Kysymys: Ravintola-ala on Covid-19 viruksen johtuvan kuluttajien käytöksenmuutoksen ja valtion asettamien rajoitusten vuoksi murroksessa, miten kansainvälinen rekrytointi sopii tähän tilanteeseen?
Haluamme ehdottomasti, että ravintola-alan ammattilaiset, jotka ovat tällä hetkellä ilman työtä työllistyisivät ja teemme omalta osaltamme kaikkemme tämän mahdollistamiseksi. Kuitenkin arviomme mukaan sekä alueellisesti että valtakunnallisesti katsottuna, ammattitaitoisia kokkeja ei Suomessa ole riittävästi.
Vielä on epäselvää, miten lähes koko vuoden kestäneet koettelemukset vaikuttavat ravintola-alan työmarkkinaan ja esimerkiksi kesän 2021 asiakaskäytökseen. Me kuitenkin uskomme, että ravintolat tulevat olemaan auki ja ammattitaitoisille kokeille on näin edelleen kova tarve.