Case Ahlströmin ruukki: Kumppanuudella huippurekrytointeja ja valmennusta

Case Ahlströmin ruukki: Kumppanuudella huippurekrytointeja ja valmennusta

  1. Haaste

    Noormarkussa sijaitseva Ahlströmin ruukki kaipasi pikaisella aikataululla kausityöntekijöitä kahvilaansa. Lisäksi hakusessa oli pitkäaikainen kumppani, jonka kanssa rekrytoinnit sujuisivat jatkossakin moitteetta.

  2. Ratkaisu

    Barona rekrytoi kaksi kausityöntekijää vain vuorokaudessa. Siitä lähtien Barona on ollut luotettava kumppani rekrytoinneissa sekä henkilöstövalmennuksessa.

Noormarkussa sijaitseva Ahlströmin ruukki on yksi Suomen kulttuurillisesti merkittävimmistä ruukkialueista. Barona toimii Ahlströmin ruukin luotettavana kumppanina niin kausityöntekijöiden rekrytoinnissa kuin myös pidempiaikaisissakin työsuhteissa.

– Olemme tehneet Baronan kanssa pitkäaikaista yhteistyötä. Barona on auttanut meitä esimerkiksi henkilöstövalmennuksissa, lyhytaikaisissa rekrytoinneissa sekä viimeisimpänä myös avainhenkilöidemme rekrytoinneissa, kuvailee Ahlströmin ruukin liiketoimintajohtaja Riitta Kilo.

Pitkäaikainen kumppanuus perustuu luottamukseen – Barona on ratkaisu

Kesäkaudella 2021 Ahlströmin ruukki avasi ensimmäisen kahvilansa, johon tarvittiin nopealla aikataululla kaksi uutta työntekijää. Baronan avulla Ahlströmin ruukki rekrytoi osaavat kahvilatyöntekijät jopa alle vuorokaudessa.

– Päädyimme Baronaan aikoinaan sen takia, että se on valtakunnallinen toimija ja tarvitsimme pitkäaikaisen kumppanin. Teemme edelleen tiivistä yhteistyötä Baronan kanssa. Akuuteissa rekrytointitarpeissa meillä on oma yhteyshenkilö, jolle voimme soittaa. Yleensä rekrytointikysymyksiin on löydetty ratkaisut Baronan avulla, Riitta kertoo.

Riitta kokee pitkäaikaisen yhteistyön mielekkäänä Baronan nopean ja joustavan palvelun ansiosta. Rekrytoinnin ulkoistaminen on tuonut Ahlströmin ruukille loistavien työntekijöiden lisäksi myös merkittävää ajansäästöä.

– Parasta yhteistyössä on ehdottomasti ollut Baronan ripeä ja varma toiminta. Kumppanuus on ollut joustavaa, minkä lisäksi he osaavat hyvin vastata juuri meidän tarpeisiimme.

Barona löysi huipputyypin ruukille: ”Kaikki on sujunut hyvin”

Kesän rekrytoinnit Ahlströmin ruukin kahvilaan olivat onnistuneita sekä työnantajan että uusien työntekijöiden näkökulmasta. Restonomiksi opiskelevalle Iidalle kausityö ruukilla on ollut unelmien täyttymys.

– Olen ollut Baronalla myös aikaisemmin töissä, ja aina kaikki on sujunut hyvin. Rekrytointi ruukin kahvilaan tapahtui todella nopeasti – ensimmäisen yhteydenoton jälkeen sain samana päivän aikana työtarjouksen, Iida kiittelee.

Ruukin kahvila on antanut restonomiksi opiskelevalle Iidalle arvokasta työkokemusta. Kesän aikana Iida on oppinut asiakaspalvelun ohella niin tuotekehityksestä, tapahtuman järjestämisestä kuin myös markkinoinnista.

– Työssäni pidän eniten asiakaspalvelusta. Mielestäni on palkitsevaa, kun asiakas saa meiltä toivomansa elämyksen. Ruukki on todella hieno työympäristö täynnä historiaa, kulttuuria ja luontoa. Lisäksi täällä on myös todella hyvä työyhteisö.

”Parasta yhteistyössä on ehdottomasti ollut Baronan ripeä ja varma toiminta. Kumppanuus on ollut joustavaa, minkä lisäksi he osaavat hyvin vastata juuri meidän tarpeisiimme.”
Riitta Kilo, Liiketoimintajohtaja, Ahlströmin ruukki
Riitta Kilo, Liiketoimintajohtaja, Ahlströmin ruukki
Lue horecan ratkaisuista
Lue horecan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Ahlströmin ruukille? Lue lisää hotelli- ja ravintola-alan ratkaisuistamme.Lue lisää horecasta