Case Vantaco: Baronan rekrytointitaito sai ammattilaiset hetkessä töihin

Case Vantaco: Baronan rekrytointitaito sai ammattilaiset hetkessä töihin

  1. Haaste

    Vantaalainen katto- ja julkisivupinnoitteita valmistava Vantaco kipuili rekrytointien kanssa. Uusia työntekijöitä oli haastava löytää, sillä rekrytointiin ei yksinkertaisesti löytynyt aikaa. Siksi luotettavan rekrytointikumppanin löytäminen oli yrityksen kannalta erittäin tärkeää.

  2. Ratkaisu

    Yhteistyöllä saatiin nopeutettua rekrytointia: Barona hoiti suurimman osan rekrytointiprosessista. Valinnat työntekijöistä tehtiin yhdessä, mutta valitut solmivat työsuhteen Baronan kanssa. Yli viisi vuotta kestäneen yhteistyön aikana Vantacolla on työskennellyt yhteensä 40 eri baronalaista vuokratyöntekijänä tuotannon ja kunnossapidon sesonkiluonteisissa tehtävissä, yleensä vuoden alusta elokuuhun saakka.

”On aika suuri urakka käydä läpi 200-300 henkilöä ja valita heistä työhön korkeintaan kymmenen. Välillä saamme henkilöt nopeallakin aikataululla. Suurin juttu on, että yhteistyö säästää meiltä aikaa ja vaivaa.”
Robert Huhmarniemi, tuotantopäällikkö, Vantaco oy
Robert Huhmarniemi, tuotantopäällikkö, Vantaco oy

Vantaalainen, katto- ja julkisivupinnoitteita valmista Vantaco ja Barona ovat tehneet yhteistyötä nyt viisi vuotta. Ennen yhteistyötä Vantacolla oli haaste saada uusia työntekijöitä. Tuotantopäällikkö Robert Huhmarniemi toteaa, ettei rekrytointiin yksinkertaisesti ollut aikaa.

– Edellisenä vuonna olin tehnyt sen yksin, ja meidän oli oikeasti laitettava vauhtia siihen hommaan.

Yhteistyöllä saatiin nopeutettua rekrytointia: Barona hoiti suurimman osan rekrytointiprosessista. Valinnat työntekijöistä tehtiin yhdessä, mutta valitut solmivat työsuhteen Baronan kanssa.

Jopa 40 baronalaista vuokratyössä Vantacolla

Vantacon toimialaa ovat muun muassa erikoismaalien sekä muiden vaativien kemikaalien valmistus. Yhteistyön aikana Vantacolla on työskennellyt yhteensä 40 eri baronalaista vuokratyöntekijänä tuotannon ja kunnossapidon sesonkiluonteisissa tehtävissä, yleensä vuoden alusta elokuuhun saakka.

Parhaillaan töissä on yhdeksän työntekijää ja kolmea uutta etsitään. Viimeisimpänä yhteistyön osana Barona etsi Vantacolle laborantin. Maailmanlaajuisen maali- ja pinnoitevalmistaja Valsparin ostaessa Vantacon vuonna 2015 lisättiin kahden työvuoron rinnalle kolmas, ja Baronan avulla miehitettiin uusi vuoro.

Vantaco tekee katto- ja julkisivupinnoitteita. Työntekijöiltä vaaditaan tarkkuutta, oma-aloitteisuutta ja taitoa hallita kokonaisuutta, koska erikoismaaleja ei tehdä liukuhihnalta. On ymmärrettävä maalinvalmistuksen kaavat ja prosessit. Tuotantopäällikkö Robert Huhmarniemi on ollut tyytyväinen saamiinsa henkilöihin ja kehuu yhteistyön paranevan koko ajan.

– Se on helppoa, sujuvaa ja nopeaa. Kun lähdetään hakemaan tuotantotyöntekijöitä, Baronan rekrytointikonsultti tietää, minkälaisia henkilöitä haluan ja pyydän jututettavaksi. Minun ei tarvitse käydä läpi kuin muutama henkilö, ja otan heistä meille joko kaikki tai lähes kaikki.

Barona säästää aikaa ja auttaa keskittymään ydinliiketoimintaan

Huhmarniemi kiittää, että Barona tekee suurimman homman ja säästää Vantaconn aikaa.

– On aika suuri urakka käydä läpi 200–300 henkilöä ja valita heistä työhön korkeintaan kymmenen. Välillä saamme henkilöt nopeallakin aikataululla. Suurin juttu on, että yhteistyö säästää meiltä aikaa ja vaivaa.

Huhmarniemi kertoo, että heille etsitään perusvarmoja ja rauhallisia työntekijöitä, joilla on maalaisjärkeä. Iällä ei ole merkitystä.

– Mielellään otamme samanoloista porukkaa, kuin meillä on jo. Se helpottaa kaikkien elämää ja vähentää mahdollisia ristiriitatilanteita. Meillä on nollatoleranssi kaikelle kiusaamiselle. Senkin vuoksi haemme asiallisia, hyviä tyyppejä.

Yksi yhteistyön etu on joustavuus. Muutama vuosi sitten Vantacolla oli epävarma tilanne.

– Emme oikein tienneet, miten tilauskanta kehittyy. Barona auttoi löytämään tilanteen mukaiset joustot. Baronalaiset saavat samat edut kuin omat työntekijämme. Pidämme ihmiset samalla viivalla.

Eniten Huhmarniemeä ilahduttavat ne hetket, kun on pystynyt vakinaistamaan baronalaisen Vantacolle.

– Baronalta on tullut hyviä, särmiä jätkiä. Tuntuu erittäin kivalta, että pystymme tarjoamaan työpaikan ja vaikuttamaan monen ihmisen elämään.

Tuotantopäällikkö Robert Huhmarniemen yllätti yhteistyön helppous. Hän oli ajatellut sen olevan työläämpää.

– Barona hoitaa lähes valmiiksi kaiken. Minun pitää laittaa vain tilauslomake ja homma menee eteenpäin. Tapa hoitaa asioita on välitön ja yhteydenpito on rennon letkeää.

Lue lisää ratkaisuista
Lue lisää ratkaisuistaVoisimmeko olla avuksi kuten Vantacolle? Lue lisää teollisuuden ratkaisuista.Lue lisää