tapa hoitaa asioita on välitön ja yhteydenpito on rennon letkeää.

Yksi yhteistyön etu on joustavuus. Muutama vuosi sitten Vantaco Oy:llä oli epävarma tilanne. ”Emme oikein tienneet, miten tilauskanta kehittyy. Barona auttoi löytämään tilanteen mukaiset joustot”, sanoo Huhmarniemi. ”Baronalaiset saavat samat edut kuin omat työntekijämme. Pidämme ihmiset samalla viivalla.”

Eniten Huhmarniemeä ilahduttavat ne hetket, kun on pystynyt vakinaistamaan baronalaisen Vantaco Oy:lle. ”Baronalta on tullut hyviä, särmiä jätkiä. Tuntuu erittäin kivalta, että pystymme tarjoamaan työpaikan ja vaikuttamaan monen ihmisen elämään.”

Tuotantopäällikkö Robert Huhmarniemen yllätti yhteistyön helppous. Hän oli ajatellut sen olevan työläämpää.

”Barona hoitaa lähes valmiiksi kaiken. Minun pitää laittaa vain tilauslomake ja homma menee eteenpäin. Tapa hoitaa asioita on välitön ja yhteydenpito on rennon letkeää.”

Ari Kumlander-image
Ota yhteyttä:
Ari Kumlander
Asiakkuuspäällikkö
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Uusimmat kokemukset

Takaisin kokemuksiin