Tutustu AV-asentajan työhön

AV-asentajan työssä pääset asentamaan erilaisia laitteita mm. toimisto- ja kouluympäristöihin. AV-laitteita eli audiovisuaalisia laitteita ovat esimerkiksi videotykit, videoneuvottelulaitteet, kaiuttimet, kosketusnäyttötelevisiot, dokumenttikamerat ja projektorit.

Työpäivät ovat vaihtelevia ja liikkuvia – tylsää ei siis varmasti tule. Hyvästä fyysisestä kunnosta on tässä työssä etua, ja lisäksi toivomme, että sinulla pysyy työkalut kädessä. Mikäli sinulla on kiinnostusta AV-teknologiaa kohtaan sekä intoa oppia uutta, pärjäät varmasti hommassa! 🙌

AV-asennusten parissa useamman vuoden työskennellyt Saku kertoo työstään Atealla, lue minkälaisia Sakun työpäivät ovat >>

Kenelle työ sopii?

Sinulla pysyy työkalut kädessä

Sinulla pysyy työkalut kädessä

Porakone, ruuvari ja vatupassi ovat tärkeässä roolissa asennuksia tehdessä, joten toivottavasti olet näppärä työkalujen kanssa.

Pidät itsenäisestä työskentelystä

Pidät itsenäisestä työskentelystä

Aluksi käyt asennuskeikoilla yhdessä kokeneemman tekijän kanssa, mutta kun hommat alkavat sujua, suurin osa asennuksista hoidetaan yksin. Painavien laitteiden asennustyöt hoidetaan kuitenkin työparin tai tiimin kanssa.

Viihdyt asiakasrajapinnassa

Viihdyt asiakasrajapinnassa

Kohtaat asennus- ja huoltokeikoilla asiakasyrityksien henkilöstöä, joten hyvät vuorovaikutustaidot tulevat tarpeeseen.

Kaipaat vaihtelua työpäiviisi

Kaipaat vaihtelua työpäiviisi

Iso osa asennuskohteista ja asiakkaista on sellaisia, joissa et ole aikaisemmin käynyt. Vaihtelevuutta työpäiviin tuovat erilaiset ympäristöt kuten koulut, toimistot, liikennevälineet ja hotellit.

Sinulla on ajokortti ja auto käytössäsi

Sinulla on ajokortti ja auto käytössäsi

Auto on työssä tarpeen, sillä työ on liikkuvaa ja työkalut kulkevat mukanasi eri asennuskohteisiin.

Olet kiinnostunut teknologiasta

Olet kiinnostunut teknologiasta

Videotykit, videoneuvottelulaitteet, kaiuttimet, kosketusnäyttötelevisiot, dokumenttikamerat ja projektorit. Tässä muutamia laitteita joiden parissa pääset työskentelemään, ja uusia tulee vastaan jatkuvasti!

 

“AV-asennusten tarve on kasvanut, koska uutta teknologiaa tulee jatkuvasti. Esimerkiksi neukkareiden laitteisiin panostetaan, sillä on huomattu, että videopalavereiden pitäminen on monesti fiksumpaa kuin paikan päälle matkustaminen. Digitalisaation ansiosta myös kouluympäristöt ovat muuttuneet ja sen myötä asennustehtävät niissä lisääntyneet.”

– Graeme Richards, Service Manager

 

 

Minkälaisia AV-asentajan työt ovat?

Kysyimme kolmisen vuotta AV-asentajana työskennelleeltä Saku Nissiseltä millaisia hänen työpäivänsä ovat ja mikä työssä on parasta sekä kenelle AV-asentajan tehtävä oikein sopii.

Haastatteluhetkellä Saku tiimeineen tekee AV-asennuksia Espoossa sijaitsevassa koulussa. Kyseessä on viiden viikon projekti: yhteensä viisikymmentä luokkaa, joihin kaikkiin asennetaan isot kosketusnäyttötelevisiot, kaiuttimet ja dokumenttikamerat.

Kun koulun asennusprojekti on valmis, siirtyy Saku omien sanojensa mukaan perinteisempien AV-hommien pariin. Luvassa on keikkoja pääasiassa toimistoilla, joiden neukkareihin asennetaan mm. videotykkejä ja kaiuttimia.

Omaa osaamista pääsee jatkuvasti kehittämään

Saku on päätynyt AV-asentajan tehtäviin tietokoneharrastuksen sekä opintojen kautta. Hän on valmistunut Luksian ammattiopistosta ICT-asentajaksi tieto- ja tietoliikenne puolelta. Työssäoppimisjakso mukaan lukien Saku on viihtynyt Atealla jo lähes 3 vuotta.

– On kiva lähteä aamulla töihin, kun tietää että pääsee tekemään asioita, joista tykkää ja että töissä odottaa kiva porukka.

Uutena alalle tulevat aloittavat työt harjoittelijana ja kulkevat keikoilla kokeneemman teknikon mukana. Ammattilaisen kanssa yhdessä tekemällä oppii, miten asennuksia tehdään sekä miten asiakkaiden kanssa kommunikoidaan.

– Atealla on hyvä ryhmähenki ja kaikki tuovat kortensa kekoon. Ei tehdä yksilöinä vaan yhdessä tiiminä. Työntekijät otetaan hyvin huomioon, ja jos haluaa oppia uuttaa, se on tässä työssä mahdollista.

Uusia AV-laitteita opetellaan sitä mukaa, kun niitä tulee vastaan eli lähes päivittäin. Edellisellä viikolla Saku kertoo tutustuneensa kollegoidensa kanssa Samsungin uuteen ledi seinään ja sen asentamiseen.

Oikealla asenteella ja kiinnostuksella pääsee pitkälle, mutta auto on must!

AV-asentajan työ on hyvin liikkuvaa. Auto ja ajokortti ovat siis lähes välttämättömiä, koska asennuskohteet voivat olla suhteellisen kaukana toisistaan ja työkaluja pitää kuljettaa mukana. Entä onko tehtävään auton lisäksi muita vaatimuksia?

– IT-alan koulutus ei ole missään nimessä välttämätön, asenne ja kiinnostus AV-laitteita kohtaan riittää pitkälle! Hyvä kunto on suositeltavaa, sillä osa laitteista on raskaita. Täsmällisyydestä ja rauhallisuudesta sekä hyvistä kommunikointitaidoista on myös hyötyä. AV-puoli on melkoisen miespanotteinen, mutta myös naiset ovat tehtävään erittäin tervetulleita, Saku tiivistää.

 

Alla olevalta videolta voit tutustua Atean meininkiin!