Case Fennovoima: Kokonaisvaltaista ja joustavaa relokaatiopalvelua

Case Fennovoima: Kokonaisvaltaista ja joustavaa relokaatiopalvelua

Fennovoima Oy on vuonna 2007 perustettu ydinvoimayhtiö, joka on kasvanut reilussa kymmenessä vuodessa jo satojen ammattilaisten työyhteisöksi. Fennovoiman työyhteisö on kansainvälinen ja työntekijöitä löytyy kahdestakymmenestäviidestä eri maasta. Fennovoima rekrytoi pääasiassa eri tekniikan alojen ammattilaisia, mutta tarjoaa uramahdollisuuksia myös mm. projektin- ja tiedonhallinnan, laadunvalvonnan ja hallinnon ammattilaisille.

Apuna uusien työntekijöiden kotiuttamisessa on toiminut Baronan relokaatiopalvelut. Palvelu auttaa yrityksiä kaikissa niissä järjestelyissä, joita vaaditaan, kun Suomeen palkataan työntekijöitä ulkomailta. Asiantuntevan kumppanin käyttäminen relokaatioasioissa helpottaa paljon HR:ää ja näin myös varmistutaan siitä, että kaikki relevantit asiat huomioidaan ulkomailta tulevan työntekijän ja työnantajan näkökulmasta.

Relocation-palvelu auttaa kokonaisvaltaisesti

Ulkomailta muuttavalla työntekijällä on paljon selvitettävää, hoidettavaa, muistettavaa ja järjesteltävää ennen kuin hän pääsee Suomeen ja aloittamaan työt. Työnantajan tarjoama relokaatiopalvelu helpottaa muuttavan henkilön kuormaa, edesauttaa asettautumista ja viihtymistä uudessa kotimaassa ja helpottaa siten myös töiden aloitusta.

Relokaatiopalvelun tarjoaminen parantaa myös työnantajakuvaa; se osoittaa että työnantajaa kiinnostaa kokonaisvaltaisesti uuden työntekijän maahan pääseminen, asettautuminen ja töissä viihtyminen alusta asti.

– Halusimme tehdä Suomeen muuttamisen, asunnon löytämisen, tarvittavien rekisteröintien tekemisen ja viranomaisasioiden hoitamisen sekä tämän myötä töiden aloittamisen mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi uusille ulkomaalaisille työntekijöillemme, kertoo Aino Mannio, Fennovoiman Recruitment Development Manager ja jatkaa:

– Halusimme myös hankkia relokaatioprosessiin asiantuntevaa ja tehokasta apua ulkopuolelta, sillä näillä rekrytointimäärillä HR:n ei ole mahdollista toimia riittävässä määrin tukena ja opastajana prosessin kaikissa vaiheissa ja vastata mitä moninaisimpiin kysymyksiin, joita muuttaville henkilöille tulee eteen.

Yhteistyö Baronan kanssa alkoi jo vuonna 2016. Relokaatiopalvelut kilpailutettiin pari vuotta sitten, ja yhteistyötä jatkettiin yhä edelleen, sillä yhteistyö on toiminut saumattomasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Relocation-palvelu tukee myös yllättävissä tilanteissa

Fennovoiman ja Baronan yhteistyö on kokonaisvaltaista ja sen ansiosta Suomeen muuttaminen, tarvittavien viranomaisasioiden hoitaminen ja töiden aloitus on tehty Fennovoiman ulkomaalaisille työntekijöille mahdollisimman helpoksi ja sujuvaksi.

Ulkomailta rekrytointiin liittyy jo valmiiksi monia asioita, mitä perinteisessä, oman maan rajojen sisällä tapahtuvassa rekrytoinnissa ei tarvitse ottaa huomioon. Koronapandemia lisäsi kv. rekrytointiin yhä enemmän haastetta, kun kansainväliseen liikkumiseen asetettiin erilaisia rajoituksia. Erikoistilanteissa  osaavan kumppanin merkitys korostuu:

– Kuluneen poikkeuksellisen vuoden aikana maahan tuloa koskevat säännökset ja rajoitukset ovat muuttuneet tiuhaan tahtiin ja tämä on tuonut uudenlaisia haasteita ulkomailta rekrytointiin. Myös työntekijöiden lähtömaan pandemiatilanne on vaikuttanut relokaatioprosesseihin. Olemme voineet luottaa siihen, että Baronan kautta saamme ajantasaiset tiedot ja ohjeet muuttuvien rajoitusten suhteen, Mannio kertoo.

Barona tarjoaa joustavaa ja personoitua palvelua

Fennovoiman käytössä on Baronan kanssa muotoiltuja, eri laajuisia palvelupaketteja. Uusille työntekijöille tarjotaan palvelua yksilöllisesti tilanteen ja lähtömaan mukaan räätälöitynä. Yksin, puolison tai perheen kanssa muuttaville sekä EU:n sisältä ja ulkopuolelta muuttaville on kaikille omat pakettinsa.

– Barona on kehittänyt palveluvalikoimaansa ja muokannut palvelupaketteja meidän tarpeemme mukaan. Esimerkiksi hiljattain Barona kehitti meille kevyemmän palvelupaketin vastaamaan tarvetta sellaisille henkilöille, jotka haluavat hoitaa relokaatioprosessin pääsääntöisesti itsenäisesti, mutta jotka kaipaavat kuitenkin riittävää ohjeistusta oikeisiin tietolähteisiin löytämiseksi ja tarvittavien toimenpiteiden tekemiseksi oikeassa järjestyksessä, Mannio kertoo.

Yhteistyössä onkin yllättänyt positiivisesti juuri Baronan joustavuus ja kyky mukautua erilaisiin ja joskus yllättäviinkin tilanteisiin.

– Yhteistyömme aikana Barona on saanut joustavasti ratkaistua kaikki eteen nousseet yllättävät tai haastavat tilanteet. Yhteistyömme on vaivatonta ja nopeaa, olemme yhteydessä matalalla kynnyksellä puolin ja toisin sujuvan tiedonkulun varmistamiseksi. Toimeksiantoihin ja kysymyksiimme vastataan nopeasti ja muuttuviin tilanteisiin reagoidaan sutjakkaasti ja joustavasti. Tämän lisäksi Baronan palvelu on aina ystävällistä ja asiantuntevaa. Suosittelisin Baronan palveluita ulkomailta rekrytoiville työnantajille kaikista edellä mainituista syistä, Mannio päättää.

Marina Velikova
Marina Velikova
CEO, Finland Relocation Services – relokaatiopalvelut+358 50 594 4027marina.velikova@finlandrelocation.com
Lue lisää relo­kaatiosta
Lue lisää relo­kaatiostaVoisimmeko olla avuksi kuten Fennovoimalle? Lue lisää relokaatiopalveluista.Lue lisää relokaatiosta