Arvojen voima mitataan kriisin keskellä

Lassi Määttä 23.3.2022

Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä

Sota Ukrainassa on aiheuttanut ennennäkemättömän kriisin, jonka vaikutuksista kukaan ei jää osattomaksi. Moni yritys ja yksilö on tässä tilanteessa tullut pohtineeksi omaa arvopohjaansa. Tehdäänkö valintoja tulosta optimoiden, vai arvoista lähtien? Nyt on mitattu lukuisten yritysten ja niiden päättäjien arvojen kestävyyttä. Tuloksia olemme saaneet lukea mediasta. 

Ilahduttavaa kaiken kaameuden keskellä on ollut ennennäkemättömän yhteinen rintama sodan vastustamiseksi. Pakotteilla ja erilaisilla boikoteilla pyritään osaltaan vaikuttamaan sodan pikaiseen loppumiseen. Samaan aikaan tunnen syvää surua Venäjän Ukrainaan aiheuttamasta valtavasta tuhosta. Riippumatta tulevasta lopputuloksesta, haavat ovat syvät, ja tulevat vaatimaan mittavan ja pitkän palautumisen jakson Ukrainassa. 

Tässä lohduttaa ainoastaan se vahva tunne siitä, että ukrainalaiset uskovat itse asiaansa – heillä on arvot, joita he haluavat puolustaa. He antavat meille kaikille esimerkin toimia valoisamman tulevaisuuden puolesta.

Olen myös hyvin huolissani siitä, että Venäjä on eristänyt itsensä muusta maailmasta – se ei ole kenenkään etu. Toivon, että Venäjälle syntyy kriisin seurauksena uudenlainen luotettava arvopohja, jonka päälle voidaan rakentaa yritysten, yhteisöjen ja ihmisten välistä yhteistyötä. Sitä ennen on kuitenkin saavutettava rauha Ukrainaan ja pyrittävä vakauttamaan koko maailmanlaajuinen tilanne.

Tässä tilanteessa ja tulevina hetkinä myös meillä Baronalla arvojamme mitataan. Kykenemmekö toimimaan eettisesti, yksilöä kunnioittaen? Luomaan katsetta tulevaisuuteen siten, että tavallinen ihminen, jokainen meistä pystyisi elämään arvokasta elämää? 

Tulemme jatkamaan tätä työtä nyt ja tulevaisuudessa tarjoten työ- ja koulutusmahdollisuuksia ja hyvinvointia ihmisillemme kansallisuudesta ja taustasta riippumatta yhdessä laajan yritysasiakaskuntamme kanssa. Uskomme ja luotamme siihen, että ratkaisut kipeimpiinkin ongelmiin löytyvät vain ihmisten välisessä positiivisessa vuorovaikutuksessa sekä teknologiaa että inhimillistä pääomaa yhdistämällä.

Kriisinkin keskellä on äärimmäisen tärkeää rakentaa uskoa tulevaisuuteen. Löytää valo pimeyden reunalla. 

Se on toivon valo jälleen paremmasta maailmasta.