Kansainvälinen rekrytointi

Kansainvälinen rekrytointi

Kansainvälinen rekrytointi mahdollistaa kasvun ja ratkaisee osaajapulan, kun kotimaiset työmarkkinat eivät riitä. Niin toimintavarmuuden kuin kasvunkin turvaamiseksi osaavia työntekijöitä on rekrytoitava myös ulkomailta.

Jos tunnistat, että osaajapula hillitsee kasvua tai estää vastaamasta kysyntään, Barona on ratkaisu.

Rekrytointi ulkomailta on tehokasta, sujuvaa ja tuo pitkäaikaisen ratkaisun, kun luotat sen kokeneen kumppanin käsiin. Baronalla on pitkä kokemus kansainvälisen rekrytoinnin projekteista ja huolehdimme rekrytoinneista luotettavasti, eettisesti ja vastuullisesti. Emme keskity vain osaamiseen vaan myös kulttuuri- ja motivaatiotekijöihin sekä työntekijöiden sopeutumiseen, joiden myötä työntekijät sitoutuvat työhön ja uuteen kulttuuriin.

Osana kansainvälisen työvoiman palveluitamme tarjoamme myös kielikoulutusta, kulttuurikoulutusta sekä asettautumis- ja lupapalveluita. Tuemme myös tarvittaessa kansainvälisen työntekijän puolison työllistymistä.

Meillä on kokemusta kansainvälisten osaajien rekrytoinnista muun muassa seuraaviin rooleihin:

 • Kokit, tarjoilijat ja muut HoReCa-alan osaajat
 • Lähihoitajat, sairaanhoitajat ja hoiva-alan ammattilaiset
 • Kaupan alan asiakaspalvelijat
 • IT-alan huippuosaajat
 • Teollisuuden tekijät: hitsaajat, prosessihoitajat, asentajat, tekniikan ammattilaiset, työnjohto
 • Rakennusalan ammattilaiset
”Yhteistyö Baronan kanssa on erittäin huoletonta. He tuntevat tarpeemme ja tietävät, mitä haemme työntekijöiltä. Olemme onnistuneet löytämään ihania ja osaavia tekijöitä myös vaativimpiin rekrytointeihin. Ilman kansainvälistä työvoimaa olisimme pulassa.”
Inga Pokka-Jääskö, toimitusjohtaja, Santa Claus Holiday Village
Inga Pokka-Jääskö, toimitusjohtaja, Santa Claus Holiday Village

Kansainvälisen rekrytoinnin palveluratkaisut

 • Toiminnan varmistaminen, kun paikallisia hakijoita ei ole. Jos kotimaisen työmarkkinan osaaja- ja tekijäpula heiluttaa toimintavarmuutta, kannattaa toimia. Kun etsitään tekijöitä kansainvälisiltä työmarkkinoilta, kiinnitämme erityistä huomiota paitsi osaamiseen myös hakijoiden motivaatioon ja kulttuuriseen taustaan. Tavoitteena on löytää uutta henkilöstöä, joka viihtyy ja sitoutuu paitsi työhön myös uuteen kotimaahan.
   
 • Varautuminen tulevaisuuden kasvuun. Kun katsot pidemmälle, mitä tarvitaan yrityksesi kasvuun? Autamme varmistamaan henkilöstöresurssit myös pitkällä tähtäimellä tekemällä suunnitelman kansainväliseen rekrytointiin, työntekijöiden hallittuun vastaanottamiseen ja jaksottamiseen, integraatioon sekä perehdytykseen. Eli: ennakoidaan henkilöstöresurssien riittävyys myös jatkossa.
   
 • Vaativat osaaja-, asiantuntija- ja johtajarekrytoinnit. Parhaat erikoisalan osaajat eivät välttämättä ole Suomessa, mutta etsitään heidät rajojen ulkopuolelta! Kun osaajaa on vaikea löytää Suomesta, autamme tunnistamaan yrityksesi ja avoimen tehtävän vetovoimatekijät sekä määrittelemään osaajaprofiilin. Meillä on ammattitaito ohjata rekrytointi oikealle alueelle ja etsiä ja löytää tarvitsemasi osaaja.

Miksi Barona kumppaniksi kansainväliseen rekrytointiin

 1. Globaali työmarkkinatuntemus

  Kansainvälisessä rekrytoinnissa ei pelkkä osaajaprofiilien tuntemus riitä, vaan läpi koko prosessin vaaditaan vahvaa kulttuuriymmärrystä, jotta tekijät sopeutuvat uuteen työhön ja kotimaahan. Tunnemme kansainväliset työmarkkinat, ja osaamme tunnistaa mille alueille juuri sinun hakusi kannattaa ohjata parhaiden tekijöiden löytämiseksi.

 2. Kansainväliseen rekrytointiin erikoistuneet tiimit

  Ihmiset, työmarkkinat ja kulttuuri ovat aina maakohtaisia – ja yritysten tarpeet toimialakohtaisia. Meillä Baronalla kansainvälisiä rekrytointeja hoitavat maiden välisiin rekrytointeihin ja eri toimialoihin erikoistuneet rekrytoijat tiimeineen. He tuntevat kulttuurit ja osaavat myös paikallista kieltä. Näin sinun tarpeesi kohtaavat tarjonnan, mutta myös hakijakokemus on yksilöllinen ja lisää positiivista mielikuvaa uudesta työnantajasta.

 3. Sujuvat prosessit, sujuva rekrytointi

  Kun annat Baronan hoitaa uudet osaajat kv-työmarkkinoilta, voit keskittyä ydinliiketoimintaasi ja hakijat voivat keskittyä ensin työn hakemiseen ja sitten työn tekemiseen. Prosessimme on yli 10 vuoden aikana hiottu ja käytännössä toimivaksi todettu. Etsimme ja löydämme osaajat ja tuomme heidät sujuvalla prosessilla työn ääreen.

 4. Läpinäkyvä ja luotettava – työnantajalle ja työnhakijalle

  Emme tee työtä yksin, vaan Baronalla on tarkoin valittu, luotettava kumppaniverkosto oman paikallisen toimintamme tukena. Vastuullisuus ohjaa kansainvälistä rekrytointia Baronalla. Noudatamme alan auktorisoinnin edellyttäviä kansainvälisen rekrytoinnin pelisääntöjä ja varmistamme aina, että toimimme eettisesti. Prosessin dokumentaatio ja toteutus ovat läpinäkyvät.

 5. Tukena relokaatiopalvelut

  Varmistamme sujuvan alun työmarkkinoilla monipuolisilla relokaatiopalveluilla. Hyvin suunniteltu relokaatio tuo työnantajalle merkittävän kilpailuedun ja helpottaa työntekijän asettumista uuteen kotimaahan. Jos et halua viettää aikaa viranomaisasioita selvitellen, jätä relokaatio Baronan huoleksi.

Yhteystietomme

Elina Koskela
Elina Koskela
Johtaja, kansainvälinen henkilöstöelina.koskela@barona.fi
Marina Velikova
Marina Velikova
Head of Solutions, Global Talent Solutions+358 50 594 4027marina.velikova@finlandrelocation.com

Kokemuksia Baronasta