Ammatillinen kuntoutus, Barona

Tukea uudelle uralle ammatillisen kuntoutuksen avulla

Onko sinulla sairaus tai vamma, joka heikentää olennaisesti mahdollisuuksiasi jatkaa nykyisessä työtehtävässäsi? Mikäli vastasit myöntävästi, voi ammatillinen kuntoutus olla sinulle sopiva palvelu.

Ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on, että sairaudesta tai vammasta huolimatta pystyt jatkamaan työelämässä sinulle soveltuvassa työssä.

Työuravalmentajamme ovat helposti lähestyttäviä ja osaavia ammattilaisia, joiden tehtävänä on auttaa sinua uuden, terveydentilallesi sopivan ammatillisen suunnan löytämisessä.

Ammatillinen kuntoutus räätälöidään aina yksilöllisiä tarpeitasi vastaavaksi kokonaisuudeksi. Käytännössä se voi tarkoittaa esimerkiksi työkokeilua, työhönvalmennusta tai koulutusta, jonka ajalta eläkevakuuttajasi maksaa sinulle toimeentuloa ja mahdollisesti kulukorvauksia matkojen ja opiskelumateriaalien osalta.

Ammatilliseen kuntoutukseen voi hakeutua olitpa edelleen töissä, sairauslomalla, määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä tai työttömänä.

Ehkä sinulla on jo jokin ajatus siitä, minkälaista työtehtävää jatkossa tavoittelet – tai sitten olet täysin uuden edessä? Oli tilanteesi millainen tahansa, työuravalmentajamme auttavat sinua juuri omista lähtökohdistasi käsin, joko paikallisella toimistollamme kasvokkain tai sujuvasti etävälineitä hyödyntäen.

Jos asia pohdituttaa ja sinulla herää kysymyksiä, tavoitat työuravalmentajiamme numerosta 045 782 07190. Halutessasi pääset luottamuksellisesti käymään tilannettasi läpi ja ohjaamme sinua tarvittaessa eteenpäin kuntoutusoikeuden hakemisessa.

Miten hakea ammatillista kuntoutusta?

 1. Hakemus ja lääkärin B-lausunto

  Ammatillista kuntoutusta haetaan täyttämällä hakemus oman eläkevakuuttajasi verkkosivuilla, jonka liitteenä toimitetaan lääkärin tätä tarkoitusta varten laatima ajantasainen B-lausunto. Jos et ole tietoinen omasta eläkevakuuttajastasi, voit myös täyttää Kelan sivuilta löytyvän ammatillisen kuntoutuksen lomakkeen (lomakkeen tunnus: KU 101).

 2. Hakemuksen käsittelyn jälkeen saat päätöksen

  Eläkevakuuttajasi ratkaisee, oletko oikeutettu työeläkekuntoutuksen kriteerien mukaiseen ammatilliseen kuntoutukseen. Mikäli saat puoltavan päätöksen, voit toivoa kuntoutuksen suunnitteluun apua kuntoutuskumppanilta. Barona Työkykypalvelut toimii tällaisena kumppanina useille eri eläkevakuuttajille. Voit pyytää eläkevakuuttajan yhteyshenkilöltäsi toimeksiantoa Baronan työuravalmentajalle.

 3. Toimeksiannon saavuttua otamme sinuun yhteyttä

  Työuravalmentaja on sinuun yhteydessä ja sopii kanssasi tapaamisajan. Ensimmäisessä tapaamisessa käydään yhdessä tilannettasi läpi ja sovitaan suunnittelun seuraavista vaiheista. Tehtävämme on kertoa sinulle tarkemmin ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista ja mahdollisuuksista. Olet lämpimästi tervetullut palveluumme, jonka tavoitteena on auttaa sinua ottamaan seuraava askel urallasi kohti mielekästä ja terveydentilallesi sopivaa työtehtävää.

Kuntoutuja-asiakkaidemme kokemuksia

Miksi Baronan työkykypalvelut?

 1. Oma, henkilökohtainen työelämäasiantuntija

  Saat oman henkilökohtaisen työelämäasiantuntijan, joka auttaa sinua ammatillisen kuntoutuksen matkallasi.

 2. Taustalla 20 asiantuntijan tuki

  Etsimme ratkaisuja koko tiimin voimalla – käytössäsi on noin 20-henkinen asiantuntijajoukkomme työnohjaajista psykologeihin ja rekrytoijista sairaanhoitajiin.

 3. Opit tuntemaan vahvuutesi

  Autamme sinua tunnistamaan vahvuutesi ja käyttämään osaamistasi – jopa sellaista, jota et huomannut sinulla olevankaan.

 4. Ylivertainen asiakaskokemus

  Panostamme jokaiseen kohtaamiseen. Haluamme, että meidät tunnetaan jatkossakin ylivertaisesta asiakaskokemuksestamme.

 5. Toimimme noin 40 paikkakunnalla

  Työskentelemme valtakunnallisesti lukuisilla paikkakunnilla. Meillä on hyvä paikallinen tuntemus – olemme siellä missä sinäkin.

Mitä on ammattillinen kuntoutus?

Miten ammatillinen kuntoutus alkaa, mitä eri vaiheita kuntoutus pitää sisällään, mikä määrittää prosessin onnistumisen ja entä, jos työkyvylle sopivaa työtä ei löydykään? Videoilla työuravalmentajamme kertovat ammatillisen kuntoutuksen prosessista.

Soita meille 045 782 07190

Tavoitat numerosta työuravalmentajamme, joiden kanssa voit luottamuksellisesti käydä tilannettasi läpi ja tarvittaessa ohjaamme sinua eteenpäin kuntoutusoikeuden hakemiseen. Toimimme valtakunnallisesti.

Tutustu työura­valmen­tajiin
Tutustu työura­valmen­tajiinApunasi uuden suunnan löytämisessä on joukko työuravalmentajia ja koko Baronan verkosto.Tutustu