Palvelu Luovan rekrytoinnit

Erikoistunut osaaminen luovien rekrytointiin

Organisaation menestyksen takana ovat ihmiset. Uuden työntekijän oikea osaaminen ei riitä, sillä henkilön tulee sopia niin uuteen tiimiin kuin yrityksen arvomaailmaankin. Entistä tärkeämpään asemaan ovat nousseet henkilön motivaatiotekijät, halu oppia uutta sekä kyky sopeutua muuttuviin tarpeisiin. Organisaatiot ovat erilaisia, samoin niiden tarpeet ja jokainen rekrytointi asettaakin omat haasteensa.

”Luova auttoi meitä rekrytoimaan kokeneen tapahtuma- ja markkinointipäällikön. Olimme erittäin tyytyväisiä koko rekrytointiprosessin sujuvuuteen ja ammattimaiseen yhteistyöhön. ”

Marja Honkakorpi, toimitusjohtaja, KL-Kustannus

 

Luovien alojen rekrytointien asiantuntija

Rekrytoinnissa onnistumisessa on tehokas ja joustava rekrytointiprosessi avainasemassa. Tämän lisäksi rekrytoivalta taholta vaaditaan kokemusta ja näkemystä. Barona Luova on keskittynyt markkinoinnin, viestinnän, median ja muotoilun rekrytointeihin ja resurssointiin. Tavoitamme päivittäin useita luovien alojen osaajia ja haemme ratkaisuja muuttuvien työmarkkinoiden haasteisiin. Onnistumisemme takana ovat rekrytoivat ja asiakasrajapinnassa toimivat asiantuntijamme, joilla on luovien alojen koulutus ja/tai työkokemus. Seuraamme trendejä, työelämän murrosta ja tiedämme, mistä ja miten osaajat löytyvät sekä mitä heiltä odotetaan nyt ja tulevaisuudessa.

”Luova hoiti rekrytointiprosessin alusta loppuun myynti- ja markkinointipäällikkömme haussa. Emme itse olisi selvinneet prosessista yhtä tehokkaasti ja asiantuntevasti. Meidän ei tarvinnut kuin haastatella ne ehdokkaat, jotka oli jo tarkoin valikoitu ja haastateltu Luovan toimesta. Näin saatoimme keskittää ajankäyttömme varsinaiseen liiketoimintaamme.”

Päivi Isosaari, tuotantojohtaja, Suomen Kansallisteatteri

Rekrytoinnin erilaiset palveluratkaisut

Joustavuus ja asiakkaan ymmärrys ovat valttejamme. Suunnittelemme rekrytointiprosessin, joka pitää sisällään kaiken tarvittavan kuten haun, hakijamarkkinoinnin, seulonnan, arvioinnit, haastattelut sekä referenssitarkistukset.

Hakijakanta

Pidämme yllä koko maan kattavaa hakijakantaa, missä on tuhansia sekä aktiivisesti työtä etsiviä että passiivisia työnhakijoita. Verkostomme kasvavat päivittäin joko avoinna olevien hakuprosessien kautta tai alan osaajien liittyessä tietokantaamme avoimin hakemuksin. Tästä verkostosta voi löytyä juuri oikea osaaja sinunkin yritykseesi.

Työpaikkailmoitukset ja hakijamarkkinointi

Työpaikkailmoittelun verkostomme kattaa useita työpaikkasivustoja, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä. Hoidamme ilmoituksellesi maksimaalisen näkyvyyden verkossa ja sosiaalisen median eri kanavissa.

Perinteisen työpaikkailmoittelun lisäksi teemme aktiivista hakijamarkkinointia, jonka merkityksen ja tehon ovat useat yritykset jo tiedostaneet. Hakijamarkkinointia ei hyödynnetä enää vain silloin, kun kyseessä on haastava tehtäväkuva tai jos oikeita osaajia on vain kourallinen tarjolla. Hakijamarkkinoinnista on tullut osa työnantajan mielikuvamarkkinointia parhaiden tekijöiden houkuttelemiseksi yritykseen. Hakijamarkkinointi pitää sisällään muun muassa laajennetun mainonnan eri medioissa, erilaiset uratarinat kuin yritysvideotkin.

Soveltuvuusarvioinnit

Monesti on tarpeen testata henkilön taitoja ja pätevyyttä ja erityisesti silloin, kun mietitään esimerkiksi kahden potentiaalisen ehdokkaan välillä. Paitsi että työnantaja saa syvällisemmän kuvan henkilön kyvyistä, antavat soveltuvuusarvioinnit myös työkaluja esimiehelle. Arvioinnit antavat syvällisempää tietoa niin henkilön työskentelytyylistä, motivaatiotekijöistä kuin arvomaailmastakin.

Haastattelut

Teemme viikoittain useita haastatteluja ja olemme siinä hyviä. Asiantuntijamme saavat henkilöstä selville kaiken rekrytointipäätökseen tarvittavan tiedon. Toimenkuva voi vaatia myös sen, että käymme lävitse henkilön mahdollisen portfolion työnäytteiden osalta.

Referenssit

Standardina osana rekrytointiprosessia tarkistamme myös työnhakijoiden referenssit ja suosittelijat.