Case Porvoon Kirjakeskus: Alan tuntemus ja asenne ratkaisivat

Case Porvoon Kirjakeskus: Alan tuntemus ja asenne ratkaisivat

  1. Haaste

    Verkkokauppoja ja kustantajia palvelevassa logistiikkayrityksessä oli haasteena sesonkien ja kampanjakausien erilaiset henkilöstötarpeet. Etsinnässä oli luotettava, tehokas ja laadukas yhteistyökumppani.

  2. Ratkaisu

    Barona valikoitui kumppaniksi kilpailutuksessa, jossa tavoiteltiin tehokasta ja laadukasta yhteistyötä. Baronalla tunnetaan logistiikka-alan työntekijöiden profiili ja se, miten rekrytointiprosessissa varmistetaan mahdollisimman oikeantyyppisten tekijöiden löytäminen.

”Olemme erittäin lyhyelläkin varoitusajalla saaneet reippaita tekijöitä, joilta varastotyöt sujuvat saumattomasti. Rekrytointiprosessissa käydään selvästi läpi juuri oikeita asioita.”
Ami Ripatti, Porvoon Kirjakeskuksen logistiikkapäällikkö
Ami Ripatti, Porvoon Kirjakeskuksen logistiikkapäällikkö

Kirjat käyvät kaupaksi sesongeissa, joten sesonkien mukaan eletään myös Porvoon Kirjakeskuksessa. Muun muassa verkkokauppoja ja kustantajia palvelevassa logistiikkayrityksessä näkyy kirjojen menekin suuri kasvu eritoten syksyllä ja talvella, jolloin kampanjat kuten Black Friday sekä joulu ja kevään uutuuskirjojen julkaisu saavat ihmiset kirjaostoksille.

– Tarvitsemme kausittain paljon työntekijöitä, mutta toisaalta sitten taas kesällä on tavallisesti hiljaisempaa, joten henkilöstöratkaisuissakin meidän pitää pystyä ottamaan piikit joustavasti huomioon, kertoo Porvoon Kirjakeskuksen logistiikkapäällikkö Ami Ripatti.

Baronalla onkin ollut ilo olla apuna yritykselle, jonka juuret juontuvat aina 1800-luvulle ja Werner Söderström Oy:hyn saakka. Barona valikoitui kumppaniksi kilpailutuksessa, jossa tavoiteltiin tehokasta ja laadukasta yhteistyötä.

– Meillä on ollut kokemuksia muistakin alan yrityksistä, eikä kaikkien kanssa pelkästään positiivisia. Halusimme käydä useamman kanssa keskusteluja siitä, miten he pystyvät meille näitä henkilöstön vuokrauspalveluja tarjoamaan, Ripatti kertoo.

Baronan tarjous ei ollut hinnaltaan kilpailun halvin, mutta kilvan ratkaisi kokonaisuus.

Ami Ripatti

– Vakuutuimme siitä, miten Baronalla tunnetaan juuri logistiikka-alan työntekijöiden profiili ja miten prosessissa pyritään varmistamaan mahdollisimman oikeantyyppisten tekijöiden rekrytointi. Se on toteutunut luvatulla tavalla, ja olemme säästäneet paljon aikaa, kun meidän ei ole tarvinnut itse miettiä näitä asioita.

Asenne ratkaisee

Kirjakauppojen lisäksi Porvoon Kirjakeskuksessa palvellaan muun muassa kirjastoja sekä vastataan Suomen kansallisen ylpeyden, äitiyspakkauksen, toimituksista.

– Äitiyspakkauksen postitukset ovat olleet meille uudentyyppistä tekemistä, joten loimme sille omat, uudet prosessit. Vaikka jokaiseen laatikkoon tuleekin kymmeniä tuotteita, tuotteet ovat aina samoja, joten päädyimme kokoamaan ne keskitetysti omalla linjastollaan, Ami Ripatti sanoo.

Porvoon Kirjakeskuksen töihin sopiva työntekijä on sellainen, jolla on asenne kunnossa ja joka pärjää fyysisessä työssä.

– Asenne on kaiken A ja O. Moni tehtävä on suoraviivainen ja helppo oppia, joten esimerkiksi iällä tai kokemuksella ei ole niin suurta merkitystä. Fyysistä jaksamista pitää kuitenkin olla, koska keräilytehtävissä tulee päivän aikana helposti todella paljon kävelykilometrejä.

Apua myös koronan aiheuttamaan verkkokauppabuumiin

Koronaa seurannut verkkokaupan yleinen kasvutrendi on näkynyt myös Porvoon Kirjakeskuksessa, ja tuotteet ovat liikkuneet vilkkaasti. Positiiviseen ongelmaan on Ami Ripatin mukaan tullut Baronalta tehokasta apua.

Rekrytoinnissa on löydetty hyviä tekijöitä logistiikka-alan lisäksi muun muassa koronan vuoksi lomautuksista kärsineeltä horeca-alalta.

– Olemme erittäin lyhyelläkin varoitusajalla saaneet reippaita tekijöitä, joilta varastotyöt sujuvat saumattomasti. Rekrytointiprosessissa käydään selvästi läpi juuri oikeita asioita. Joskus olemme tarvinneet yllättäen esimerkiksi viisi uutta työntekijää heti seuraavalle viikolle, emmekä ole joutuneet pettymään. Rattaat ovat pyörineet koko ajan ja kaikki on ollut todella toimivaa, Ami Ripatti sanoo.

 

Aku Laajus
Aku Laajus
Senior Sales Manager

Logistiikka

+358 44 070 0815aku.laajus@barona.fi
Lue logistiikan ratkaisuista
Lue logistiikan ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Porvoon Kirjakeskukselle? Lue lisää logistiikan ratkaisuista.Lue lisää logistiikasta