Metrojunankuljettaja

Metrojunankuljettaja

Sijainti
Helsinki
Työsuhteen tyyppi
Vakituinen, Kokoaikainen
Hakuaika päättyy
12.2.2023

Nautitko ajamisesta ja haluat tehdä merkityksellistä työtä, jossa vaikutat kaupunkilaisten arjen sujuvuuteen? Pääkaupunkiseudun metroverkoston laajennuttua haemme nyt asiakkaallemme Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:lle uusia metrojunankuljettajia!

Työssäsi vastaat ainutlaatuisen metrojunan kuljettamisesta aina Itä-Helsingistä Espoon uusille asemille. Nautit itsenäisestä työstä ja haluat olla osa kaupungin sykettä. Olet ylpeä omasta roolistasi metron puikoissa ja kuljetat matkustajia tasaisesti ja ammattitaidolla. Tunnelissa ajaminen on sinulle seikkailu, olet valmis tekemään vuorotyötä ja toimit liikenteessä vastuullisesti. Edistät osaltasi joukkoliikenteen erinomaista laatua ja kaupunkilaisten sujuvaa liikkumista.

Saatat olla etsimämme henkilö, jos:

 • sinulla on B-luokan lopullinen ajokortti
 • olet vähintään 21-vuotias
 • sinulla on erinomainen suomen kielen taito, jolla varmistetaan täsmällinen viestintä ja sen kautta turvallinen liikennöinti
 • menneisyydessäsi ei ole vakavia liikennerikkomuksia
 • olet asiakaspalveluhenkinen ja nautit ihmisten kohtaamisesta
 • olet valmis vuorotyöhön
 • sinulla on hyvä paineensietokyky
 • terveytesi sallii liikenneammatissa toimimisen ja istumatyön (terveys-, näkö- ja kuulovaatimukset ajoterveyden ryhmän 2 mukaan, lisätietoa vaadittavasta terveydentilasta voit lukea Traficomin sivulta)

Tarjoamme sinulle:

 • vakituisen työn mukavien työkavereiden kanssa, kun olet suorittanut koulutuksen hyväksytysti
 • palkan jo koulutusajalta
 • mahdollisuuden työsuhdeasuntoon
 • työsuhdematkalipun ja kaupunkipyöräedun
 • lounas- ja virike-etuuden
 • mahdollisuuden osallistua lukuisiin eri henkilöstökerhoihin liikunnan ja kulttuurin parissa sekä mahdollisuuden kuntosalin käyttöön varikoilla

Ammattitaitoiset kouluttajat kouluttavat sinut työhösi yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Oppisopimuskoulutus alkaa huhtikuussa 2,5 kuukautta kestävällä lähiopetusjaksolla. Sitä seuraa neljän kuukauden mittainen työharjoittelujakso. Opiskelu on kokopäivätoimista ja painottuu viikonloppuihin. Opetusta on kaikkina vuorokaudenaikoina. Oppisopimuskoulutuksessa olet jo työsuhteessa, ja koulutuksen ajan sinulle maksetaan 85% metrojunankuljettajan työkohtaisesta kuukausipalkasta sekä sen lisäksi vuorotyölisät. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneiden kuljettajien täyden työajan työkohtainen kuukausipalkka on 2 234,98€/kk + vuorolisät sekä mahdollinen henkilökohtainen palkanosuus. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet henkilöt valmistuvat Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n palvelukseen.

Rekrytointiprosessin läpiviennistä vastaa Barona Logistiikka Oy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n kanssa. Aloitamme hakemusten käsittelyn jo hakuaikana, joten jätäthän hakemuksen mahdollisimman pian.

Jaa

Lisätietoja tästä työpaikasta antaa
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Olemme miljoonien matkojen mahdollistaja! Kaupunkiliikenne Oy hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Lähes 600 kuljettajaamme ajaa raitiovaunuja ja metrojunia. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun. Pääkaupunkiseutu kasvaa ja kehittyy ennennäkemättömällä tavalla! Se takaa vihreällä sähköllä toimivan raideliikenteen laajenemisen ja ainutlaatuiset näkymät meille kiinnostavien hankkeiden parissa. Pidämme kaupunkilaiset liikkeessä noin 1200 ammattilaisen voimin ja työskentelemällä 130 eri ammatissa.