Koulutuksen kautta maarakentajaksi

Koulutuksen kautta maarakentajaksi

Sijainti
Helsinki, Espoo, Vantaa
Työsuhteen tyyppi
Määräaikainen, Kokoaikainen
Hakuaika päättyy
24.2.2022

Jokioisten Maanrakennus, Barona Rakennus ja TTS Työtehoseura yhdessä ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa kouluttavat alalle uusia maarakentajia. Koulutus järjestetään 21.3.2022 - 28.7.2022. Aikaisempaa kokemusta alalta ei edellytetä, vaan koulutamme sinut alan ammattilaiseksi. RekryKoulutuksen tavoitteena on työsuhde koulutusohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton.

Kenelle koulutus sopii

Aikaisempaa kokemusta ei vaadita vaan asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Työtehtävät edellyttävät vähintään B-ajokorttia. Koulutus on suomeksi, joten osallistuminen edellyttää kohtuullista suomen kielen taitoa. Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, jotka soveltuvat fyysiseen, ulkona tehtävään työhön ja ovat motivoituneita työskentelemään alan työtehtävissä. Koulutus on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilujen asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Maarakentajan työ

Maarakentaja tekee mm. rakennustyömaan maatäytöt, maatiivistykset, asentaa kunnallistekniikkaa liittyviä sade- ja jätevesijärjestelmiä, routaeristeiden asennuksia. Maarakentaja toimii myös kaivinkoneenperämiehenä.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on antaa perustaidot ja -tiedot maarakennusalan työtehtävissä toimimiseen infrarakentamisen rakennus- ja ylläpitotyömailla. Koulutuksen aikana opitaan työskentelemään infrarakentamisen työtehtävissä turvallisesti ja ergonomisesti.

Koulutus sisältää mm:

 • Maa-ainestuntemus

 • Piirustusten ja suunnitelmien tulkitseminen

 • Mittaustyöt

 • Pohjanvahvistustyöt

 • Turvalliset työtavat ja kaivantotyöt

 • Kunnallistekniset työt

 • Perämiestyöskentely

 • Konetyön ohjaaminen ja koneperehdytys

 • Korttikoulutukset: työturva, ensiapu, tulityö, vesityö

 • Opintoihin kuuluu lisäksi noin 12 viikon työssäoppimisjakso Jokioisten Maanrakennuksen työmailla kokeneemman työntekijän tai työnjohtajan kanssa.

Koulutuksen ja työpaikan sijainti

Koulutuksen lähiopetus on TTS:n tiloissa Nurmijärvellä / Rajamäellä.

Koulutukseen liittyvä työssäoppimisjakso ja koulutuksen jälkeinen työpaikka on Jokioisten Maanrakennuksen työmailla pääasiassa Pääkaupunkiseudulla Barona Rakennuksen työntekijänä.

Hakeminen

Hae koulutukseen 24.2.2022 mennessä.

Haku on kaksivaiheinen. Jotta pääset mukaan hakuprosessiin, sinun tulee täyttää molemmat hakemukset huolellisesti:

 • TE-toimiston hakulomake (URA-numero 703607): https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/703607?searchPhrase=703607&&&announced=0&sort=1
 • hakemuksesi Baronan järjestelmään, oheisen "Hae"-painikkeen kautta.

Koulutuksen valintahaastattelut ovat 7.-8.3; jonne kutsutaan henkilökohtaisesti. Perustelethan hakemuksesi huolella.

Lisätietoja

TTS Työtehoseura:

 • Ville Viitanen, 041 730 0655, ville.viitanen@tts.fi
 • Riikka Paara, 050 387 0067, riikka.paara@tts.fi

Barona: Jari Maskonen, puh 050 572 4667, jari.maskonen@barona.fi

Koulutukseen hakeutuminen TE-toimistossa ja koulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:

TE-toimiston valtakunnallinen koulutusneuvonta ma-pe klo 9.00–16.15, puh. 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Jaa

Lisätietoja tästä työpaikasta antaa
Barona Rakennus Oy
Barona Rakennus Oy

Jokioisten Maanrakennus Oy on vuonna 1974 perustettu perheyritys, joka tarjoaa ammattitaitoista ja luotettavaa osaamista maanrakennustöissä. Nuorekas n. 60 ammattilaisen henkilökuntamme tekee vuosittain liikevaihtoa n. 25–30 milj. euroa. Toimintamme keskittyy Pääkaupunkiseudulle ja Hämeenlinnan talousalueelle. Barona työllistää vuosittain yli 30 000 eri alan työntekijää asiakkaille ja omiin yhtiöihin. Tarjoamme innostavia työmahdollisuuksia, ja meillä voi tehdä töitä hetken tai viipyä vuosia. Voit työllistyä suoraan meille tai kiinnostaviin asiakasyrityksiimme, ja tuemme sinua urasi eri käänteissä. Olemme rakennusalan merkittävin työllistäjä ja työnantaja. Barona Rakennus on vastuullinen ja luotettava työnantaja, pidämme työntekijöistämme huolta. TTS Työtehoseura on Suomen suurimpia rakennusalan aikuiskouluttajia. TTS kouluttaa vuosittain noin 7 000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Lisäksi TTS toteuttaa vuosittain noin 100 työelämän kehittämis- ja tutkimushanketta sekä kouluttaa asiantuntijoita kymmeniin eri pätevyyksiin. TTS on kokenut maarakennusalan kouluttaja. Maarakentajien lisäksi TTS kouluttaa mm. maarakennuskoneen kuljettajia sekä infra-alan työnjohtajia sekä työmaapäälliköitä.