Suorahaku

Suorahaku

Suorahaku, headhunting, on tehokas rekrytoinnin palvelu, kun etsit sopivaa osaajaa vaativiin tehtäviin. Tyypillisesti headhunging-palvelut asiakkaillemme ovat johdon suorahaku, päällikkötason roolien suorahaku ja asiantuntijatehtävien suorahaku. Suorahaussa käydään alusta asti rooliin sopivien ihmisten kanssa henkilökohtaista keskustelua, jolloin selviää, onko hän ja yrityksesi sopiva match.

Paras match syntyy, kun suorahakua tekevä rekrytoija todella tuntee toimialasi ja sen työmarkkinat. Baronalla suorahakua tekevät eri toimialoille ja juuri headhuntingiin erikoistuneet rekrytoijat, joten tunnemme todella eri alojen kompetenssivaatimukset. Yhdistämme oikeat tekijät oikeisiin tehtäviin ja yrityksiin.

Onnistunut suorarekrytointi edellyttää työnantajayritykseltä tarkkaa ja tiivistä näkemystä etsittävästä osaajasta. Suorahakua tekevältä rekrytoijalta taas syvällistä alan työmarkkinoiden ja osaamisvaatimusten tuntemusta sekä taitoa ja rohkeutta käyttää asiantuntemustaan oikeiden kandidaattien valitsemiseen.

Suorahaulla voit palkata tekijän, joka ei edes tiedä etsivänsä töitä. Suorahaun rekrytoija myös houkuttelee ja innostaa potentiaalista osaajaa tutustumaan työpaikkaan sekä selvittää hänen henkilökohtaiset tavoitteensa ja motivaationsa omalle uralle.

”Barona löysi meille kokeneen Team Leadin sekä useita ohjelmistokehittäjiä nopeasti. Rekrytointikonsultin osaajakentän sekä toimialamme ymmärrys yllätti minut positiivisesti.”
Jermu Mäkinen, Operations Officer, FirstBeat
Jermu Mäkinen, Operations Officer, FirstBeat

Näin suorahaku etenee – tarpeesta ratkaisuun

 1. Keskustellaan ja kartoitetaan yhdessä, millaista asiantuntijaa tai johtajaa etsitte. Baronan rekrytoijalta saat näkemystä työmarkkinatilanteesta ja suosituksia siihen, että oikeat tekijät tavoitetaan.

 2. Rekrytoija tekee yhteenvedon profiilista ja käynnistää suorahaun.

 3. Rekrytoija kartoittaa useita kanavia käyttäen suuren joukon henkilöitä, jotka saattaisivat sopia tehtävään.

 4. Lista rekrytoijan potentiaalisiksi arvioimista kandidaateista esitellään sinulle, ja voit tarvittaessa sulkea osan henkilöistä jatkosta.

 5. Rekrytoijamme kontaktoi kiinnostavina pidetyt kandidaatit henkilökohtaisesti, kertoo heille työtehtävästä ja selvittää heidän kiinnostustaan rooliin ja yritykseen.

 6. Aidosti kiinnostuneet ja rooliin sopivat haastatellaan ensin Baronalla.

 7. Esittelemme parhaat hakijat sinulle ja voitte haastatella heistä sopivimmat.

 8. Homma on valintaa ja työsopimusta vaille valmis!

Suorahaku – yksistään vai yhdistettynä rekrytointiin?

 • Suorarekrytointi toimii tietyissä tilanteissa sellaisenaan. Tällöin työpaikka pysyy hiljaisessa haussa ja profiiliin sopivia uusia tekijöitä kontaktoidaan henkilökohtaisesti.

 • Toisinaan suosittelemme haun tehostamiseksi yhdistämään suorahaun perinteiseen rekrytointiin, jolloin myös suorahaulla kontaktoidut henkilöt voidaan ohjata lukemaan tarkemmin työtehtävästä ja työnantajasta suoraan työpaikkailmoituksesta tai yritykselle suunnitellulta rekrytointisivustolta.

 • Vaikuttavin kombo on yhdistää suorahaku, avoin haku sekä rekrytointimarkkinointi. Tässä varmistaa, että työpaikka tavoittaa kattavasti tavoittelemasi osaajat.

Milloin suorahakua kannattaa käyttää? Johdon suorahaku ei ole ainoa käyttötilanne

 1. Etsimäsi profiili on poikkeuksellisen kilpailtu työmarkkinoilla

 2. Tarvitsemiasi erikoisalan osaajia on työmarkkinoilla vähän

 3. Etsimäsi osaajat eivät ole aktiivisesti työnhaussa vaan heitä on houkuteltava vaihtamaan työpaikkaa

 4. Rooli on haastava ja siinä tarvitaan vankkaa kokemusta

 5. Työpaikan sijainti on haastava

Haluatko kumppanin, joka ymmärtää tilanteesi jo puolesta sanasta?

Baronan joukko on erikoistunut eri toimialoille, joten tunnemme syvällisesti myös juuri sinun toimialasi haasteet ja alan työmarkkinat. Kun asioit kanssamme, asioit aina oman toimialasi asiantuntijan kanssa. Kultakin toimialalta löydät näkemykselliset sparrausparit ja ratkaisujen tekijät.

Yhteystietomme

Paavo Saranen
Paavo Saranen
Henri Pynnönen
Henri Pynnönen
Johtaja, asiakakassektorit & -ratkaisuthenri.pynnonen@barona.fi
Jarkko Rinne
Jarkko Rinne
COO, rakennus & Country Manager, Norja

Rakennus

+358 43 824 4455jarkko.rinne@barona.fi
Markku Vihma
Markku Vihma
Myyntijohtaja, teollisuus

Teollisuus, Engineering, Tekniikka ja Asennus, ...

+358 40 830 7621markku.vihma@barona.fi
Marina Velikova
Marina Velikova
Head of Solutions, Global Talent Solutions+358 50 594 4027marina.velikova@finlandrelocation.com
Asiantuntijamme sinun toimialallesiHaluatko kumppanin, joka ymmärtää tilanteesi jo puolesta sanasta? Kun asioit kanssamme, asioit aina oman toimialasi asiantuntijan kanssa.Katso oman alasi palvelut