Rekrytointi kouluttamalla

Rekrytointi kouluttamalla

Toisinaan rekrytointi avoimilta työmarkkinoilta tai suorahaulla ei tuotakaan tulosta: ei olekaan tarpeeksi ihmisiä, joilla on tarvittava osaaminen, tai he eivät halua vaihtaa työpaikkaa. Silloin ratkaisu on rekrytoida koulutuksen kautta.

Rekrytointimalli, jossa uusille työntekijöille suunnitellaan työsuhteen alkuun juuri sinun yrityksesi tarpeita vastaava koulutuspolku, takaa että työt tulee tehtyä ammattitaidolla nyt ja tulevaisuudessa.

Miksi yhdistää koulutus rekrytointiin?

 1. Varaudut tulevaisuuden tarpeisiin
 2. Varmistat, että työntekijöillä on juuri yrityksessäsi ja roolissaan tarvittava osaaminen
 3. Rekrytoit tulevaisuuden talentit kilpailijoiden nenän edestä
 4. Vahvistat koko yrityksen osaamispääomaa
 5. Tuot liiketoiminnan hyödyksi ajantasaista osaamista ja tuoretta näkemystä
 6. Vahvistat nuorten osaajien porrasta, joka on valmis kasvamaan organisaation sisällä vaativampiin tehtäviin

Koulutusratkaisut rekrytointitarpeeseen

Työntekijöitä ja asiantuntijoita etsivän yrityksen kannalta koulutus on ratkaisu monenlaisten osaajaprofiilien rekrytoimiseen.

 1. Erikoisalan asiantuntijoille viimeinen silaus

  Kun etsit kovia oman alansa eksperttejä, ja haluat viimeistellä heidän osaamistaan tietyllä uudella teknologialla tai työkalulla tai muulla uudessa roolissa tarvittavalla taidolla ennen työn aloittamista. Esimerkiksi IT-alalla rekrytoidaan kokeneita ohjelmistokehittäjiä kouluttamalla heille työsuhteen alkuun jokin yritykselle tarpeellinen ohjelmisto-osaaminen. Digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoille taas voidaan kouluttaa esimerkiksi HubSpot-sertifikaatit. Lue IT-alan Elevated-ohjelmista

 2. Osaajille päivitys tietoihin ja taitoihin

  Yritysten tarpeet eivät aina kohtaa tarjolla olevien alalla työskentelevien osaamista. Löydät alalla jo työskennelleet yritykseesi sopivat tekijät, ja koulutetaan heidät yhdessä kiinni nykypäivän osaamistarpeisiin, joilla uudessa työtehtävässä menestyy.

 3. Alasta kiinnostuneille välineet uuteen ammattiin

  Toisinaan paras keino on kasvattaa uusia osaajia alusta asti. Tällöin rekrytoinnissa voidaan keskittyä löytämään yritykseen sopivat ihmiset, joilla on asenne ja halu oppia kohdillaan. He ovat kiinnostuneita työtehtävästä tai alasta esimerkiksi koulutuksen tai aiempien työtehtävien kautta, mutta tarvitsevat vielä laajempaa koulutusta, jotta voivat toimia tarjolla olevissa työtehtävissä. Lue rekrytoivista koulutusohjelmista

Opas rekrytointiin tähtääviin koulutuksiin yrityksille. Lataa klikkaamalla

”En osannut odottaa, että oppisopimuskoulutuksen kautta voisi saada näin hyviä hakijoita. Löytämämme työntekijät ovat kullanarvoisia meille jo koulutuksen aikana.”
Juha-Matti Ruuskanen, toimitusjohtaja, VAK Huoltopalvelut
Juha-Matti Ruuskanen, toimitusjohtaja, VAK Huoltopalvelut

Milloin kannattaa kouluttaa uudet osaajat

 • Saat yrityksesi näköiset osaajat. Kun olet mukana kouluttamassa uutta henkilöstöä, voit varmistua siitä että osaaminen vastaa yrityksesi tarpeita.

 • Varmista resurssit kasvuun. Työntekijäpula voi estää niin liiketoiminnan kasvun kuin kehittymisenkin. Jos haluat pysyä mukana kilpailussa, huolehdi uudet osaajat kouluttamalla siitä, että sinulla riitää sitoutuneita työntekijöitä jatkossakin.

 • Alan töihin ei ole valmista koulutusväylää. Erikoisalojen osaajia ei koulunpenkiltä rekrytoida, vaan taito opitaan työssä. Jos yrityksesi menestyksen ja toimintavarmuuden ytimessä on osaaminen, jota ei työmarkkinoilla vapaana ole, kouluta osaajat itse.

 • Osaajat ovat jo töissä. Avointen työpaikkojen julkaiseminen ei auta, jos niitä ei ole kukaan lukemassa. Tartu sen sijaan niihin, jotka etsivät uutta uraa tai ammattia ja janoavat oppia uuden työn.

 • Ennakoi tulevaa. Häämöttääkö edessä henkilöstön eläköityminen, eikä nuoria osaajia ole kasvamassa? Ennakoi tuleva jo nyt: kouluta, sitouta ja varmista, että tekijöitä löytyy jatkossakin.

”Järjestimme rekrytoivan koulutusohjelman, koska asentajien puute on estänyt toimintamme laajentumista. Alan töihin ei anneta koulutusta missään, joten näitä ammattilaisia ei ole olemassa. Barona onnistui saamaan koulutukseen todella hyvät hakijat.”
Juha Leppänen, toimitusjohtaja, Icopal Katto Oy
Juha Leppänen, toimitusjohtaja, Icopal Katto Oy

Yhteystietomme

Paavo Saranen
Paavo Saranen
Henri Pynnönen
Henri Pynnönen
Johtaja, asiakakassektorit & -ratkaisuthenri.pynnonen@barona.fi
Jarkko Rinne
Jarkko Rinne
COO, rakennus & Country Manager, Norja

Rakennus

+358 43 824 4455jarkko.rinne@barona.fi
Markku Vihma
Markku Vihma
Myyntijohtaja, teollisuus

Teollisuus, Engineering, Tekniikka ja Asennus, ...

+358 40 830 7621markku.vihma@barona.fi
Marina Velikova
Marina Velikova
CEO, Finland Relocation Services – relokaatiopalvelut+358 50 594 4027marina.velikova@finlandrelocation.com

Lue kokemuksia Baronasta

Haluatko oppia lisää?

Istahdimme yhteisen pöydän ääreen keskustelemaan, millainen ratkaisu koulutuksen kautta rekrytointi on yritykselle. Katso tallenne ⬇

Asiantuntijamme sinun toimialallesiHaluatko kumppanin, joka ymmärtää tilanteesi jo puolesta sanasta? Kun asioit kanssamme, asioit aina oman toimialasi asiantuntijan kanssa.Katso oman alasi palvelut