Töihin ulkomaille – Usein kysytyt kysymykset

Töihin ulkomaille – Usein kysytyt kysymykset

Mistä asunnon voi löytää uudesta maasta? Saanko apua asunnon etsimiseen?

Espanjassa asuntojen kysyntä on suurta, joten niitä kannattaa etsiä aktiivisesti ja hyvissä ajoin ennen muuttoa. Aurinkorannikolla toimii useampi suomalainen vuokranvälitystoimisto, jonka kautta vuokraus on yleensä turvallista. Asuntoa kannattaa etsiä myös erilaisista Facebook-ryhmistä. Vinkkaamme sinulle useista sivustoista, mutta asunnon etsiminen on omalla vastuullasi.

Puolassa työsuhteen ensimmäiset kuukaudet voit asua järjestämässämme kalustetussa asunnossa Katowicessa. Sinun ei siis tarvitse etsiä asuntoa etukäteen Suomesta käsin, mutta oman asunnon hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, kun olet asettautunut Katowiceen.

Mitä eläminen ulkomailla maksaa?

Lähtökohtaisesti elämisen kustannukset ovat sekä Espanjassa että Puolassa edullisemmat kuin Suomessa. Esimerkiksi asumisen kustannukset riippuvat paljon siitä, asutko yksin vai kimppakämpässä sekä sijaitseeko asunto keskustassa vai vähän sen ulkopuolella.

Voit katsoa alla olevista linkeistä kohdemaan kustannustasoja ja selailla vuokra-asuntoja.

Saanko apua paikallisten viranomaisten kanssa toimimiseen?

Espanjasssa saat kauttamme suomen kieltä puhuvien asianhoitajien yhteystiedot, joiden kanssa viranomaisasioiden hoitaminen on helpompaa ja suositeltavaa. Palvelu on maksullinen, mutta myös vaivaton ja helpoin tapa sinulle saada asiat kerralla kuntoon.

Puolassa Baronan henkilökunta hoitaa kanssasi maahan muuttoon liittyvien asiakirjojen hoitamisen. Palvelu on osa työsuhteen aloitusta eikä maksa sinulle erikseen.

Onko minulla käytössäni työterveys?

Espanjassa Baronalla ei ole yksityistä työterveyshuoltoa, vaan siirryt paikallisen julkisen terveydenhuollon piiriin. Terveydenhuolto on Espanjassa maksutonta. Omalääkäri hankitaan paikalliselta terveysasemalta ja lääkäriin voi varata ajan kätevästi esimerkiksi sovelluksen kautta. Päivystys palvelee vuorokauden ympäri kiireellisissä tapauksissa.

Puolassa Baronalla on käytössä yksityinen työterveyshuolto, johon kuuluu mm. hammashuolto.

Millainen on Baronan palvelukeskus?

Fuengirolan palvelukeskus sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella. Fuengirolan juna-asemalta kävelee palvelukeskukseen kymmenessä minuutissa ja paikallisbussi pysähtyy toimiston välittömään läheisyyteen. Toimitilamme ovat siistit ja avarat ja tarjoamme työntekijöillemme jokainen arkiaamu vaihtuvan aamupalan. Tarjolla on koko päivän myös vesiautomaatteja, sekä kahvia ja teetä. Työntekijöitä meillä on jo yli 300.

Puolan palvelukeskus sijaitsee aivan Katowicen historiallisessa ytimessä vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin ydinkeskustastasta. Toimistomme on siisti ja moderni ja meiltä löytyy mukava taukotila säkkituoleineen ja pelikonsoleineen. Tarjoamme maittavan aamiaisen työntekijöillemme kerran kuussa. Meillä työskentelee yhteensä noin 40 IT-alan asiantuntijaa.

Tällaista meno on Fuengirolassa:

... ja tällaista Katowicessa:

Miten viihdyn vapaa-ajalla?

Meillä on erittäin hyvä tiimihenki, ja työyhteisö viettää aikaa yhdessä myös vapaa-ajalla. Baronan oma virkitystoimikunta Barovire järjestää erilaisia tapahtumia, tiimi-iltoja ja aktiviteetteja kuten keilausta, beach volleyta, laskettelureissuja ja patikointia. Näissä tapahtumissa pääset verkostoitumaan ja viettämään aikaa rennosti työyhteisön kanssa myös vapaa-ajalla.

Miten voin liikkua Fuengirolassa ja Katowicessa?

Fuengirolassa kulkee paikallisbussi, joka on rekisteröityneille asukkaille ilmainen. Juna liikkuu 20 minuutin välein Fuengirola–Malaga-väliä, joten kulkuyhteydet Fuengirolaan ovat helpot, vaikka koti löytyisikin lähempänä Malagaa.

Katowicessa on kattava julkisen liikenteen verkosto busseineen, raitiovaunuineen ja junineen. Myös kaupunkipyöriä on saatavilla helposti ja edullisesti ympäri vuorokauden. Katowicen keskustassa sijaitsee vilkas juna-asema, josta on kätevät yhteydet eri puolille Puolaa sekä naapurimaihin.

Minulla on kouluikäinen lapsi, miten hän pääsee kouluun Espanjassa?

Oppivelvollisuus alkaa Espanjassa 6-vuotiaana. Fuengirolasta löytyy suomalainen koulu, jossa voi suorittaa opinnot ensimmäisestä luokasta alkaen ylioppilastutkintoon saakka. Kouluun haetaan kerran vuodessa, mutta suuren suosion vuoksi kaikki halukkaat eivät kouluun ikävä kyllä pääse. Paikalliseen espanjalaiseen kouluun pääsee huomattavasti helpommin ja kustannukset ovat myös huomattavasti matalammat (n. 100€/v sisältäen koulutarvikkeet). Fuengirolassa sijaitsee useampi espanjalainen koulu, jossa opiskelee useita suomalaisia lapsia eri luokilla.

Töihin ulkomaille
Töihin ulkomailleHaaveiletko elämästä Välimeren auringossa tai Keski-Euroopan sykkeessä? Toteuta työelämän unelmasi Baronan avulla.Lue lisää

Avoimet työpaikat ulkomailla