Palvelu Suorahaku

Vaatiiviin osaajahakuihin

Suorahaku on sinulle sopiva palvelu, kun etsit tehokasta rekrytoinnin palvelua ja tarvitsemasi profiili on poikkeuksellisen kilpailtu, haastava tai osaajien määrä on rajattu. Suorahaku, tutummin headhunting tarkoittaa sitä, kun tunnistamme asiakkaamme avointa toimeksiantoa vastaavat osaajat, kontaktoimme tarkkaan valitut yksilöt ja kartoitamme heidän kiinnostuksen avointa työpaikkaa kohtaan.

Teemme suorahaut aina laadukkaasti ja perusteellisesti, asiakkaamme brändiä sekä ehdokaskokemusta kunnioittaen.

Ilkka Lagerström
Director, Head of Business lines & Talent Acquisition
Ilkka Lagerström-image
Ota yhteyttä:
Ilkka Lagerström
Director, Head of Business lines & Talent Acquisition
barona-contact-logo
Ota yhteyttä

Baronan suorahaun hyödyt

Toimiala- ja työmarkkinatuntemus

Me Baronalla toimimme 11 eri toimialalla ja jokainen toimiala edustaa oman alansa huippua ja viimeisintä alan tietämystä. Tunnemme toimialakohtaiset kompetenssivaatimukset kuin omat taskumme. Rakennamme jatkuvasti osaajaverkostoja ja olemme kartalla siitä, millaista osaamista asiakkaamme tarvitsevat.

Tehokkuus ja laatu

Suorahaku on tehokas rekrytoinnin palvelu, sillä huolellisen taustatyön ansiosta kontaktoimme vain yritykseen ja työnkuvaan lähtökohtaisesti soveltuvia, tarkkaan valittuja henkilöitä. Näin pystymme laadukkaasti yhdistämään oikeat tekijät oikeisiin tehtäviin, ja yrityksiin.

Ehdokaskokemus ja työnantajamielikuva

Keskustelumme lähtevät aina yksilöstä, ehdokaskokemus kärjellä: emme oleta, mitä yksilö haluaa tehdä vaan kartoitamme laajemmin hänen henkilökohtaiset toiveet, motivaatiotekijät ja tavoitteet omalle työelämälleen. Kaikki eivät halua lineaarista urakehitystä. Tärkeämpää on heti alkuun selvittää, onko ehdokas ylipäätään valmis harkitsemaan työpaikan vaihtoa, tai onko avoin paikka ja organisaatio hänelle mielekäs vaihtoehto.

Esimerkkejä suorahaun palvelustamme

Asiakkaan kanssa käydyn keskustelun ja alkukartoituksen jälkeen käynnistämme suorahaun prosessin. Hyvän työmarkkinatilanteen vuoksi kontaktoimme suhteessa ison määrän henkilöitä, jotta löydämme yhden sopivan. Suorahaun lopputuloksena esittelemme asiakkaalle henkilöt, jotka ovat tehtävästä aidosti kiinnostuneet ja jotka soveltuvat taitotasoltaan tehtävään parhaiten. Esittelyn jälkeen asiakas voi tavata ja haastatella haluamansa henkilöt, kuten siis missä tahansa muussa palvelussamme. Suorahakua voi tehdä perinteisellä tavalla ”hiljaisena hakuna” sekä myös hybridihakuna. Hybridihaussa meillä kulkee normaali rekrytointiprosessi suorahaun rinnalla ja voimme ohjata suorahaulla kontaktoidut henkilöt lukemaan tarkemmin yrityksestä ja työpaikasta työpaikkailmoituksesta tai mahdolliselta erikseen asiakasyritykselle rakennetulta rekrytointisivustolta.

Varmista paikkasi tuleviin Peer Talk -tapahtumiin

Järjestämme vuosittain useita Peer Talk -tapahtumia, joiden tehtävänä on koota yhteen tapahtumasta ammattilaisia keskustelemaan työelämän ja tietotyön murrokseen liittyvistä teemoista. Tapahtumissa pääset kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja, verkostoitumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista muiden alan ammattilaisten kanssa. Haluatko kutsuja tuleviin Peer Talk -tapahtumiin? Ilmoittaudu mukaan!

Saat palvelua oman toimialasi asiantuntijalta

Palvelukonseptiimme kuuluu, että saat palvelua oman toimialasi osaajalta. Tutustu tästä toimialoihin erikoistuneisiin yksiköihimme ja ihmisiimme!